EDT ve EDP Parfüm Nedir? Arasındaki Farklar Nelerdir?

sempeak  23 Kasım 2022

parfüm

Koku denince akla parfüm geliyor, parfüm denince de kadınlar. Oysa parfümün çağrıştırdığı onlarca şey olabilir; insanlar, anılar, mekânlar… Bununla birlikte parfüm denince akla önce kadının gelmesi büyük haksızlık. Kadınlar kadar erkekler de güzel kokma konusunda hassaslar ve kişisel bakımlarının önemli bir adımı kendilerine uygun parfümü kullanmak. Parfüm; hoş kokuyu hedefleyen, içeriğinde esansiyel yağlar ve aroma bileşenleri bulunan kişisel bakım ürünüdür.

EDT ve EDP Parfüm Nedir?

Herkesin bir parfümden beklentisi birbirinden farklıdır; kişisel tercihlere ve beklentire göre değişebilir. Parfümler genelde konsantrasyon düzeylerine ve kullanım amaçlarına göre çeşitlilik gösterir. EDT, Eau de Toilette) ve EDP, Eau de Parfum demektir ve konsantrasyon düzeylerini gösterir. EDT, hafif bir konsantrasyona sahiptir ve ferah bir koku vadeder. Gün içerisinde tazelemeyi gerektirir. EDP, yoğun bir konsantrasyona sahiptir ve bunun sonucunda da daha uzun süre kalıcılık sağlar. EDT’ye göre daha zengin esans yoğunluklarına sahiptir.

EDT Parfüm Özellikleri Nelerdir?

EDT parfümün tercih edilmesini iki önemli özelliğine borçludur; ekonomik olması ve gündüz kullanımına uygunluğu. EDT parfüm orta seviye bir konsantrasyona sahip olduğu için günlük kullanım için daha uygundur. Orta seviye konsantrasyondan kastettiğimiz ise %5 ile %15 arasında esansiyel yağ içermesidir, böylelikle daha hafif bir etkiye sahiptir. Tabii daha hafif bir etki de tazelenme ihtiyacı doğurur. Bu da gün boyu tazelenmiş ve canlı bir kokuya sahip olmak demektir. EDP kadar kalıcılık sağlamasa da diğer hafif parfüm türlerine göre daha uzun ömürlüdür.

Hemen Okuyun  Kişisel Hijyenimizi Korumak için Yapmamız Gereken Adımlar

EDP Parfüm Özellikleri Nelerdir? 

EDP parfümleri tercih etmek için en büyük etken; kalıcı olmasıdır. EDP parfümler genellikle %15 ile %20 arasında esansiyel yağ içerir ve bu içerik de daha yoğun ve kalıcı bir etki sağlar. Gün içerisinde parfümünü tazeleyemeyecek biri iseniz EDP parfüm tam da size göre. EDT parfümlere göre daha derin ve zengin bir karışıma sahiptirler. Bu da tabii daha ağır bir aroma verir. Bu ağır ve zengin aroma özel durumlar veya gece etkinlikleri için daha idealdir. Böylelikle özel anınızı veya gecenizi bölüp parfümünüzü tazelemek zorunda kalmazsınız. Genellikle diğer parfüm çeşitlerine göre daha yüksek fiyatlıdır. Fakat kalıcılığı düşünüldüğünde daha az miktarda daha uzun süre kullanım da bir avantaj sağlar.

EDT ve EDP Parfüm Ne İşe Yarar? 

EDT ve EDP parfümlerin kullanım alanları kişisel tercihe, yaşam stiline ve kullanım alanına göre farklılıklar gösterir. Aslında özünde iki parfüm türü de hoş bir kokuya sahip olmanızı hedefler fakat etkileri birbirinden farklıdır. Gündelik iş ortamında, spor sonrası çabuk bir duştan sonra, hafta sonu tatilinde, gündüzünde denize girilip çıkılmış bir yaz akşamında EDT parfümü tercih edebilirsiniz. Hafif aroması, hafif ve taze notaları ile sizi anında yenileyecektir. Şık bir akşam yemeği, bir doğum günü partisi, yakın arkadaşınızın düğünü, iş arkadaşlarınızla katılacağınız bir kokteyle gidecekseniz tercihiniz EDP parfümden yana olmalı. İçeriğindeki baharatlı ve odunsu notalar sağladıkları kalıcılıkla gün boyu sizinle olacaktır. Bu da çevrenizde sizi hatırlatacak bir etkiye sahip olmanızı sağlayacaktır. EDP parfümününüz sizin imzanız olacaktır.

EDT ve EDP Parfümlerinin Vücuda Etkileri Nelerdir? 

Parfümünüz sizin imzanızdır, demiştik. Evet, doğru tercih edilen bir parfüm sizi, tarzınızı ve kişisel tercihlerinizi ifade etmek için en önemli adımdır. Etkileyici bir kokuya sahip olmayı kim istemez ki? İyi seçilmiş bir parfüm ile tanıştığınız insanlar üzerinde ve çevrenizde olumlu bir etki yaratmış olursunuz. Bu da tabii ki özgüveninizi yükseltecektir. Kendinizi iyi hissetmenizin yanında çekici biri olmak da bonus olacaktır. Üstelik akılda kalan bir parfüm sayesinde anılarınız canlanabilir. Bir parfüm kadar rahatça geçmişe götüren çok az şey vardır. Tabii tüm bunların yanında bazı parfümlerin aromaları rahatlatıcı etkilere sahiptir. İster EDT ister EDP parfümü tercih edin şunu unutmayın ki sizi yansıtacak bir parfümün hem bedeninize hem çevrenize hem de ruhunuzu olumlu etkileri olacaktır.

Hemen Okuyun  Şarjlı Diş Fırçaları ile Etkili Diş Temizliği

EDT ve EDP Farkları Nedir? 

EDT ve EDP parfümlerinin birkaç temel farkı vardır; yoğunlukları, kalıcılıkları, fiyatları, kullanım alanları ve uygulama sıklığı. EDP parfümler EDT parfümlere göre daha yoğun bir konsantrasyona sahiptir. EDP parfümlerde daha odunsu ve baharatlı aromalar varken EDT parfümlerde daha sabunsu ve pudramsı aromalar mevcuttur. Bu yüzden EDT daha az kalıcılığa sahiptir. Ancak gün içerisinde rahatlıkla tazelenebilir. Aynı zamanda alerjik kokuş hassasiyeti olanlar da hafif aromalarından dolayı EDT parfümleri tercih edebilirle. EDP parfümerinin içeriğindeki aromalar ve konsantrasyonu ise uzun süre kalıcılık sağlar. Bu da onu özel zamanlar ve gece etkinlikleri için kullanılmaya daha uygun kılar. İçerikleri sebebiyle fiyatları da birbirinden farklıdır. EDT parfümler genelde daha uygu fiyatlıdır. EDP parfümler ise kalıcılıkları sebebiyle daha pahalıdırlar. Fakat aslında bu pahalılık bir dezavantaj değildir. Yoğunluğu sebebiyle daha az uygulanacağından daha uzun süre kullanılacaktır. EDT parfümler ise sık sık uygulanabilir.

EDT ve EDP Parfümlerden Hangisi Daha Kalıcıdır? 

EDP parfümle genelde yüksek oranda parfüm aroması içerir. %15 ile %20 arasındaki aroma, bir kez sıkıldığında tü gün kalıcılık sağlayabilir. Üstelik EDP parfümlerde odunsu ve baharatlı notalar mevcuttur. Bu da kalıcılığı artırır. EDT parfümler ise daha hafif aromalar sahiptir. %5 le %15 arasındaki aroma yağları kısa süreli kalıcılığa sebep olur. Fakat gün içinde rahatlıkla tazeleme seçeneği de kullanım kolaylığı sağlar. Kısacası daha uzun süre kalıcı bir koku istiyorsanız mutlaka EDP tercih etmelisiniz. Tabii bu tercihler sizin karakterinize, yaşam stilinize ve tarzınıza uygun olarak değişecektir.

Popüler Olan EDT ve EDP Parfümleri Hangileridir?

Sansiro Secret Kadın Parfüm Edt 

Sansiro Secret Kadın Parfüm Edt 90 ml Baharın taze aromasını Sansiro Secret Kadın Parfüm Edt ile teninizde hissedin! çiçeksi bitişleri bulunan koku notaları, doğal özler kullanılarak üretilmiştir. Hafif ve taze bir sonuç alabileceğiniz kokusu, uzun süreli kalıcı bir deneyim sunar. Fresh kokusu ile gün boyu taze bir his sunar ve bulunduğunuz her ortamda dikkat çekmenizi sağlar. 90 ml’lik zarif görünümlü şişesi, kişiliğinizi yansıtarak farkınızı ortaya koyar.

Hemen Okuyun  Afrodizyak Parfümler

Fgm Jasmine Kadın Parfüm EDT 

FGM Jasmine Kadın Parfüm Edt 50 ml, çiçeksi kokulardan hoşlanan kişileri büyüler. Yüksek kalıcılığı ile gün boyu güzel kokmanızı sağlar. Taze ve ferah bir kadın parfümü olan Jasmine zarif cam şişesi ile çanta içerisinde taşınabilir. Böylece parfümünüzü her yere yanınızda götürülebilir, istediğiniz zaman kokunuzu tazeleme imkanı bulabilirsiniz. FGM Jasmine parfümünü sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Calvin Klein Euphoria Kadın Parfüm EDP

Calvin Klein Euphoria, Kendine güvenen ve sofistike kadının etkileyici parfüm. Euphoria, kokusu ve şişe tasarımıyla 2005 yılında CK markasına yepyeni bir soluk getirdi. Euphoria’nın geçmişteki CK kokuları ile güçlü bağları var; fakat tamamen farklı yakalanmakta. CK Euphoria içerisindeki meyve notaları, parfümü seksi ve çekici kılıyor. Calvin Klein Notaları: üst notalarda nar, kaki ve hurma Orta notalarda kehribar, menekşe, lotus çiçeği ve siyah orkide Alt notalarda misk ve amber yer alıyor.

(Visited 9.167 times, 6 visits today)