Kendi Dudak Peelinginizi Yapın

Watsons  5 Ekim 2020

Kış ayları yaklaştıkça, ek bakıma ihtiyaç duyan sadece cildimiz değildir– dudaklarımız da biraz ekstra bir özen ister. Dudak peelingleri veya ölü deriden arındırıcı kremler pürüzsüz bir gülümseme yaratmaya yardımcı olabilir. Bunun en iyi kısmı daha ekonomik olmaları ve evde bile yapılabilmesidir.

Dudak peelingi kullanmanın avantajları

Dudaklarımız kuruduğunda, pul pul ve sağlıksız görünmeye başlarlar. Bunun nedeni, dudaklarımızda vücudumuzun diğer bölümlerine göre daha fazla nem kaybı yaşamamızdır. Bir dudak peelingi kullanmak, bununla mücadele etmenin yollarından biridir. Dudaklarda düzenli peeling uygulaması, ölü derilerden arınmak ve taze bir görünüm anlamına gelir. Bu dudaklarınızın sadece pürüzsüz ve sağlıklı görünmesine yol açmakla kalmayacak, aynı zamanda dudak kaleminizin ve rujunuzun daha dayanıklı olmasını sağlayacaktır.

Dudak Peelingleri Kullanma Yolları

Bir dudak peelingini, dudaklarınızın durumuna bağlı olarak, haftada iki veya üç kez kullanmanız en iyisidir. Peelingi basitçe parmağınız veya pamuklu bir çubuk yardımıyla uygulayın, dudaklarınıza masaj yapın ve yine pamuklu bir çubuk veya kâğıt mendil ile temizleyin. Ardından bir nemlendirici veya dudak balmı sürebilirsiniz. Dudak peelinglerini sabah veya akşam kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Dudak Peelingi Tarifleri

Pek çok dudak peelingi tarifi vardır, en sevdiğiniz tatları ve hatta baharatları ekleyerek kendi tarifinizi bile yaratabilirsiniz. Dudak peelinglerinin püf noktasının, arındırıcı (exfoliator) ve besileyici maddeler içermeleri olduğunu unutmayın.

Şekerli Dudak Peelingi

  1. 20g şeker
  2. 2ml petrolatum veya Vazelin

Kolay bir dudak peelingi elde etmek için iki maddeyi karıştırın. Şeker ölü derileri ovalayarak atmaya yardımcı olurken, vazelin nemi hapsetmeye yardımcı olacaktır.

Hindistancevizi Yağlı Dudak Peelingi

  1. 20mg organik hindistancevizi yağı
  2. 20mg kahverengi şeker
  3. 5mg kristal deniz tuzu
  4. En sevdiğiniz uçucu yağdan bir damla
Hemen Okuyun  Bayram Makyajı!

Ekstra besin sağlamak için mükemmel bir seçenektir. Maddeleri karıştırın ve bir kavanoz içinde saklayın. Pamuklu bir çubuk ile dudaklarınıza uygulayın.

Naneli Dudak Peelingi

  1. 20g kahverengi şeker
  2. 20ml zeytinyağı
  3. 2-3 damla nane yağı

Dudaklarınızı dolgunlaştırmak istiyorsanız, bu tarif en iyisidir. Şeker, dudaklarınızı ölü deriden arındırır ve zeytinyağı beslerken, nane yağı da dolgunlaştırıcı sihrini ortaya koyacaktır.

(Visited 1.691 times, 1 visits today)