Anasayfa    /    Cilt Bakım   /    Niacinamide

Niacinamide

sempeak  19 Aralık 2023

Hangimiz aydınlık, daha da aydınlık bir cilde sahip olmak istemeyiz ki? Hepimiz isteriz. Niacinemide işte burada koşarak imdadımıza yetişiyor. Üstelik eksikliğini yaşamayı da asla istemeyiz. Cilt bakım rutininizi vazgeçilmezi olması için onu biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Niacinamide Nedir?

Cilt bakımı  ve güzelliği için cildinize sadece dışarıdan veya tam tersi sadece içeriden bakmak asla yetmeyecektir. Hatta birçok durumda cilt sorunları dışarıdan değil, içeriden kaynaklıdır. Niacinemide, B3 vitaminin farklı bir formudur. B3 vitamini, besinlerden enerji elde etmede son derece önemli bir yere sahiptir. Suda çözünen bir vitamin türü olduğundan vücutta depolanmaz. Bu yüzden günlük olarak alınması gerekir. Vücudumuzdaki hücrelerin, normal fonksiyonlarını gerçekleştirmesi ve sağlıklarının korunması için önemli olan niacinamide cilt bariyerini de güçlendirir.

Niacinamide Ne İşe Yarar?

Hepimizin hayali bir bebeğin cildine sahip olmak. Pürüzsüz, canlı ve parlak. İşte kusursuz bir cilt! Niacinamide, cilt sağlığı konusunda önemli bir role sahiptir. Keratin proteininin sentezlenmesine yardımcı olan niacinamide, cilt bariyerini güçlendirerek, cildi dış etkenlerden korur. Adeta bir kalkan görevi gören niacinamide, aynı zamanda cilt hücrelerindeki nemi hapsetmeye de yardımcı olur. Cildi nemlendirir, cilt kızarıklıkları ve lekelerini engellemeye yardımcı olur, cilt gözeneklerinin sıkılaştırmaya yardımcı olur, kırışıklık ve ince çizgilerin azalmasına yardımcıdır.

Niacinamide Önerileri Nelerdir?

 Q+A Niacinamide Tonik 

Günlük Tonik içeriğinde bulunan Niacinamide, vücudumuzun doğal olarak üretemediği önemli bir vitamindir. Cildinizi yatıştırmaya yardımcı olurken, gözenek görünümünü de azaltır.

Celenes Vitamin C 12,5% + Oats + Niacinamide Serum

C Vitamini, Yulaf Sütü ve Niascinamide Aktif birlikte çalışarak ciltteki akne, leke, çizgi ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur.
Matlaşan ciltlerin parlaklığına kavuşmasına yardımcı olur, akne görünümünü azaltmayı hedefleyen ve ciltteki leke, çizgi ve kırışıklık görünümünün giderilmesine yardımcı olur. Cildin nem dengesini korumasına yardımcı olur. Hem kuru hem de yağlı ciltlerin uygulayabileceği C vitamini serumu, kolajen ve elastin üretimini hızlandırmaya yardımcı olarak cildinizin daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Taze ve parlak bir görünüm katar. Yulaf sütü su tutma özelliğine sahiptir. Nemlendirici ve yatıştırıcı bir aktif bileşendir. Niacinamide, B3 vitamini, akne ve leke önleyici ve giderici, cilt koyuluklarını açıcı etkiye sahiptir.

Hemen Okuyun  Tonik Kullanımının Siyah Noktalar İçin Önemi Nedir?

 

Maruderm Niacinamide %10 Gözenek ve Siyah Nokta Karşıtı Serum 

Sabah ya da akşam olmak üzere, temiz cildinize uygulayınız. Haricen kullanılır. Tahriş olmuş ciltte kullanmayınız. Gözle direkt temasından kaçınınız. Temas halinde bol su ile durulayınız. Çocukların ulaşamayacağı bir yerde muhafaza ediniz.

 

 Revolution Skincare x Nihal Kanık %10 Niacinamide ve %1 Çinko Serum
Revolution Skincare Leke ve Gözenek Arındırıcı Serum, yağlı ve lekeye meyilli ciltler ve tıkanmış gözenekleri hedefler.
Cilt dostu Niacinamide ve Çinko içeriğiyle bu hafif ve nazik serum lekelerle mücadele ederken geniş gözeneklerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
Birlikte kullanıldıklarında bu iki içerik cildin doğal yağ üretimini düzenleyerek gözeneklerin daha fazla tıkanmasını önlemeye, çinko ise rahatlatıcı ve yatıştırıcı özelliğiyle ciltteki leke görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
Hafif formülüyle günlük kullanıma uygun bu renksiz ve yağsız serum, fondöten veya kapatıcı altına ince bir tabaka halinde sürülebilir. Böylece gün boyunca lekelerle mücadeleye devam eder.

Niacinamide Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Öncelikle alerjik reaksiyon için küçük bir alanda test edilmeli. Bazı bileşenlerle etkileşime gşirdiği takdirde ciltte kızarıklık, tahriş ve irritasyona sebep olabilir. Bu yüzden birlikte kullanılan ürünlerin içeriğine de dikkat edilmeli. İçeriğinde yüksek oranda niacinamide bulunan bir ürünle beraber tekrar niacinamide uygulanırsa akne veya sivilceye sebep olabilir. Bunun önüne geçmek için rutininize yavaş yavaş eklemeyi seçmelisiniz. Haftanın belirli günlerinde kullanarak başlamış ve duruma göre günlük rutininize eklemelisiniz. Cildinizin tepkisine göre kullanım sıkılığınızı artırabilirsiniz. Genellikle ilk kullanımlarda az oranda kızarıklık olabilir ancak bu geçici bir durumdur. Cildiniz alıştıktan sonra bu durum ortadan kalkacaktır. Niacinamide kullanırken göz çevresine temas ettirmemelisiniz. Genel olarak hassas olan göz çevresini korumak için bunu unutmamak gerekir. Günlük cilt bakım rutininize niacinamide eklediyseniz mutlaka ardından güneş koruyucu kullanmalısınız.

Niacinamide’yi Kimler Kullanmalıdır?

Niacinamide, özel bir alerjisi olmayan herkesin kullanabileceği bir ürün. Her yaşa hitap ediyor ve her cilt tipinin sorunlarına çözüm getirebiliyor. Fakat Niacinamide’in özellikle leke sorununa çözüm arayanlar tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bunun dışında yaşlanma belirtilerini geciktirmek, aydınlık ve parlak bir cilde sahip olmak ve sivilce sorununu kökten çözmek isteyen herkes günlük bakım ritüeline Niacinamide ya da Niacinamide içerikli ürünler dâhil edebilir.

Hemen Okuyun  Daha Canlı Bir Cilt İçin Gözenek Sıkılaştırıcı The Purest Solutions Glikolik Asit Tonik Sizlerle!

Niacinamide Hangi Yaş Aralığı İçin Kullanıma Uygundur?

Niacinamide, her yaştan ve farklı cilt sorunlarına sahip herkes tarafından kullanılabilecek bir üründür. Ayrıca herhangi bir sorunu olmasa da cilt bariyerini güçlendirmek, kollajen üretimi artırmak, leke oluşumunu engellemek, daha parlak ve aydınlık bir cilt için niacinamide içeren ürünler tercih edilebilir. Önemli olan seçtiğiniz ürünlerin, cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olmasıdır.

 

Niacinamide Nasıl Kullanılır?

Öncelikle mutlaka cildinizi temizleyin. Niacinamide günde iki kere kullanabilmek için uygun bir üründür. Cildinizin gün boyu ihtiyaç duyduğu korumayı rahatlıkla sağlar. Ancak yine de kullanım sıklığı için bir uzmana danışmanızda fayda var. Niacinamide içeren ürünleri kullanırken az bir miktar almanız yeterli olacaktır. Unutmamalısınız ki fazla ürün kullanmak demek daha fazla etki almak demek değildir. Niacinamide içeren ürününüzü günlük rutininize dâhil ederken mutlaka diğer kullandığınız ürünlerle etkileşimini gözlemlemelisiniz. Tüm bunların sonucunda herhangi bir aksilikle karşılaşmayıp günlük rutininize niacinamide eklediyseniz güneş koruyucunuz asla unutmayın.

Niacinamide İçeren Ürünler Hangi Cilt Tipi İçin Kullanıma Uygundur?

Niacinamide birçok cilt tipi için uygu bir üründür. Özellikle akneye meyilli ve yağlı ciltlerde cilt sebumunu dengeler ve akne oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca mevcut akne izlerinin de görünümünü azaltır. Cilt tonu eşitsizliklerini dengeler ve lekelerin oluşmasının önüne geçer. Cilt bariyerini de güçlendirdiği için su kaybını önler, kuru ve hassas ciltler için de vazgeçilmez olur. Aynı zamanda antioksidan etkilere sahip olduğundan ciltteki kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltır. Cilt yaşlanmasını yavaşlatır. E daha ne olsun?

Niacinamide İçeren Kremler Nelerdir? 

 

 Facelab Niacinamide %5 Krem Leke Karşıtı 

İçeriğindeki niacinamide ve alpha arbutin ile cildi canlandırmaya, aydınlatmaya ve cilt tonunun düzenlenmesine yardımcı olur. Cildi nemlendirir, besler ve koyu lekelerin görünümünün azalmasına destek olur.

Revolution Skincare Nemlendirici Krem Niacinamide Gkf 

SPF cilt bakımınızın en önemli adımıdır ve cildinizi güneş hasarından korur. Kimyasal filtreler fiziksel filtreler gibi beyaz bir kalıntı bırakmadan cildi güneş hasarına sebep olan zararlı UV ışınlarından korur ve tüm cilt tonları için muhteşem bir etki sağlar.Revolution Skincare Moisture Cream SPF30 Normal to Oily Skin içerisinde bulunan Niacinamide ile cildin yağlılığını düzenler ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur, Gliserin ile dehidrasyonu önleyerek cilde su sağlar ve üre ve allantoin ile ciltteki tahrişi azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede makyaj için mükemmel bir temel oluşturur ve yağlı cildi korur

Hemen Okuyun  Doğal Kendin Yap (DIY) Makyaj Temizleyicileri

Niacinamide’nin Etkileri Nelerdir?

Lekelerle Savaşır ve Cilt Tonunu Eşitler;

Özellikle hassas ciltlerde en ufak bir darbe, küçük bir enfeksiyon ya da kısa bir süre bile olsa korumasız bir şekilde güneş ışınlarına maruz kalmak, ciltte leke oluşmasına sebep olabiliyor. İşte Niacinamide bu sorunla hücre seviyesinde savaşarak çok etkili bir çözüm sunar. Düzenli olarak Niacinamide içeren ürünlerle bakım yapılan lekeli ciltlerde zamanla renk farklılıkları azalır ve cilt tonu her noktada eşitlenmeye başlar.

Yaşlanma Karşıtı Etkisi ile Cildi Sıkılaştırır;

Ciltte yaşlanma belirtilerinin oluşmasının en büyük sebebi, cilt dokusunu oluşturan hücrelerin yapısının zaman içerisinde bozulmaya başlaması. Geçen zamanla beraber cilde elastik bir görünüm sunan hyaluronik asit ve kolajen miktarı azalıyor, vücut artık bu bileşenleri yeteri kadar üretemez hale gelir. Bu da cilt dokusunun elastikiyetini kaybetmesine ve daha gergin ve kırışık bir hal almasına sebep olur. Niacinamide ise bu soruna da hücre düzeyinde çözüm getirerek en mükemmel sonucu sunar. Cilt hücrelerindeki kollajen seviyesini artırarak ciltte koruyucu bir bariyer oluşmasını sağlayan Niacinamide, erken yaştan itibaren kırışıklıkların oluşmasını önleyerek zamanla savaşta sana çok büyük bir avantaj sağlıyor.

Sivilcelerin iyileşmesine yardım eder ve yenilerinin oluşmasını da önler.

Niacinamide, anti-enflamatuar olarak isimlendirilen iltihap giderici özelliği olan bir vitamin. Bu da onu sivilce ve akne sorunu konusunda bir uzman yapıyor.

Cildi Yoğun Şekilde Nemlendirir ve Yatıştırır;

Niacinamide, ciltteki faydalı yağ asitlerinin ve seramid bileşeninin oluşumunu hızlandıran etkisi sayesinde cildin en alt tabakasından itibaren ihtiyaç duyduğu nem molekülleri ile beslenmesine destek oluyor. Cildin yapısını hücre seviyesinde güçlendiren Niacinamide, hassas ciltlerdeki tahriş ve irritasyon sorunlarına da çözüm sunuyor; cildi yatıştırarak hassasiyeti azaltıyor.

(Visited 1.926 times, 1 visits today)