Kış Cilt Bakımı için Mutlaka Okunması Gereken Rehber

Watsons  6 Ekim 2020

1 Dk

Havalar soğuduğunda yapmanız gereken tek sadece yazlık gardrobunuzu kışa dönüştürmek değildir. Aynı zamanda cildinizi de korumaya başlamanız gerekmektedir.

Soğuk hava ve rüzgar cildinizi kurutabilir, ancak zengin bir nemlendirici mutlaka daha iyi olması gerekmez. Bazen fark yaratan nemlendiricinin kıvamı değil, aktif bileşenlerin seviyeleridir. Ayrıca cildinizin türüne bağlı olarak doğru kış nemlendiricisini seçmeniz gerekir. Yüzünüzü yıkadıktan veya duştan çıktıktan hemen sonra bir miktar nemlendirici alın cildinizi hafif bir şekilde nemlendirin. Gözenekler en iyi duştan sonra açıldığından, nemlendirici uygulamanın en iyi zamanı yeni yıkanan ciltte olmaktadır.

Birçok kişi kış aylarında yüz yağlarını tercih eder, gerçek şu ki bu ürünler cildi nemlendirmez hatta bazen yüzünüzü çok yağlı hale getirebilirler. Yüz yağını kullanmanın en iyi yolu, birkaç damla nemlendiricinize eklemektir; böylece yüzünüze istediğiniz ışıltıyı verirken nemlendiricinin faydalarından da yararlanırsınız.

 

Sıcak duşlar kışın en soğuk günlerde sizi iyi hissettirir, ancak aşırı sıcak su cildinizdeki  nemi azaltır. Bu nedenle, duşun altında düşüncelere dalmayın ve su sıcaklığını ılık tutun, hepsinden öte banyo zamanınızı kısaltmaya çalışın.

 

Cildiniz kış aylarında kuruysa, çok fazla peeling işlemi yapmayın. Soyma ürünleri veya sert peelingler cildinizde nemi tutan cilt bariyerini zayıflatacaktır. Onun yerine yüzünüzü nazik bir temizleyici ile temizlemeye çalışın.

(Visited 133 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Uykusuz Geceler Sonrası Hızlı Güzellik Tüyoları