Seyahat Makyaj Setinizde Mutlaka Olması Gerekenler

Watsons  5 Ekim 2020

Tatiliniz için makyaj malzemelerinizi hazırlamak heyecan vericidir. Güzellik ürünleriniz de yanınıza aldığınız kıyafetler kadar önemlidir. Seyahat makyaj setinize neler koyacağınıza karar verirken, ‘az ama öz’ terimi püf noktasıdır.

Çok Fonksiyonlu Seyahat Ürünleri

Koku

Tam boy bir parfüm şişesi eğer camdan yapılmışsa ve uçağın bagajına verilecek bavula konulmuşsa büyük ve riskli olabilir! Parfümlü bir vücut kremi, vücut nemlendiricisini ve parfümü bir arada getiren çok işlevli bir üründür. Alternatif olarak, sevdiğiniz parfümün bir kısmını, seyahat için yapılmış bir püskürtücüye aktarabilirsiniz.

İkili Dudak ve Yanak Boyası

Bu, gündüz veya gece için mükemmel bir ikisi bir arada ürünüdür. Doğal bir renk tonu için, dudak ve yanak boyasını yanaklarınızın elmacık kemiklerine ve dudaklarınıza hafifçe sürün.

Boyalı Nemlendiriciler ve CC Kremleri

Boyalı Nemlendiriciler ve CC Kremler, nemlendirme ve hafif bir baz bir arada olup mükemmel bir seyahat yoldaşıdır. Hafif dokuları sayesinden fondötenin çok ağır gelebileceği yapışkan iklimler için harikadır. Ekstra GKF koruması sunan bir ürün seçerseniz, üçü bir arada bir ürüne bile sahip olabilirsiniz!

Makyaj Paletleri

Makyaj paletleri seyahat için yapılmıştır. Göz farı, allık, ruj ve fırçalar içeren bir palet seçerseniz, çok sayıda ayrı ürünü yanınıza almak zorunda kalmazsınız. Zekice davranarak yanınıza bir kapsül gardırop aldıysanız, paletteki renkleri kıyafetleriniz ile eşleştirebilirsiniz. Böylece, ihtiyacınız olacak tek şey, bir palet olacaktır. Göz farları da ikili işleve sahip olabilir. Daha nötr, inci benzeri renkler, kaş kemiklerini vurgulamak için mükemmel bir aydınlatıcı, siyah göz farı ise, ıslak kullanıldığında bir göz kalemi olarak kullanılabilir.

Seyahat için Makyaj Fırçası Seti

Pudra, allık, gözler ve dudaklar –seyahat için bir makyaj fırçası seti, tüm güzellik ihtiyaçlarınızı bir kompakt fırça setiyle uygulamanıza izin verecektir. Bu ister bronzlaştırıcıyı allıkla karıştırmaya yönelik bir yüz fırçası isterse de hem göz farı hem de göz kalemi için kullanılan köşeli bir fırça olsun, ihtiyaçlarınıza cevap verecektir.

Hemen Okuyun  Kısa Kirpiklere Nasıl Maskara Uygulanır?

Gözler ve Kaşlar

Göz kaleminizin sadece gözlerinize özel olması gerekmez, bir kaş kalemi olarak çok işlevli olarak kullanılabilir. Kaşlar göz kalemiyle veya maskaranızı kullanarak hafifçe doldurulabilir. Tüyleriniz açık renkliyse, siyah yerine kahverengi bir kalem tercih edin!

Tatil Makyaj Setinde Mutlaka Olması Gerekenler

Suya Dayanıklı Maskara

Eğer sıcak iklimlere gitmeyi düşünüyorsanız, suya dayanıklı maskara bir tatilin vazgeçilmez ürünleri arasındadır. Seyahat boyu suya dayanıklı maskara, seyahat makyaj setiniz için kullanışlı bir temel gereksinimdir.

Dudak Kremi

Özellikle, uzak ve sıcak bir ülkede deriniz yanabileceği veya kuruyabileceği için, dudaklarınıza nem sağlamak çok önemlidir. Dudaklarınıza ekstra güneş koruması sunduğu için 15 veya daha yüksek GKF içeren küçük bir dudak kremi tavsiye edilir.

Oje Çıkarıcı Mendiller

Bavulunuzda bir şişe oje çıkarıcı ve pamuk taşımak yerine, ojenizi hızlı ve etkili bir şekilde çıkaracak oje çıkarıcı mendilleri tercih edin. Oje çıkarıcı mendiller, kompakt oldukları, sadece tek bir mendille ojenin tüm izlerini on tırnağın tamamından çıkardıkları ve tırnaklara besleyici bir his verdikleri için seyahat için harikadırlar.

Hindistancevizi Yağı

Hindistancevizi yağının ne kadar çok yönlü olduğunu öğrendiğinizde şaşıracak ve bir dahaki sefere tatile giderken, evinizi onsuz terk etmek istemeyeceksiniz. Hindistancevizi yağı şu amaçlarla kullanılabilir:

    1. Tıraş kremi: Tıraş jelini atın ve bacaklarınızın son derece pürüzsüz hissetmesini sağlayacak sinek kaydı bir tıraş için hindistancevizi yağı kullanın.
    2. Kaşıntı giderici: Böcek ısırıkları ve yanıkları rahatlatmak için etkilenen bölgeye az miktarda hindistancevizi yağı sürülebilir.
    3. Derinlemesine nemlendirme bakımı: Az miktarda hindistancevizi yağını ısıtın ve sıcak saç kremi olarak kullanın. Bu saçınızı yumuşatacak ve yeniden nemlendirecektir.
    4. Makyaj temizleyici: Pamukla doğrudan yüzünüze uygulayın ve bir temizleyici olarak kullanın. Makyajınız kolayca çıkacak.
    5. Göz altı kremi: Tüm cilt bakım rutini ürünlerinizi yanınızda götürmek istemiyor musunuz? Hindistancevizi yağı göz kremi olarak harikalar yaratabilir. İnce çizgilerin üzerine ve gözün altına az miktarda yağ sürün.
    6. Saç yatıştırıcı: Hindistancevizi yağı bir düzleştirme işlemi için kullanılır ve uçuşan saçları uysallaştırır. Bu, saçınızın tatil boyunca sağlıkla parlamasını sağlar.
Hemen Okuyun  Ruj Şekliniz Sizin İçin Ne Söylüyor
(Visited 360 times, 1 visits today)