Hassas Ciltler için Cilt Bakım Tüyoları

Watsons  22 Ekim 2020

6 Dk

Cilt bakımı rutinlerinin farklı cilt tipleri ve ihtiyaçları baz alınanarak oluşturulması gerekir. Her cilt tipine sahip kişinin uygulaması gereken cilt bakımı rutini ve kullanması tavsiye edilen bakım ürünleri bir diğerinden farklı olabilir. Tüm cilt tiplerine uygulanan cilt bakımı rutininin düzenli, özenli ve doğru olması, cilt sağlığı açısından son derece önemlidir. Ancak söz konusu hassas cilt tipi olduğunda, özen biraz daha artırılmalıdır. Çünkü hassas ciltler; mevsimsel, hormonal ve dönemsel değişikliklere karşı reaksiyon göstermeye diğer tüm cilt tiplerine kıyasla daha meyillidir. Peki, hassas cilt bakımı nasıl yapılmalıdır? Nelere dikkat edilmelidir?

Hassas Cilt Hangi Belirtileri Gösterir?

Hassas ciltlerin gösterdiği reaksiyonlar, birçok farklı unsur nedeniyle tetiklenebilir. Özellikle sıcaklık veya nem değişimleri, hassas cilt tipine sahip kişilerin bu dönemlerde ciltlerinde rahatsızlık, gerginlik, kuruluk ya da kaşıntı gibi belirtiler gözlemlemelerine neden olabilir. Stres, dengesiz beslenme, baharatlı yiyecekler tüketme, uyku düzeninin bozulması ve benzeri birçok faktör, cildin durumunu doğrudan etkileyebilir. Hassas ciltlere uygun olmayan cilt bakım ürünleri kullanıldığında, ciltte tahriş ya da batma hissi oluşabilir. Tüm bu unsurlar nedeniyle hassas cilt bakımı rutini oluştururken cildin doğal bariyerini güçlendirmeye, hassasiyetini azaltmaya ve cildi rahatlatmaya yönelik cilt bakımı ürünleri tercih edilmelidir.

Hassas Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Az önce bahsi geçen belirtiler sizi korkutmasın. Hassas cilt bakımı doğru bakım ürünlerinden yardım alındığı ve düzenli uygulandığı sürece zor ya da zahmetli bir süreç değildir. Öncelikle, seçtiğiniz tüm bakım ürünlerinin cildinizin yapısına ya da ihtiyaçlarına uygun olduğundan emin olmalısınız. Eğer cildiniz alerjik reaksiyonlar göstermeye yatkınsa, hipoalerjenik formüller içeren ürünleri tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz bakım ürünlerinin cildinizde nasıl bir tepkime oluşturacağından emin olamıyorsanız, ilk kez kullanacağınız tüm bakım ürünlerini öncelikle boynunuzun küçük bir bölümünde deneyip yaklaşık 48 saat bekleyebilirsiniz. Bu sayede cildinizin rekasiyon gösterip göstermediğini tespit edebilir, seçtiğiniz ürünleri güvenle kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenmeli

Hassas Ciltler İçin Yüz Temizleme Ürünleri

Hassas ciltlere sahip kişilerin seçtiği tüm cilt bakımı ürünlerinin cildi yatıştırmaya, rahatlatmaya ve ferahlık hissi oluşturmaya yönelik olması önem taşır. Diğer tüm cilt tiplerinde olduğu gibi, hassas ciltlerin de her gün temizlenmesi ve nemlendirilmesi gerekir. Hassas ciltlerin ihtiyaç duyduğu nem oranı diğer cilt tiplerine nazaran daha fazla olduğu için, seçtiğiniz yüz temizleme ürünlerinin cildi nemlendirme etkisi olmasına özen gösterebilirsiniz. Hyalüronik asit, aloe vera, argan yağı ve benzeri doğal kaynaklı bileşenler barındıran yüz temizleme ürünleri, cildinizi arındırırken rahatlatmanıza yardımcı olur. İçeriğinde peeling partikülleri barındıran yüz temizleme jelleri yerine losyon, süt ya da köpük formundaki ürünleri tercih edebilirsiniz. Tonik seçiminde ise alkolsüz ve cildi yatıştıran tonikleri tercih edebilir, cildinizi besleyici içeriklerle buluşturabilirsiniz.

Hassas Ciltler İçin Nemlendirici Seçimi

Hassas cildinizi yatıştırmak ve cildinizin doğal bariyerini güçlendirmek için seçtiğiniz nemlendiricinin rolü oldukça büyüktür. İnsanların hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu en temel bileşen su, cildin ise sağlığını korumak için gereksinim duyduğu temel unsur nemdir. Nemlendirici seçiminizi alkol ya da parfüm içermeyen, ciltte nem hapsetme etkisi yüksek ürünlerden yaparak gün içinde yaşadığınız rahatsızlık hissini en aza indirebilir, cildinize ihtiyaç duyduğu nem takviyesini sağlayabilirsiniz.

Hassas Ciltler İçin Göz Çevresi Bakımı

Göz çevrenizdeki cilt dokusu yüzünüzün diğer bölgelerine kıyasla daha ince bir yapıya sahip olduğu için göz çevrenizi nemlendirmeyi ihmal etmemeli, bu bölgeye çok daha nazik davranmalısınız. Ayrıca cildinizin nem ihtiyacını tamamen karşılamak için günlük tüketmeniz gereken su miktarını takip etmeli, cildinizde reaksiyon oluşmasına neden olabilecek besinlerden ve alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Günlük cilt bakımı rutininizi daha güçlü ve etkili bir sürece dönüştürmek için haftada bir ya da iki kez hassas ciltlere uygun yüz maskelerini kullanabilir, cildinizi güçlendirebilirsiniz. Doğru ve etkili bir hassas cilt bakımı rutini oluşturmak için Watsons’ta yer alan birbirinden seçkin markaların sunduğu ürünlere göz atabilir, cildinize en uygun seçenekleri kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Güneş Kremi Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?
(Visited 758 times, 1 visits today)