Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Watsons  22 Ekim 2020

6 Dk

Güneş kremi, özellikle yaz mevsimlerinde cildinizin en iyi kurtarıcılarından biri oluyor. Hassas ciltler daha fazla etkilense de tüm cilt tiplerinin güneş kremi kullanması gerekiyor. Güneş kremiyle cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir; güneş yanıklarının ve ciltte renk değişimlerinin önüne geçebilirsiniz. Cildinize pek çok faydası olan güneş kremleri, birçok markada farklı koruma türleriyle ve farklı özelliklerle yer alıyor. Bu kadar seçenek arasından en uygun güneş kremini seçmek de bazen zorlaşabiliyor. Watsons’ta her cilt tipine uygun, farklı SPF değerlerine sahip güneş kremini bulmanız mümkün. Kendinize en uygun güneş kremini seçmek ise aslında çok basit.

Cilt Tipinize Uygun Güneş Kremi Seçin

Ürünlerin tüm koruma özelliklerinden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için cilt tipinize uygun güneş kremi seçmeniz gerekiyor. Eğer kuru bir cilt yapısına sahipseniz, içeriğinde nemlendirici özelliği bulunan güneş kremleri tercih etmeniz cildinizin daha fazla kurumasına ve soyulmasına engel oluyor. Nemlendirici içerikli güneş kremleri, yüzünüzü ve tüm cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korurken aynı zamanda nemlendiriyor.

Yağlı veya karma bir cilt yapısına sahipseniz, su bazlı güneş kremleri kullanabilirsiniz. Su bazlı güneş kremleri cildinizin daha fazla yağlanmasına engel oluyor. Bunun yanı sıra ürünler cildinizde güneşe karşı daha iyi koruma sağlıyor.

Faktör Seçimine Dikkat Edin

Güneş kremi alırken birçok kişinin takılı kaldığı ve emin olmadığı bir diğer konu da faktör seçimi. Güneş kremlerinin SPF değerinin yüksek olması sanıldığının aksine aslında güneşe karşı daha fazla koruma sağlamıyor. Aslında yüksek faktörlü kremler, güneşe karşı yalnızca daha uzun süre koruma gösteriyor. Genellikle 30 faktörlü güneş kremleri, 150 dakikaya yakın bir süre sizi güneşin zararlı etkilerinden koruyor. Plajda sağlıklı bir bronzlaşma sırasında cilt yanıklarının önüne geçmek için 30 faktörlü güneş kremi tercih edebilirsiniz. Ancak çok kısa bir süre içinde bile güneşten çok fazla etkileniyorsanız, SPF değeri daha yüksek kremleri kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra güneşten kısa süre içerisinde çok fazla etkilenmiyorsanız da daha düşük SPF değerli ürünlerden yararlanabilirsiniz.

Hemen Okuyun  İlkbahar İçin Parfüm Önerileri

Vücudunuz İçin Ayrı Yüzünüzün İçin Ayrı Krem Kullanın

Sanıldığının aksine tek bir güneş kremi tüm vücutta kullanılamıyor. Vücut için geliştirilen güneş kremleri, yüzünüzde aknelere veya alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Yüz güneş kremleri, vücudunuzun en hassas yerlerinden biri olan yüzünüzü hem aknelere karşı koruyor hem de güneşe karşı daha verimli bir bakım ortaya koyuyor. Bu nedenle vücut güneş kremi ve yüz güneş kremini ayrı ayrı satın almanız ve cildinize ayrı ayrı uygulamanız gerekiyor.

İçeriğe, Üretim ve Tüketim Tarihlerine Dikkat Edin

Güneş kremlerinin cildinize zarar vermemesi ve alerjilere neden olmaması için satın alacağınız ürünlerin içeriklerine dikkat etmeli; cildinizde alerjiye neden olabilecek içeriğe sahip ürünleri tercih etmemelisiniz.

Bunun yanı sıra ürünlerin üretim tarihlerine ve tüketim tarihlerine dikkat etmek ve tüketim tarihi yaklaşmamış ürünleri tercih etmek hem cildinizde oluşabilecek zararların önüne geçiyor hem de üründen daha fazla verim alabilmenize olanak tanıyor.

Satın Aldıktan Sonrası da Önemli

Cildinize en uygun, doğru SPF değerine sahip ürününüzü satın aldıktan sonra da dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor.

Bunlardan biri zamanlama. Kremi tam güneşin altına çıktıktan sonra değil; güneşe çıkmadan yarım saat kadar önce  uygulamanız gerekiyor. Aksi takdirde güneş kremi hemen etkisini göstermeyebilir ve sizi güneşe karşı en iyi şekilde koruyamayabilir.

Satın aldığınız ürünü yıllarca kullanmamalısınız. Çünkü güneş kremleri, koruma özelliklerini belli bir süre sonra kaybedebiliyor. Bu da hem güneşe karşı korumanın önüne geçiyor hem de cildinizde zararlara yol açabiliyor.

Size en uygun güneş kremini Watsons’tan seçebilir; aradığınız ürünü Watsons avantajlarını kullanarak hızlıca satın alabilir ve güneşe karşı korunmaya hemen başlayabilirsiniz

Watsons’ta Güneş Kremi

Bronzlaşmak yaz aylarında her ne kadar çekici görünse de işin aslına bakıldığında bir yandan güzelleştirirken diğer yandan cildi yaşlandıran ve yoran bir durum. Siz bronzlaşırken aslında cildiniz sizlere güneş ışınlarından zarar görmeye başladığını ve bu durumun etkilerini azaltabilmek için melanin üretimini artırdığının sinyalini vermekte. Bu aşamalarda sizler güneş kremi kullanıp cildinizi korumazsanız sonucunda cilt lekeleri, kırışıklık, alerji ve ciddi cilt hastalıkları gibi reaksiyonlar ile karşılaşabilirsiniz. Bunların yanı sıra yukarıda bahsettiğimiz gibi kendinize uygun güneş kremini bulmak da önemli bir faktördür. İşte tam da bu noktada Watsons devreye giriyor. Her cilt tipine uygun Güneş Kremi Watsons’ta.

Hemen Okuyun  Kendi Kıyafetlerinizi Dikerek Stilinizi Yaratın
(Visited 824 times, 1 visits today)