Islak Görünümlü Göz Makyajı Nedir?

sempeak  31 Mayıs 2024

Parlak, nemli ve çarpıcı bir etki yaratan ıslak görünümlü göz makyajı son zamanların en favori göz makyajı olmuştur. Doğal bir ışıltı ve sofistike bir dokunuş sunan ıslak görünümlü göz makyajı, hem günlük kullanımda sade bir şıklık yaratmak isteyenler için hem de özel günlerde göz alıcı bir görünüm elde etmek isteyenler için ideal bir tercih. En trend makyaj stillerinden biri olan ıslak görünümlü göz makyajı günlük hayattan, gece davetlerine kadar sıkça tercih edilmeye başlanmıştır. Doğal güzelliğinizi vurgularken, dikkatleri üzerinize çekmek istiyorsanız, sizler için hazırlamış olduğumuz yazımızdaki detayları dikkate alarak ıslak görünümlü göz makyajı mutlaka denemelisiniz.

Islak Görünümlü Göz Makyajı Nedir?

Islak görünümlü göz makyajı gözlerinizin parlak ve nemli bir görünüm kazanmasını amaçlayan makyaj türüdür. Islak görünüm ile gözlerinizde ve bakışlarınızda doğal bir ışıltı olur. Özellikle moda haftası olarak bilinen etkinliklerde tercih edilen bu makyaj sade günlük makyajdan gece makyajına kadar uzanan bir yelpazeye sahiptir. Doğru ürünleri kullanarak makyajınızın taze, canlı, ışıltılı bir şekilde gün boyu cildinizde kalmasını sağlayabilirsiniz.

Islak Görünümlü Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Islak görünümlü göz makyajı için öncelikle makyajınızın kalıcı olması için göz kapaklarınıza bir baz uygulayınız. Bu sayede gün boyu taze görünüm kalıcı olacaktır. Makyajınızın temelinde nötr tonlarda bir krem far veya likit far seçerek göz kapağınıza uygulayınız. Bunu parmaklarınızla veya bir far fırçası ile yapabilirsiniz. Parlak ve ıslak görünümü yakalamak için jel formda üretilmiş ürünleri tercih ediniz. Ürünü göz kapağınıza sürünüz ve parmaklarınızla nazik bir şekilde dağıtınız. Gözlerinizi belirginleştirmek için suya dayanıklı bir göz kalemi ile kirpik diplerinize ince bir çizgi çekiniz ve maskaranız ile makyajınızı tamamlayınız. Gün boyu makyajınızın sabit kalması için de son olarak makyaj sabitleme spreyi kullanınız.

Hemen Okuyun  Eyeliner ile Öne Çıkan İkonik Görünümler

Islak Görünümlü Göz Makyajının Özellikleri Nelerdir?

Islak görünümlü göz makyajının özelliklerinin en başında göz kapaklarınıza parlak ve nemli bir görünüm kazandırması gelir. Hafif, taze etkisi ile cildinizde ağırlık yapmaz. Hem gündüz hem de gece kullanabilirsiniz. Gündüzleri sade bir görüntü yakalarken geceleri daha göz alıcı bir görüntü yakalamış olursunuz. Islak görünümlü makyajın en güzel yanı az sayıda ürün ile etkili bir makyaj yapmaktır. Bu sayede hem zamandan hem de fazla ürün alımından tasarruf edersiniz. Etkili bir makyaj için doğru ürünlerin seçilmesi önemlidir. Suya dayanıklı, alerjen olmayan ürünler ile daha kalıcı ve sağlıklı bir makyaj yapmış olursunuz. Bu makyaj ile genç ve enerjik bir görünüm kazanmış olursunuz. Farklı makyaj türleri ile kombinleyerek kendi tarzınızı yaratabilirsiniz.

Islak Görünümlü Göz Makyajında Hangi Renkler Daha Çok Kullanılır?

Islak görünümlü göz makyajında doğal tonlar olan şampanya, bej, altın ve bronz renklerini kullanarak gözlerinize ışıltı ve doğal bir görüntü katabilirsiniz. Açık pembe, şeftali ve gül kurusu gibi renkler ile taze ve genç görünüm elde edebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında bu tonları tercih edebilirsiniz. Gümüş, bakır ve bronz renklerini kullanarak dikkat çekici bir etki yaratabilirsiniz.

Mavi, yeşil ve mor renklerini kullanarak özellikle gece makyajınızda dikkat çekici bir görünüm sağlarsınız. Farınız üzerine uyguladığınızda şeffaf parlatıcılar ve beyaz renkli farlar ile doğal bir ışıltı oluşur. Ten rengi ve krem tonları ile göz kapaklarınıza doğal bir parlaklık kazandırırsınız. Bu renklerinin kullanırken cilt tonunuza uyumu, göz renginize uyumu ve genel tarzınıza uyumuna dikkat etmeniz gerekir. Islak görünümlü makyajı yaparken kullanacağınız ürünlerin likit veya krem formda tercih ederseniz daha kolay bir sürüm ve ıslak görünüm sağlayabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Clean Girl Makyajı Nedir ve Nasıl Yapılır?

 

Islak Görünümlü Göz Makyajı İçin Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Lovely Far Paleti Peaches And Cream Lovely; Lovely’nin yeni rengarenk far paletleri ile tanışın. Harika renklere ve bitişe sahip 16 tondan oluşan göz farı paleti. Ürün, çeşitli çarpıcı makyaj seçenekleri sunar ve benzersiz formülü sayesinde bunları kullanmak gerçek bir zevktir.

Vaseline Nemlendirici Jel Original 100 ml; Kuru cildiniz için her an kullanabileceğiniz Vaseline Original Nemlendirici Jel’i nazikçe masaj yaparak cildinize uygulayın. İçindekilere baktığımızda Petrolatum, Tocopheryl Acetate, BHT ile karşılaşıyoruz. Bunlar cildinizi 24 saat boyunca nemlendirir. 3 kat saflaştırılmış formül. Dermatolojik olarak test edilmiştir. Cilt bariyerinizi korur ve nemlendirerek onarım sağlar. Hipoalerjenik yapısıyla cildiniz için güvenli bir kullanım sunar.

Maybelline New York Color Tattoo 24Hr Krem Far No: 150 Socialite Açık Pembe; Krem jel formülü sayesinde uzun süre etkili, yoğun ve çarpıcı renkler. Kremsi dokusu sayesinde renkler uzun süre canlılığını korur. Color Tattoo 24HR Krem Göz Farı’nı uygulamak çok kolay. Parmak ucunla göz kapağına uygula, yay. Yoğun pigmentler ile geliştirilmiş yeni formül. Çizgilere dolmaz. Rengi solmaz. Suya dayanıklı. 24 saate kadar kalıcı. Göz kapağında kolayca dağıtılabilir.

(Visited 238 times, 1 visits today)