Festival Makyajı Nasıl Yapılır?

sempeak  6 Haziran 2023

Festival Makyajı Nasıl Yapılır?

Havaların ısınmasıyla festival sezonu da açıldı! Yaz boyu süren birbirinden havalı festivallerin her biri için festivalin temasına uygun makyaj trendleri ile eğlencenizi ikiye katlayabilirsiniz. Dikkat çeken, etkileyici, eğlenceli makyajınızla “gözleri üzerinde toplayan o kız” olmanız için festival makyajının nasıl yapılacağını, püf noktalarını ve çok daha fazlasını bu yazıda bulabilirsiniz.

İlk defa bir festivale katılacaksanız festival makyajının nasıl olacağı konusunda tedirgin olabilirsiniz. Oysa abartıya kaçmanın, ışıltının ve en çılgın renklerin serbest olduğu makyajı yapmak da en az festival kadar eğlenceli!

Makyaj Bazı
Makyajınızın dayanıklılığını artırmak için makyaj bazı uygulamalısınız. Bu adım, makyajınızın daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Renk Eşitleyici

Fondöten yerine cilt rengini eşitlemeye yardımcı olan kremler tercih ederek yüzünüzdeki kusurları ve cilt renk eşitsizliklerini kapatabilirsiniz.

Göz makyajı
Festival makyajında renkli göz makyajı oldukça popüler. Renkli farlar, eyelinerlar ve maskaralar kullanarak gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.
Allık
Yanaklara allık uygulayarak yüzünüze canlılık ve renk katabilirsiniz.
Ruj

Cesur renkli rujlar tam da festival makyajına göre! Parlak renkler veya metalik bitişler festival makyajına enerji ve eğlence katar.

Maskara
Gözlerinizi daha çarpıcı hale getirmek için hacimli bir maskara kullanabilirsiniz. Gözlere odaklanmak festival makyajında önemli bir unsurdur.
Festival dokunuşu: Glitter ve Taşlar
Glitter ve taşlar kullanmak, görünümünüze ışıltı ve görsel ilgi katmak için harika bir seçim olur. Nasıl kullanacağınız sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Festival Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Her makyajda olduğu için festival makyajında da göz makyajı en etkileyici kısım. Gözler her zaman dikkatleri üzerinde topladığı ve kişinin tarzı hakkında fikir verdiği için önceliklidir. Festival için yapılan göz makyajında uzun zamandır neon renkler, çılgın çizgiler popüler. Yeni trend ise glitterlar ve taşlar.

Hemen Okuyun  Gizemli Dumanlı Bakışlar

Günlük hayatta kullanmaya çekindiğimiz her ürünü özgürce uygulama fırsatı sunan festival makyajında sarı, turuncu, yeşil kırmızı, mavi gibi canlı renkler sıklıkla kullanılıyor.Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlama şansı veren festival makyajınızda dilediğinizi yapmakta özgürsünüz.

Festival Makyajının Püf Noktaları Nelerdir?

Festival makyajında dikkat etmeniz gereken ilk şeyi anlatmakla başlayalım: dayanıklı ürünler. Tüm gün eğleneceğiniz, belki dans edeceğiniz, festival ruhuna ayak uyduracak harekete ve enerjiye sahip makyajınız için dayanıklı ürünler seçmezseniz makyajınız sizi yarı yolda bırakabilir. Festival boyu makyajınızın ilk andaki kadar taze ve canlı kalması için mutlaka dayanıklı ürünler seçmelisiniz. Kullanacağınız tüm ürünler stilinize uygun olduğu kadar cilt tipinize de uygun olmalı. Böylece makyajınız cildinizle uyum içerisinde olur ve tüm dikkatiniz eğlenceli detaylarda toplanır.

Festival Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Festival makyajı günlük makyajdan farklılaşsa da bazı ürünler her makyajda olduğu gibi ortaktır. Makyajınızın daha uzun dayanması için ilk ihtiyacınız makyajınızı sabitleyeceğiniz bir baz. Makyaj bazı ile cildinizi makyaja hazırlayabilir ve makyajın gün boyu kalıcı olmasını sağlarken geniş gözeneklerin, ince çizgilerin görünümünü azaltılır.

Baz sonrası sıra cilt rengini eşitlemeye gelir. Fondöten gibi ağır ürünler kullanmak cildi yapay gösterir. Bunun yerine cilt renginizi eşitlerken aynı zamanda hafif, güneş koruma etkili ve nemlendirici formülü ile BB ve CC krem harika bir seçim olabilir. Eğer bu kremler cildinizde var olan sivilceleri, lekeleri gidermek için yeterli olmadıysa tüm yüzünüze uygulayabileceğiniz bir kapatıcı kullanabilirsiniz.

Şimdi sıra göz makyajında! Yapacağınız göz makyajı ile yaratıcılığınızı gösterebilirsiniz. Neon renk farlar, eyelinerlar , glitter farlar, yapışkan taş ve stickerlar… Dilediğiniz makyaj malzemesi ile tarzınızı yansıtabilirsiniz. Festival makyajında kullanacağınız ürünlerin dayanıklı olmasının gerekliliğinden bahsetmiştik. Allık da yine uçucu formları olan bir ürün olduğu için likit allık gibi dayanıklı bir form seçilerek uzun süre kalıcılık sağlanabilir. Son olarak seçeceğiniz ruj da makyajınızı tamamlar ve imza dokunuş olur. Dudaklarınız için de kalıcı olacak bir suç seçerek festival boyu eğlencenizi bölerek makyaj tazelemeye ihtiyaç duymazsınız. Ruj kaleminden destek almak, dudaklarınızı nemlendirmek, ruj sürmeden önce pudra sürmek gibi detaylarla bu kalıcılığı destekleyebilirsiniz.

Hemen Okuyun  İlkbahar İçin Ruj Önerileri Nelerdir?

Festival Makyajınızda Kullanabileceğiniz Harika Ürünler

Festival makyajı nasıl yapılır, hangi makyaj malzemeleri kullanılır sorularından sonra sıra en eğlenceli kısma geldi! Festival makyajı için hangi ürünü almayalım? Sizin için harika bir festival makyajı listesi oluşturduk. Bu listeye göz atmadan makyajınıza başlamayın.

BB ve CC Krem

Öncelikli olarak yüzünüzün rengini eşitleyerek işe başlamalısınız. Bunun için fondöten kullanmanın ciltte ağır bir etkisi olduğundan bahsetmiştik. Daha hafif, güneş koruyucu ve nemlendirme etkisi olan BB ya da CC krem kullanarak festival makyajına başlayabilirsiniz. Peki, hangi ürün size göre? Bunu bilmek için cilt tipinizi biliyor olmalısınız. Cildinizle uyum içerisinde olacak, gün boyu cildinizle bütünleşen etkisiyle size rahat hissettirecek renklendirici krem için cildinizi tanımalısınız. BB krem karma ve yağlı cilt tipi için uygun olurken CC krem kuru ve hassas cilt tipi için harika bir seçim olur. Pure Beauty BB krem gün yenilenen versiyonu sayesinde cildinize tek ürünle on fayda birden sağlar. Kremsi yapısı, yüksek kapatıcı bitişi ile ciltte kalıcı ve hafif bir etki yaratır. Aynı markanın CC kremi de oldukça popüler. Kuru ve hassas bir cildiniz varsa tercihiniz Pure Beauty CC Krem’den yana olmalı. Hafif yapısı sayesinde cilde doğal bir ışıltı veren bu CC krem ton eşitsizliklerini düzenler.

Göz Makyajı

Cildinizi eşit tonlarda pürüzsüz bir hale getirdiyseniz sıra o havalı göz makyajını yapmaya geldi. Festivale damgasını vuracak çarpıcı bir göz makyajı mı istersiniz, havalı ama sakin bir göz makyajı mı? Hangi tarzı yansıtmak istiyorsanız ona göre malzeme seçimi yapmalısınız. Trendleri yakalamayı seven biriyseniz neon far trendi için Revolution far paleti tam size göre. Her far paleti birbirinden eğlenceli olan Revolution’un Marvellous Mattesserisi bir arada olan capcanlı renkleri ile dikkat çekiyor. En havalı renkleri bir araya getiren bu far paletiyle festivale ve eğlencenize renk katabilirsiniz. Renkli eyeliner ya da göz kalemleri de göz makyajınızı tamamlamanıza yardımcı olur. Nyx Professional’ın yaz ruhuna uygun birbirinden canlı renkleri olan Makeup Epic Wear Metalik Likit Eyeliner serisi adeta festival makyajları için tasarlanmış gibi.  Dilediğiniz rengi seçerek yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Barbie Makyajı Nedir?

Allık

Bu kadarı bile makyajınızı havalı yapsa da geriye allık ve ruj seçimi kalıyor. Allık sürmek opsiyonel bir seçim olsa da cildinizde sıcak bir renk elde etmek için kullanabilirsiniz. Cilt renginizi canlandıran, yüz hatlarınızı ortaya çıkaran allık makyajınızı tamamlamaya yardımcı olur. Festival makyajında likit allıklar ise en doğru seçim. Gün boyu makyaj yenilemeye gerek bıraktırmayan likit allıklar verdiği canlı renk ile cildinize güzellik ve canlılık katar. Show By Pastel Joy Likit Allık doğal görünümünüze harika bir dokunuş sağlar. 24 saat boyunca cilde nem veren formülü sayesinde taze ve canlı görünür.

Ruj

Sıra geldi ruj seçmeye. Festival makyajı abartılı, sınırsız, çılgın olabileceği için ruj seçimini de buna uygun seçimler yapabilir ya da rujda sadelikten yana olarak makyajınızda bir denge sağlayabilirsiniz. Uçarı bir ruj isterseniz mor, siyah gibi çarpıcı renkler seçebilirsiniz. Tercihiniz daha sakin bir seçimden yana olacaksa ışıltılı bir lipgloss yeterli olacaktır.  Golden Rose Roll On Lipgloss dudaklarınızı parlatırken nemlendirir. Unutmayın ki  parlak ve çekici dudaklar her zaman havalı makyajınızı öne çıkartır.

(Visited 408 times, 1 visits today)