Anasayfa    /    Makyaj   /    KAŞ VE KİRPİK BAKIMI

KAŞ VE KİRPİK BAKIMI

sempeak  18 Ekim 2023

Gözlerinizin dikkat çekmesini ve göz makyajınızın kusursuz görünmesini istiyorsanız kaş ve kirpik bakımınızı asla ihmal etmemelisiniz.

KAŞ VE KİRPİK BAKIMINA DAİR BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY

Kaş ve kirpik bakımı sağlıklı ve çekici görünümlerini korumaları için önemlidir. Kaşlarınızı şekillendirmek için profesyonel yardım alabilir veya evde kaş pensi veya makası kullanabilirsiniz. Kaşlarınızı gerektiği kadar kesin, ancak aşırı kısaltmaktan kaçının. İhtiyaca göre kaşlarınızı boyayabilirsiniz. Kaş boyası kullanırken doğal tonlar seçmeye çalışın. Kaş gürleştiren serumlar, kaşların daha yoğun ve dolgun görünmesine yardımcı olabilir. Kirpik bakımında makyajınızı her gece iyice temizleyin. Kirpik kıvırıcı kullanarak kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz. Mascara kullanırken kirpiklere fazla ürün uygulamaktan kaçının. Kirpiklerinizi güçlendirmek için besleyici yağlar ve kirpik bakım ürünleri kullanabilirsiniz.

KAŞ VE KİRPİK BAKIMI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Kaş ve kirpik bakımı önemlidir çünkü bu bölgeler yüzünüzün çekiciliğini ve ifadesini belirlemeye yardımcı olan önemli özelliklerdir. İyi bakılmış kaşlar ve kirpikler yüzünüzün genel estetiğini artırır. Kaşlar yüz simetrisine katkıda bulunabilir ve kirpikler gözleri daha büyük ve dikkat çekici gösterir. Kaş ve kirpikler yüz ifadesini belirler. Kirpikler gözleri dış etkenlerden korur. Kirpikler toz kir ve rüzgar gibi unsurların göze girmesini engeller. Bu yüzden temizliğine önem vermeniz gerekir. İyi bakımlı kaşlar ve kirpikler, kişinin kendine güvenini artırabilir. Bunun yanı sıra göz sağlığını destekler.

KAŞ VE KİRPİKLERE NE İYİ GELİR?

Kaş ve kirpik sağlığını ve görünümünü iyileştirmek için bazı doğal ürünler kullanılabilir. Kaş kirpik bakım yağı, vaselin, kirpik bakımının destekçisi serumları, biotin takviyeleri bunlardan bazılarıdır. Her gece makyajınızı temizlemek kirpiklerinizi korumaya yardımcı olur. Kaş tarama kaşların düzgün ve temiz bir şekilde büyümesini sağlar. Kirpiklerinizi boyarken ve şekillendirirken su bazlı veya mineral makyaj ürünlerini kullanmayı tercih ediniz. Saç ve tırnak sağlığı gibi kaş ve kirpik sağlığı da beslenme ile ilişkilidir. Gür ve bakımlı kaş ve kirpiklere sahip olmanızı protein vitaminler ve mineraller açısından zengin bir beslenme destekler.

Hemen Okuyun  Makyaja Parmak Dokunuşu

KAŞ VE KİRPİKLERİ GÜRLEŞTİRMEK İÇİN NE YAPILMALI?

Kaş ve kirpikler doğal yağlarla gürleştirebilirsiniz. Piyasada bulunan kirpik serumları, kirpiklerin gelişimini teşvik etmek ve daha dolgun görünmelerini sağlamak için kullanışlı olabilir, kirpik serumlarından faydalanabilirsiniz. Ürünü talimatlarına uygun şekilde uygulayın. Aynı zamanda biotin takviyeleri kaş ve kirpiklerin daha sağlıklı gür olmalarına yardımcı olabilir. Yeterli protein, E vitamini, mineraller ve omega 3 yağ asitleri alımına dikkat ediniz.

DOĞAL YOLLARLA KAŞ NASIL KALINLAŞTIRILIR?

Sağlıklı kaşlar için dengeli bir beslenme düzeni benimsemek önemlidir. Zeytinyağı veya hindistancevizi yağları kaşlarınıza masaj yaparak gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Bu yağlar düzenli kullanımda kaşlarınızı besler ve büyümeyi teşvik eder. Biotin ve keratin gibi doğal takviyeler kaş büyümesini destekleyebilir. Ancak bunları kullanmadan önce bir doktora danışmanız önemlidir. Kaşlarınızı düzenli olarak taramak, kan dolaşımını artırabilir ve büyümeyi teşvik edebilir. Aloe vera jeli veya soğan suyu gibi besleyici maskeleri kaşlarınıza uygulayarak büyümeyi destekleyebilirsiniz. Kaşları sık sık almak veya kimyasal ürünlerle işlem görmeleri kaşların incelmesine neden olabilir. Bu nedenle kimyasal işlemlerden kaçının veya sık aralıklarla kaşlarınızı almamaya çalışın. Doğal yöntemlerle kaşların kalınlaşması zaman alabilir. Bu nedenle sabırlı olun. Herkesin kaş büyüme hızı farklıdır ve sonuçlar kişiden kişiye değişebilir.

 

KAŞ VE KİRPİKLERİNİZİN İÇİN KULLANABİLECEĞİNİZ DOĞAL YAĞLAR NELERDİR?

Kaş ve kirpik bakımı nasıl yapılır derseniz besleyici yağlar cilt bakımını oldukça destekleyicidir. Bu yağlar şöyle sıralayabilir;

Hint yağı; kaş ve kirpiklerin uzamasını teşvik edebilir. Özellikle kalınlaşma ve uzunluk katmak için etkili olabilir.

Zeytinyağı; kaş ve kirpikleri nemlendirmek ve güçlendirmek için kullanılabilir.

Hindistancevizi yağı; kaşların büyümesini destekler ve sağlığını artırabilir. Protein ve vitamin içeriğiyle etkilidir.

Badem yağı; kaş ve kirpiklerin uzamasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda kaşları besler ve güçlendirir.

Hemen Okuyun  Kapatıcı Kullanmanın Yolları

Aloe vera jeli; kaş ve kirpiklerin sağlığını artırır, nemlendirir ve uzamasını teşvik edebilir.

Argan yağı; kaşları güçlendirebilir ve parlaklık kazandırabilir.

Jojoba yağı; kaş ve kirpiklerin nemini dengeler ve dökülmeyi azaltabilir.

Lavanta yağı; kaş ve kirpiklerin sağlığını destekleyebilir ve aynı zamanda rahatlatıcı bir etkisi vardır.

Bu yağları kullanırken, temiz olmalarına dikkat edin ve gözlerinize gelmemesine özen gösteriniz. Bir miktar yağı temiz bir fırça veya pamuklu çubukla uygulayabilirsiniz. Eğer hassas bir cilt veya göz yapınız varsa kullanmadan önce bir test yapmanız önerilir.

KAŞ VE KİRPİKLER İÇİN SERUM ÖNERİLERİ

BROWWAUW KAŞ VE KİRPİK SERUMU

Serum, gün boyu dolgun ve doğal görünümlü kaşlarınızın temizlenmesinin ardından nemli görünmesini destekler, içeriğindeki meyan kökü, at kuyruğu, adaçayı ve bal özü ile kaş ve kirpiklerin beslenmesine yardımcı olur.

BROWWAUW KAŞ VİTAMİNİ

İçerisinde bulunan 20(yirmi) den fazla bitkisel yağ ile kurumuş, yıpranmış, canlılığını kaybetmiş kaşlarınızı besleyici, yumuşatıcı ve koruyucu etki gösterir.

ASHLEY JOY KAŞ VE KİRPİK BAKIM SERUMU 6 ML

Güçlü içeriği sayesinde kaş ve kirpiklerinizin ihtiyacı olan bakımı yaparak daha güçlü olmasını ve hacimli görünmesini destekler.

NEW ESSENTİALS KAŞ KİRPİK BAKIM YAĞI 10 ML 

Doğal içeriği sayesinde kaş ve kirpiklerinizi güçlendirerek dökülmeye karşı korur. Kıl köklerini gençleştirir, derinlemesine besler ve büyümesi için destekler.

ARİFOĞLU KAŞ KİRPİK BAKIM YAĞI 10 ML

İçeriğinde yer alan argan yağı ve E vitamini özleri, kaş ve kirpiklerinizin ihtiyacı olan bakımı tam olarak yerine getirir. Doğal özlü formülü, kaş ve kirpiklerinize doğal bir dokunuş katar.

VAZELİN KİRPİK GÜÇLENDİRİR Mİ?

Vazelin, kirpiklere nemlilik sağlayabilir ve kirpiklerin daha dolgun görünmesine yardımcı olabilir. Ancak kirpik güçlendirme konusunda diğer yağlara göre daha az etkili olabilir. Vazelin kirpikleri kaplayarak onları nemlendirir ve daha dolgun gösterir bu nedenle bazı kişiler kirpiklerinin daha sağlıklı görünmesini tercih eder. Ancak kirpiklerin uzamasını veya güçlenmesini istiyorsanız vazelin yerine kirpik bakım yağları kullanabilirsiniz. Bu yağlar kirpik köklerini güçlendirir ve uzamalarını teşvik edebilir.

Hemen Okuyun  Akrep Burcu Makyajı

KİRPİKLERİN UZUN VE KIVRIK OLMASI İÇİN NE YAPILMALI?

Kirpiklerin uzun ve kıvrık olması zaman ve düzenli bakım gerektirir. Kirpik tarama ve temizleme işlemlerini düzenli olarak yapın. Temiz ve düzenli kirpikler daha sağlıklı görünür. Kirpik kıvırıcılar, kirpikleri anında kıvrık hale getirebilirler. Kaliteli bir maskara kullanarak kirpiklerinizi daha dolgun ve uzun gösterebilirsiniz. Uzatıcı veya hacim verici maskaralar tercih edebilirsiniz.

KAŞLARIN HIZLI UZAMASI İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Kaşlarınızın hızlı uzaması için bakım ürünlerini düzenli kullanmak gerekiyor. Doğal yağlar ile beslemek gerekiyor. Besleyici maskeler kullanmak kaşlarınızı hızlı uzamasını sağlar.  Doğal yöntemlerle kaşların uzaması zaman alabilir. Bu nedenle sabırlı olun.

KÜSEN KAŞLAR İÇİN NE YAPMALI?

Kaşlarınız küstüyse ve düzensiz bir şekilde uzuyorsa bu durumu düzeltmek için ilk adım kaşlarınızı profesyonel bir şekilde tasarlanmasıdır. Bir güzellik uzmanı veya kaş tasarımcısı yüz hatlarınıza uygun bir şekilde kaşlarınızı düzeltebilir. Kaşlarınızı düzenli olmak üzere taramak kaş tellerini doğru yöne alıştırabilir ve düzgün bir şekilde büyümelerini teşvik edebilir. Kaş köklerine doğal yağları masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Kaşlarınızı düzenli olarak temizleyin ve uygun olan şekilde kısaltınız. Kaşlarınıza düzenli olarak bakım yapmayı alışkanlık haline getirin.

DOĞAL YOLLA İPEK KİRPİK NASIL ÇIKARILIR?

Doğal yollarla ipek kirpik çıkarmak için bir miktar zeytinyağı veya badem yağını bir pamuk çubuk veya temiz bir maskara fırçası yardımıyla ipek kirpiklerinize uygulayın. Bu yağlar yapışkanlığı azaltmaya yardımcı olur. Yağı uyguladıktan sonra ipek kirpiklerinizdeki yapışkan malzemelerin erimesine izin vermek için 10-15 dakika bekleyin. Bu süre zarfında kirpiklerinize hafifçe masaj yaparak yağın yayılmasını sağlayabilirsiniz. Yumuşayan ipek kirpikleri nazikçe bir pamuklu ped veya temiz bir bez yardımıyla temizleyin. Bu işlemi yavaşça yapın ve kirpiklere zarar vermemeye dikkat edin. Kirpiklerinizin üzerinde yağ kalıntısı kalmaması için temizlenmiş pamuklu bir ped veya temiz biz bezle kirpikleri silin. Eğer yağ kullanarak kirpiklerinizi çıkaramıyorsanız göz makyajı temizleyici ürünlerden birini kullanabilirsiniz. Ancak bu ürünleri dikkatli bir şekilde kullanmalısınız ve gözlerinize gelmemesine özen göstermelisiniz.

(Visited 1.137 times, 3 visits today)