Güneş Lekelerinden Korunmanın Yolları

Watsons  26 Mayıs 2022

 Cildinizi halihazırdaki güneş lekelerinden arındırmak hayli güç bir tedavi olduğundan mutlaka leke sorununu yaşamadan önce önlem alınması önemlidir. Peki cildinizi güneş lekelerinden korumak için yapabileceğiniz şeyler neler? Güneş lekeleri oluşmadan önce korunmaya yönelik ipuçlarını öğrenerek daha güzel ve bakımlı bir cilde sahip olabilirsiniz. 

Güneş Lekesi Nedir?

Bir nevi yaşlılık lekeleri olarak da değerlendirilen yüz lekeleri, çok fazla güneşe maruz kalan yüzde oluşan zararsız fakat rahatsız edici küçük koyu halkalardır. Genellikle kahverengi görünen bu halkalar özellikle açık tenlilerin kabusudur. Yüz, kol, bacak ve sırt gibi vücudun açıkta kalan herhangi bölgesinde görülebilirler. Güneşten gelen zararlı UV ışınları cildin melanin oluşturmasına ekstra katkı sağladığında cildin pigmentasyonu değişime uğrayarak güneş lekesi haline dönüşür. Melanosit hücrelerin aşırı çalışmasından kaynaklanan melazma lekeleri özellikle yüz bölgesinde oluşarak rahatsız edici bir görünüme neden olur. 

Tek ton ve pürüzsüz bir cilt görünümü sağlamaya yardımcı olan güneş lekesi ürünlerini ürünlerini cildinizi temizledikten sonra uygulayabilirsiniz. İnatçı cilt lekelerini hedef alan 1% Salicylic Acid içerikli serum seçenekleri de lekeleri önlemeye yardımcı olabilir. Güneş lekeleri bulunan cilt yüzeyine düzenli olarak uygulayacağınız aydınlatıcı özellikteki kremlerle ton eşitliği sağlayabilirsiniz. Farklı nemlendirici türlerini uygulayarak direkt güneşe çıkmak kahverengi beneklerin veya lekelerin oluşumuna zemin hazırlayabilir. 

Yüzdeki Güneş Lekeleri Nasıl Tedavi Edilir?

Güneşe karşı hassas bir cildiniz varsa güneş koruma özellikleri olan nemlendiriciler, BB’ler veya fondötenler de leke oluşumunu önlemek için fayda sağlayabilir.Güneş lekelerine özel üretilen toniklerin içerisinde halihazırdaki lekelerin aydınlatılması için de etkili özel formüller bulunur. Genel olarak gliserin desteği sunan ve cilde hidrasyon sağlamaya yardımcı olan ürünler de gözeneklere peeling etkisi sunarak yeni hücrelerin ortaya çıkmasına katkıda bulunur. 

Hemen Okuyun  Cilt Tipini Bul!

Hava nasıl olursa olsun her zaman dışarı çıkarken güneş kremi uygulamak ciltte lekeler oluşmaması açısından önemlidir. Rutin olarak en az 30 SPF’li çinko oksit güneş koruyucu kullanmak aynı zamanda cildi besleyerek cilt elastikiyetine katkı sağlar. Bir kaç saatte bir yenilenmesi gereken güneş kremleri güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi koruyarak destek olur. Cilt yüzeyinde belli lekelerin oluşumunu önlemek için güneş kremlerini en az 15- 20 dakika önce uygulamanız gerekir. Cildinizin için en doğru güneş bakım ürünlerini Watsons’tan temin ederek güneş lekesinin oluşumunu baştan önleyebilir ve daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. 

 

(Visited 1.142 times, 1 visits today)
Summary
Description
Güneşte çok fazla kalmanın veya yanlış güneşlenmenin sonucu olarak ortaya çıkan güneş lekesi problemi, ancak yıllar sonra gözle görülür hale geldiğinde sizi rahatsız etmeye başlar.