Kendinize En Uygun Saç Renginizi Bulun

Watsons  5 Ekim 2020

4 Dk

Göz renginizin dikkate alınması

Yeni saç boyası seçerken gözlerinizin rengine iyice ve yakından bakın. Gözlerinizdekine benzer tonları kullanmak, daha doğal görünen bir renge kavuşacağınız anlamına gelir.

Koyu renkli gözler – ela, kahverengi veya yeşil – koyu esmer saç tonlarıyla eşleşirken, daha açık renk gözler – mavi ya da gri gibi – sarı, altın ve küllü saç tonlarıyla daha çok uyum sağlayacaktır.

Siyah saçlar için: Koyu saç tonu en çok yönlü saç tonudur: En az bakım gerektiren ve çoğu cilt rengine uyan bir tondur. Saçınız hasar görürse, beyaz ton içermediğinden koyu saç, iyi bir seçimdir, hasarı en aza indirir. Koyu saçlar ayrıca ışığı yansıttığından, saç parlak ve sağlıklı görünür.

Çok açık cilt tonu için saç rengi: Çok koyu renkte bir ton seçmeyin çünkü bu renk soluk görünebilir. Kırmızı tonlu bir renk tercih edin.

Açık ten için saç rengi: Karamel tonlarına sahip boyalar gibi orta derecede kahverengi tonları kullanın, bu da cilt rengini tamamlar. Çok açık bir tondan kaçının.

Koyu ten cilt için saç rengi: Siyahın en koyu tonlarıyla ayrılacaksınız, ancak doğal saç renginizden iki kat daha açık bir tondan renkten uzak durun.

Sarı saçlar için

Sarışın saç yaz için mükemmeldir ve eğer doğal olarak sarışınsanız, boya saç rengini pekiştirmek için iyi bir yoldur. Bununla birlikte, saçlarınızın doğal hali koyu ise, sarı saçlara sahip olmanın çok yüksek bakım gerektirdiğine dikkat edin. Düzenli olarak dip boyası yapmanız gerekecek. Sarı saçlardaki ağarmalar ise saça en fazla zarar veren şeyler arasındadır. Bu nedenle evde yapılan boyalarda yoğun bakım işlemini ihmal etmeyin.

Cildinize göre Saç Renkleri Tonu:

Hemen Okuyun  Keratin Nedir? Keratinli Şampuanlar

Çok açık ten ciltler için saç rengi: Çok açık ten rengi, beyaz veya kül sarısı gibi çok sarı tonlardan uzak durmalı. Bunun yerine, cilt tonunu tamamlayan altın tonları olan bir boya seçin.

Açık ten için saç rengi: Zeytin, nötr tonlu ciltler de, çok beyaz veya küllü olan tonlardan kaçınmalıdır.

Koyu ten rengi cilt için saç rengi: Koyu karamel sarışın tonlar daha koyu ciltlerde işe yarar. Daha açık seçimlere yapabilirsiniz ancak saçlarınızın çok yapay görünmesini sağlayabildiğinden beyaz veya platin tonlarında çok parlak olan herhangi bir şeyden kaçının.

Kızıl saçlar için

Şaşırtıcı gelebilir, ancak kızıl saç çok yönlüdür ve hemen her cilt tonu için uygundur. Gerçi tonunu cildinize göre uyarlamanız gerektiğini unutmayın.

Çok açık cilt için saç rengi: Daha açık kırmızı bir renk seçin – örneğin, çilek sarısı veya bakır tonlarında sarı. Çok açık tenli olanlar koyu renkli bordo tonlarından kaçınmalı, çünkü çok soluk görünebilirler.

Açık ten için saç rengi: Kestane gibi orta tonda bir renk seçin. Cildi daha sarı göstereceği için mor tonları kullanmayın.

Koyu ten cilt için saç rengi: Koyu kızıl tercih edin – siyah tonlu bir şey. Çok parlak olan herhangi bir şey cildinizin yeşil bir renk görünümü verebilir.

Dilediğiniz saç rengine kavuşmak için her cilt tipine uygun saç boyası renklerini hemen keşfedin! 

(Visited 3.540 times, 10 visits today)