İsopropil (Rubbing) Alkol Güzellik için Nasıl Kullanılır?

Watsons  5 Ekim 2020

2 Dk

Bir şişe isopropil alkolün ev işlerinde faydalı olması bir sır değildir. Ancak, bu cerrahi ruhun güzellik dünyasında da kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Setinizi temizlemek ve makyaj aksiliklerini düzeltmek için mükemmeldir, bu çok amaçlı ürünü neden bulundurmanız gerektiğini öğrenin.

Gözlük Temizleyicisi

Bir beze birkaç damla izopropil alkol sürüp silerek gözlüklerinizdeki mikropları, kiri ve lekeleri temizleyin. Ek bir rahatlık için, 3 bölüm alkol, 1 bölüm su ve birkaç damla sıvı sabundan oluşan bir lens solüsyonu oluşturun ve bir seyahat sprey şişesi içinde saklayın.

Kırık bir Pudrayı Tamir Edin

En sevdiğiniz allık / aydınlatıcı / göz farı ürünlerini yere düşerken izlediyseniz, gerçek bir güzellik acısı yaşamışsınız demektir. Ancak, sözü edilen ürünün kalıntılarını bir tür makyaj tapınağında tutmak yerine eski ihtişamına geri getirin. Nasıl diye bağırdığınızı duyuyoruz. Cevap isopropil alkol. Ürününüzün geri kalan kısmını toplayın, birkaç damla alkol ekleyip yeniden şekillendirin. Kuruduktan sonra, yeni gibi iyi görünecektir.

Fırçaları Temizleyin & Dezenfekte Edin

Makyaj fırçasını temizlendikten sonra garip bir memnuniyet hissine sahip oluyorsanız, o zaman bu güzellik ipucuna bayılacaksınız. Bu çözeltiyi karışıma ilave etmek sadece artık ürünleri fırçalardan temizlemekle kalmaz, aynı zamanda dezenfekte eder. Tek yapmanız gereken en az 30 dakika boyunca alkolle fırçalamaktır. Sonra durulayın ve kurumaya bırakın.

El Temizleyici olarak kullanın

İsopropil alkol sadece elleri temizlemekle kalmaz, aynı zamanda sarımsak ve soğan gibi inatçı kokuları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. 2 parça alkol, 1 parça aloe vera jeli ve birkaç kokulu esans yağı karışımı ile yapılan ev yapımı bir formüle küçük bir koku da ekleyin.

Ağda Temizleyicisi

Güzellik uzmanınız ne kadar dikkatli olursa olun, artık bir kalıntı ya da yapışkanlık hissi olmadan bir ağda seansından çıkmak neredeyse imkansızdır. İsoprropil alkole batırılan bir havlu ile bu zahmetli kalıntıları silin. Aynı zamanda evde yapılan ağda işlemlerindeki temizlik için de mükemmeldir!

Hemen Okuyun  Göz Renginize Göre Hangi Renk Far Kullanmalısınız?
(Visited 585 times, 1 visits today)