Evde Saç Spası Nasıl Yapılır?

sempeak  1 Mayıs 2024

Saçınızı şımartmanın ve ona özenli bir bakım sunmanın en lüks yollarından biri evde saç spası yapmaktır. Günün stresinden uzaklaşıp kendi kendinizi şımartırken saçınızın da ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamak, hem bedeninize hem de ruhunuza bir armağan olabilir. Evde saç spası yapmak, doğru ürünleri kullanarak saçınızı temizlemek, beslemek ve canlandırmak için harika bir fırsattır. Bu keyifli deneyim, saçınızın daha sağlıklı, parlak ve güçlü olmasını sağlayabilir. Bu yazımızda evde saç spası yaparken nelere dikkat etmeniz gerekir, nasıl yapmanız gerekir ile ilgili sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

Saç Spası Nedir?

Saç spası saçlarınızın temizlenmesi, beslenmesi, nemlendirmesi ve güçlendirilmesi amacıyla saç derisine ve saç tellerine yapılır. Saç spası ile saçlarınız daha sağlıklı, parlak ve güçlü görünüm kazanacaktır.

Evde Saç Spası Nasıl Yapılır?

  • Evde saç spası yapmak için ilk olarak saçınızı iyice temizlemelisiniz.
  • Saçınıza ve saç derinize uygun bir şampuan ile nazikçe masaj yaparak temizleyiniz.
  • Sonrasında saçınıza evde doğal malzemelerle uygulayabileceğiniz maskelerle veya hazır satılan maskelerle saçınızı derinlemesine besler ve nemlendirebilirsiniz. Maskenizi saçınıza iyice yayın.
  • Saç derisine hafifçe masaj yapmak, kan dolaşımını arttırarak saç köklerinizi besler ve sağlıklı uzayan saçlarınız olur. Bu yüzden saç derinize parmak uçlarınızı kullanarak 5-10 dakika masaj yapınız.
  • Sıcak bir havlu ile saçınızı iyice sarın buhar ve nem maskenin daha etkili olmasını sağlar. 15-20 dakika bu şekilde bekletiniz.
  • Son olarak ılık su ile saçlarınızı durulayın ve bir saç kremi uygulayın. Bu sayede saçlarınızı daha kolay tarayabilirsiniz.

Saç Spa’ sı İçin Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Urban Care Saç Maskesi Ha ve Collagen 50 ml; Kuru, cansız ve parlaklığını kaybetmiş saçlar için daha hacimli, ekstra dolgun görünüm sunar. İpeksi yumuşaklık verirken saçı ağırlaştırmaz. Saçların elastikiyetini artırır ve kırılmaları önler. Paraben içermez. Vegan içeriğe sahiptir.

Hemen Okuyun  Balık Sırtı Örgü Nasıl Yapılır?

Revolution Haircare Saç Derisi Masaj Aleti; Duştaki en iyi arkadaşın geldi! The Revolution Haircare Saç Derisi İçin Masaj Aleti. Saç sağlığı için avantajlarla doludur ve stres giderir. Avucunuzun içinde kolayca tutabileceğiniz ergonomik bir tasarımı vardır. Silikon uçları saç derinize nazikçe masaj yapmanızı sağlar.- Saçta kalan fazla ürünü ve saç derisini temizlemeye yardımcı olur.- Baş ve boyun çevresinde oluşan herhangi bir gerginliğin rahatlamasına yardımcı olur. Kullanımı: Islak veya kuru saç derisine kullanılabilir. Dairesel hareketlerle masaj yaparak kuru bir saç derisine veya ıslak bir saç derisine şampuan, saç kremi veya tercih ettiğiniz herhangi bir tedavi ürünü ile birlikte kullanın. Masaj aletini Saç Derisi Serumu serisiyle birlikte kullanmanızı öneririz.

Elseve Hydra [Hyaluronic] Nem ile Dolgunlaştıran Serum 150 ml; Hyaluronik Asit içeren formülü ile saçı nem ile dolgunlaştırır, ağırlaştırmadan saçınızı X10 daha fazla nemlendirir. Instumental testler %2 hyaluronik bakım sistemi ile güçlendirilmiş Elseve Hydra (Hyaluronic) Nem ile Dolgunlaştıran Serum; saçı ağırlaştırmadan nem ile dolgunlaştırarak, saç teli kalınlığını %9 arttırır. 72 Saat boyunca kalıcı koku sağlar. Kuru veya ıslak saça, saç boylarına uygulanır.

 

Saç Spası Saç Döker Mi?

Saç spası saç dökmez. Aksine saç bakımı ve saç derisi sağlığını destekleyen uygulamalar ile saç dökülmesini azaltabilirsiniz. Saçlarınızın daha güçlü, sağlıklı ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz. Saç dökülmesi birçok faktöre bağlı olabilir. Bunlar arasında genetik faktörler, hormonal değişiklikler, stres, yanlış beslenme, sağlık sorunları ve kötü saç bakım alışkanlıkları bulunuyor. Tek bir uygulama ile saç dökülmesi olmayacaktır. Saç bakımı ve saç derisinin düzenli olarak beslenmesi, saçın genel sağlığını iyileştirebilir ve dökülme riskini azaltabilir. Saç spası, saç derisini temizler, nemlendirir, besler ve saç tellerini güçlendirir. Ancak saçlarınızdaki dökülmenin altında yatan özel bir neden varsa tek başına saç bakımı yapmanız bu durumu çözemez. Bunun için bir uzmana görünmeniz gerekir.

Hemen Okuyun  Doğal Saç Bakım Yağları

Saç Spası Kaç Dakika Sürmelidir?

Saç spası süresi, yapılan işlemlere ve kişinin saç tipine göre değişebilir. Ama genel olarak yaklaşık 30 ila 60 dakika arasında sürebilir. Duruma göre bu süre uzayabilir veya kısalabilir. Saç spası süresi, kullanılan ürünlerin etki süresine, saçın durumuna ve sizlerin tercihinize göre değişir. Mesela saç maskelerinin etki süresi genellikle 10- 30 dakika arasında değişirken, saç derisine yapılan masajın süresi de sizlerin rahatlamasına ve saç derinizin beslenmesine bağlı olarak değişebilir.

(Visited 146 times, 1 visits today)