Kısa Saç Modelleri ile Yazı Karşılayın

sempeak  22 Haziran 2022

Bu yıl bir değişiklik yapmak istiyorsanız, saçınızı kısa kestirmeye ne dersiniz? Kısa saç kesimleri tartışmasız, yaz ayına giriş yaparken tercih edebileceğiniz en havalı kesimlerden biri… Kısa saç modelleri, az efor gerektiren bakımları ile rahatlıkla stil kazanmanızı ve göz alıcı görünmenizi mümkün kılar. Yeni bir görünüm için ilham almak istiyorsanız, işte kısa yollardan en havalı saçlara sahip olmanız için size özel derlediğimiz eğlenceli ve güçlü, kadın kısa saç modelleri…

Havalı Küt Saç Modelleri

Oval ve yuvarlak yüz hatlarına sahip olanların gözde saç modeli… Yüz hatlarınızı dengeleyecek küt saç kesimini bir deneyin deriz. Zira oval yüz hatlarına sahip kadınların yanı sıra kare ve uzun yüz hatlarına sahip kadınlar da bu saç modelini deneyebilir. Tek yapmanız gereken doğru kesim tekniği ile sizin için ideal olan saç boyunu ayarlamak! Bu tarz kısa saç modelleri risksiz ve ideal olmasının yanı sıra zahmetsiz bir şekilde modern ve alımlı görünüme bürünmenizin de yolunu açar. Üstelik saçınızı kâkül ve perçem fikri ile tamamlayabilirsiniz. Perde perçem, mini perde perçem ya da kalın kaküller, bu tarz saç modelinin en yakın dostudur diyebiliriz. Kat ya da asimetrik gibi farklı stilleri de saçlarınıza ekleyerek ifadenizi güçlendirebilirsiniz. Fransız kütü, ters küt ya da flapper küt deneyebileceğiniz bazı kısa saç modelleri… Peki ya saçlarınızı nasıl mı şekillendireceksiniz? Saçınıza maşa ile şekil verebilir ya da zahmetsiz bir şekilde saç köpüğü ile doğal dalgalı görünüm kazandırabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Daha Sağlıklı Saçlar için Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Kullanışlı ve Pratik Bir Kısa Saç Modeli: Bob Kesim

1920’lerin en ikonik saç stillerinden olan ve birçok kadının vazgeçilmez modelleri arasında yer alan bob saç kesimi, çene hizasında olup ense kısmında hafif bir bombe yaratılır. Her yüz tipine uyum sağlayabilen kısa saç modelleri içerisindeki bob hem ince hem de dolgun saçları bulunanlar tarafından kullanılabilir. Nasıl mı? Saçlarınız gürse bob ile saçlarınız, fazla uzun tutulmadan çok kısa kesilmeyerek hafifletilir. İnce telli saçlarınız varsa katlı bob kesimi devreye girer ve saçlarınız daha hacimli ve alımlı görünür. Alternatif olarak saçlarınızı katsız kestirip kakül ile de tamamlayabilirsiniz.

Kısa Saç Modelleri ile Saçlarınız İnce ve Dolgun Görünsün İstiyorsanız, Sizi Buraya Alalım

Pixie cut modeli, kısa saç sevdalılarının son zamanlarda en çok tercih ettiği kısa saç modelleri arasında bulunur. Bu saç modelinde saçların tepe kısmı uzunken kulak üstü ve önler daha kısa kesilir. Hemen hemen her yüz tipine yakışan saç modeli ile canlı ve genç bir görünüm yakalanır. Üstelik kısa saç modelleri arasında yer alan bu stilde çeşitli saç şekilleri ile görünümünüzde istediğiniz farklılığı yaratabilirsiniz. Öyleyse gelin yaza havalı bir giriş yapmanızı sağlayacak bazı pixie saç modeli seçeneklerine göz atalım.

  •           Dağınık Pixie Saç
  •           Yan Pixie Saç
  •           Kısa ya da Uzun Kaküllü Pixie Saç
  •           Yan Pixie Saç

Sizi 70 ve 80’lere Işınlayacak Kısa Saç Modelleri

Mullet saç kesimi, hareketli bir stil olup ön ve yan taraftaki saçların kısa, arkadaki saçın ise daha uzun olduğu cesur bir modeldir. Özellikle kalp ve üçgen yüz hatlarına yakışan kısa saç modelleri arasında gösterebileceğiniz bu saç kesimi bolca kat kesim içerir. Modern mullet saç stillerinden kısa retro mullet ya da kaküllü mullet gibi pek çok stili düşünebilirsiniz. Zahmetsiz şıklık kazandıracak bu havalı kısa saç modelleri ile kalabalıklarda anında fark edilebilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Mor Şampuan Ne İşe Yarar?

Saçlarınızı hangi stilde kestirirseniz kestirin, bakımlı saçlar ile canlı görünüm yakalamak istiyorsanız, onlara iyi bakmalısınız. Bunun için saç bakım rutininize, saçlarınızı güçlendirecek, canlandıracak ve daha bakımlı görünmesini sağlayacak ürünleri ekleyebilirsiniz. Saç bakımı için Watsons’ta yer alan ürünleri tercih edebilir siniz. Bakım ürünleri ile kısa sürede sağlıklı saçlara kavuşarak saç modelinizi en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.

(Visited 3.119 times, 1 visits today)