Glass Skin:Cam Cilt Görünümü Nasıl Yapılır

Watsons  22 Ekim 2020

5 Dk

Sağlıkla ışıldayan, aydınlık ve pürüzsüz cilt görünümünden hoşlanıyorsanız, cam cilt görünümü oluşturmayı vadeden glass skin trendi tam size göre olabilir! Uzakdoğu menşeili K-Beauty sayesinde tüm dünyaya yayılan ve kısa sürede ilgi odağı olan glass skin trendi, kapsamlı bir cilt bakımı ve makyaj rutiniyle ışıl ışıl parlayan, sağlıklı ve enerjik bir cilt görünümü oluşturmayı hedefler. Siz de yalnızca birkaç basit adımda cam cilt görünümü oluşturmak ve cildinizle herkesi büyülemek istiyorsanız, okumaya devam etmeniz yeterli!

Cam Cilt Görünümü Nasıl Elde Edilir?

Glass skin, diğer adıyla cam cilt görünümü, birkaç aşamalı bir cilt bakım rutini çerçevesinde uygulanan bir yöntemdir. Üstelik uygulamanız gereken bakım rutininin çok aşamalı olması sizi yanıltmasın. Esasen cildinizi derinlemesine temizlemeniz ve nemlendirmeniz yeterli. Yalnızca bu esnada kullanacağınız bakım ürünlerine ve tekniklerine göz atarak kusursuz bir cam cilt görünümü elde edebilirsiniz. İşte glass skin trendine kolaylıkla ayak uydurmak için uygulayabileceğiniz 4 adım…

Cildinizi Derinlemesine Temizleyin ve Arındırın

Cam cilt görünümü elde etmek için uygulamanız gereken ilk adım, hiç şüphesiz, tertemiz bir cilde sahip olmaktan geçer. Cildinizi derinlemesine temizlediğinizden emin olmak için, iki aşamalı bir yüz temizleme rutini uygulayabilirsiniz. Özellikle Kore güzellik ve cilt bakımı trendlerinin de gözde rutini olan iki aşamalı temizleme işlemi için, yağ bazlı ve su bazlı olmak üzere iki farklı yüz temizleyiciye ihtiyacınız var. Öncelikle yağ bazlı temizleyicinizi kullanarak cildinizdeki tüm makyaj ve kir kalıntılarını arındırmalı, daha sonra su bazlı temizleyici yardımıyla cildinizi temizlemelisiniz. Son olarak, cilt tipinize uygun bir peeling yardımıyla cildinizdeki ölü hücre kalıntılarını da arındırmalı ve sonraki aşamaya geçmelisiniz. Kuru ya da hassas cilt tipine sahipseniz ya da peeling kullanmak istemiyorsanız, bu adımda cilt tipinize uygun bir tonikten yardım alabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Skin Cycling Nedir?

Yüz Bakım Serumu ve Yağlarından Destek Alın

Gelelim cam cilt görünümü için uygulamanız gereken en önemli adıma: Cildinizi nemlendirmek! Nemlendirici kullanımına geçmeden önce cildinizi derinlemesine nemlendirmek için yüz bakım serumlarından ya da yağlarından destek alabilirsiniz. Özellikle kuru ya da hassas bir cilde sahipseniz, yağ bazlı serumlar yüzünüzdeki gerginlik hissini gidermek için oldukça etkili çözümler sunabilir. Karma ya da yağlı bir cildiniz varsa, cilt tipinize uygun serumları tercih edebilirsiniz. Kullandığınız ürünlerin doğrudan serum formunda olması şart değil. İçeriğinde cildinizin ihtiyaçlarını karşılayan serum ve nemlendirici bileşenler barındıran yüz maskelerini de gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz. Unutmayın, cam cilt görünümü yaratmak için cildinizin ihtiyaç duyduğu nem desteğini almış olması gerekir. Bu nedenle seçtiğiniz ürünlerin cildinizde uzun süre boyunca nem hapsedebilecek bileşenler barındırması oldukça önemlidir.

Güneş Kremi ve Nemlendirici Kullanmayı Unutmayın

Serum desteği ile hâlihazırda nemlenmiş olan cildinize uygulamanız gereken son bakım adımı, cildinize uygun bir nemlendirici kullanmaktır. Bu sayede cildinizin doğal bariyerini güçlendirebilir, elastikiyetini ve yumuşaklığını koruyabilirsiniz. Ancak güneşin zararlı ışınlarının cilt sağlığınıza karşı yarattığı riski de unutmamak gerekir. Cildinizi hasar görmekten ve güneş lekelerinden korumak için, özellikle dışarı çıktığınız günlerde nemlendiricinizle birlikte bir güneş kremi kullanmayı unutmamalısınız.

Fondöten ve Aydınlatıcı ile Cam Cilt Görünümü

Cilt bakımı aşamalarını tamamladığınıza göre cam cilt görünümü yaratmak için ihtiyacınız olan makyaj malzemelerini sıralamaya geçebiliriz. Esasen bu aşamayı uygulayıp uygulamamak tamamen size kalmış. Cildinizin pürüzsüz ve ışıltılı görünümünü daha da ön plana çıkarmak istiyorsanız, ihtiyacınız olan iki temel makyaj malzemesi var: fondöten ve aydınlatıcı! Cildinizin yapısına ve tonuna uygun likit bir fondöteni yüzünüze eşit olarak dağıtarak pürüzsüz bir görünüm oluşturabilirsiniz. Likit aydınlatıcılar ise cildinizdeki parlak ve kusursuz görünümü oluşturmakta en büyük yardımcınızdır. Seçtiğiniz likit aydınlatıcıyı dilerseniz fondöteninizle karıştırarak kullanabilir ya da doğrudan fondöteninizin üstüne uygulayabilirsiniz. Cam cilt görünümü yaratmak için ihtiyacınız olan tüm cilt bakımı ve makyaj ürünlerini Watsons’ta bulabilir, cildinizin görünümü ve ışıltısıyla göz kamaştırabilirsiniz.

Hemen Okuyun  En İyi Cilt Bakım Tavsiyeleri
(Visited 3.074 times, 5 visits today)