Kışın Dudak Bakımı

Watsons  25 Şubat 2022

Rüzgar, soğuk, kar; kışı seven insanlar için bile zorlu olabilir. Ne de olsa kimse çatlayan hatta bazen yarık oluşup kanayan dudaklarla yaşamak istemez değil mi? Ama ne yazık ki kış tam da hassas dudaklar için acımasız mevsimlerden biri… Soğuk hava ve rüzgarlar dudakları kurutur, rahatsız eder ve hatta soyabilir.

Bu nedenle dudak bakımı konusunda bilgili olmanızı önemsiyoruz. Dudaklarınız çatlamadan evvel bakım yapmak her zaman daha kolaydır. Öyleyse dudak bakımı yapmak için herhangi bir sorun görmenize gerek de yok! Tabii ola ki siz çatladıktan sonra bakım yapmaya başladınız, kuralımızın bu istisnası için de Watsons’ta çeşitli ürünler ve çözümler bulunur. 

Kışın Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

İster kışın ister yılın herhangi bir zamanında dudak bakımı yapıyor olun, dudaklarınızı nemli tutmanın dudak yapısının sağlığı için oldukça önemlidir. Yüzün en hassas bölgelerinden biri olan dudakların bakımında vücudun geri kalanına nazaran daha dikkatli olmalısınız. Dudaklarınızın kuruyarak yara olmasını istemiyorsanız favori dudak balsamınızı yanınızdan ayırmamanızda fayda var. Dudaklarınıza nemli ve bir o kadar dolgun bir görünüm kazandıran nemlendiricileri, kuruyan dudaklar için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Dudaklarınızın baharda en iyi şekilde görünmesini istiyorsanız işte size küçük dudak bakımı önerileri;

  1. Tükürük ile nemlendirmekten kaçınmak

Dudaklar kolayca kuruduğu için kış aylarında dudakları daha sık tükürük salgısı ile ıslatmak insani bir eğilimdir. Bunun tükürük salınımını artırmak dışında pek faydası yoktur. Hatta tükürük ile ıslattığınız için soğuk havada daha kolay çatlamaya da neden olabilir. 

  1. Kaliteli bir dudak balsamı uygulamak

Dudaklarınızı sağlıklı ve daha dolgun tutmanın en kolay yolu, geceleri dudak bakımı için uygun bir balsam uygulayarak sabaha kadar bekletmektir. Siz uyurken dudaklarınız derinlemesine beslenir ve nemlenir. 

  1. Dudaklar için koruyucu bir tabaka eklemek
Hemen Okuyun  Siyah Noktalardan Kurtulmak için Ev Tedavileri

Gündüz evden dışarı çıkarken güneş korumalı dudak kremi ile dolgun dudaklar daha sahip olabilirsiniz. UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı doğal bir koruma katmanı sunan Spf özellikli içeriklerle dudak bakımı yapmanız kolaylaşır. 

  1. Su içmek

Kışın çok susama hissi gelmeyebilir ama günde kaç defa su içtiğinizi kontrol etmek de sizin sorumluluğunuzdadır. Yeteri kadar su içerek hem dudak bakımına katkı sağlayabilir hem de tüm vücudun nemlenmesine katkı sağlayabilirsiniz.

  1. Peeling yapmak

İyi bir peeling bakım kremi dudakta olan ölü deriyi temizlemeye yardımcı olabilir. Dudaklarınızı pul pul dökülmeye ve doğal yumuşaklığı geri getirmeye yardımcı olabilecek dudak maskesi  veya peelingleri deneyebilirsiniz. 

Dudaklarınızı Pürüzsüzleştirecek En İyi Dudak Balmı Ürünleri Watsons’ta!

Soğuk havalarda çatlayan ve nemini kaybetmiş dudaklara bakım yapmak pürüzsüz dudaklara sahip olmanızı sağlar. Nem kaybını önlemek üzere dudak balmı önerisi arıyorsanız, Nyx Professional Makeup This Is Everything ve Neutrogena Lip Moisturizer gibi dudak balmı ürünlerini deneyebilirsiniz. Yumuşak ve daha pürüzsüz görünen dudaklar için hazırlanan yoğun formüllü onarıcı dudak kremlerini de tercih edebilirsiniz. 

Soğuk havaların etkisi ile çatlayan dudaklar, Shea yağı, aloe vera, papatya özleri, E vitamini ve balmumu gibi içerikleri sayesinde bakımlı bir görünüm alır. Ruj sürmeden evvel makyaj bazı gibi de dudaklarınıza bakım kremlerini uygulayabilirsiniz. Her koşulda yumuşacık ve bakımlı görünen dudaklara ruj sürmek de daha kolay olacaktır. Nemli ve canlı görüntüsü ile dudak bakımı yaparak her an soğuk hava şartlarına meydan okumaya hazırsınız! Siz de soğuk havalarda sıcacık görünümüyle içinizi ısıtan sağlıklı dudaklar için Le Petit Marseillais, Maybelline New York, Naturals By Watsons, Neutrogena, Nivea, Revolution, Rosense, Ruby Kisses, Sebamed, Vaseline ve daha pek çok markanın dudak bakımı ürünlerini Watsons’ta bulabilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Cilt Tonunuza Göre Nasıl Tonik Seçilir

 

(Visited 422 times, 1 visits today)