Anasayfa    /    Blog   /    Gözenekleri Açmanın Yolu

Gözenekleri Açmanın Yolu

Watsons  5 Ekim 2020

4 Dk

Gözeneksiz bir cilde ulaşmak kolay değildir, ancak güzellik aşığı herkes bunun için uğraşmanın ne kadar önemli olduğunu söyleyecektir. Dudaküstü büyüteç ayna altında gözeneklerinize bakıp duruyorsanız ya da nereden başlayacağınız hakkında bile hiçbir fikriniz yoksa, ‘gözenekleri nasıl açabiliriz’ kılavuzunun size cilt bakımında yapılması gerekenler konusunda öğretmenlik yapmasına izin verin.

Gözenekleri Açmanın Yolları

Neyse ki, gözenekleri temizleyebileceğiniz birçok yol vardır ve cildinize en uygun olan bileşimi bulana kadar birden fazla yöntem denemek akıllıca olacaktır.

Buhar Banyosu

Bazı güzellik ürünlerinin neden en iyi sıcak banyodan sonra uygulandığını hiç merak ettiniz mi? Ya da neden bir sauna seansı cildiniz muhteşem görünüyor ve hissettiriyor? Sır buharın içinde. Temiz cilt buhara maruz kaldığında, gözenekler açılır – cildin nefes almasını sağlar. Cildinize haftada bir kez buhar egzersizi yapın. Gözenekleri soğuk su sıçratarak kapatmayı ve ardından hafif bir nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin.

Ölü Cilt Arındırma

Ölü derinin eksfolisiye işlemi ile atılması büyük gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. En iyi sonucu almak için, bir elektrikli temizleme cihazı ile birlikte bir scrub kullanın. Bu işem, gözeneklere derinden nüfuz eder ve tıkanıklıkların giderilmesine yardımcı olur.

Gözenek bantları

Burun üzerinde kullanım için mükemmel olan ve buna yönelik hedeflenmiş bir tedavi, gözenek bantları cilde yapıştırılır ve çıkarıldıktan sonra gözenekte kiri kendisiyle birlikte alır.

Kömür Yüz Maskesi Uygulamak

İçeriği güzellik çevrelerine tanıtıldığından bu yana kömür kullanımı ile ilgili çılgınlık devam ediyor. Bunun temel nedeni, kir yoğunluğunun 200 misli kadar emici olduğu için tıkanmış cilde bulaşabilme yeteneğidir. Haftada en az bir kez bir maske kullanmak gözenekler için harikalar yaratır.

Gözenekleri Açtıktan Sonra Yapılacak Şeyler

Hemen Okuyun  Bir Sonraki Uzun Yolculuğunuz için Hazırlanın! Jet Lag’i Yenmenin Yolları

Cilt bakım rutininde gözeneklerin açılmasına zaman ayırmak, cildinizin size teşekkür edeceği bir şeydir. Ancak, tüm bu zor işi yaptıktan sonrasındaki kötü bakım bu etkileri tersine çevirebilir. Gözenekleri kapatmak için kolay yöntemler şunlardır:

Hassas bir Temizleyici kullanın

Tahriş olmuş gözenekler elbette tahriş olmuş cilt ile sonuçlanır. Bu nedenle, hassas bir temizleyici seçmek kirleri dehidratasyon etkisi ile temizleyecektir. Sülfat içermeyen çözümler arayın ve yoğun cilt peelinglerini sadece cilt bakımı olarak kullanın (günlük kullanım için değil).

Yüzünüze Su Sıçratarak

Piyasadaki tüm ürünlerler tam da gözünüzün önünüzde olan kaynakları görmezden gelmenizi kolaylaştırabilir. Her sabah, yatmadan önce ve her cilt bakımında sonra suyun yüzünüze su sıçratmak cildi yenilemek için serinletici bir yoldur.

Gözenekleri Tonikle Kapatın

Bir tonik kullanmadan düzenli bir temizleme rutininin olması tam olması beklenemez. Bu işlem ciltteki PH dengesini düzeltmeye çalışacak ve gözenekleri kapatmanıza yardımcı olacaktır. Bir toniğin cilde kızarıklık verdiğinden endişe ediyorsanız alkollü toniklerden ve cildi kurutabileceğinden parfümlü toniklerden kaçının.

(Visited 267 times, 1 visits today)