Kore Makyajı Nasıl Yapılır?

Watsons  16 Mayıs 2022

kore-makyajiKorelilerin canlı ve ışıltılı ciltlerine siz de hayran mısınız? Peki Koreliler sağlıklı ve canlı görünen bu cilde nasıl sahip oluyorlar? Püf noktası aslında birkaç makyaj ipucundan geçiyor… Siz de ışıltılı ve aydınlık bir cilde sahip olmayı hedefleyen bu makyaj türünü kolayca uygulayabilirsiniz. Ve elbette Kore makyajı sayesinde kısa süre içerisinde taze ve canlı bir görünüme kavuşabilirsiniz. İşte sizi Korelilerin makyaj tutumları ile tanıştıracak eşsiz birkaç detay… Gelin birlikte göz atalım.

Kore Makyajı Nasıl Yapılır?

Kore makyajı birkaç özelliği ile diğer makyaj tarzlarından ayrılan bir uygulama. Özellikle canlı ve beyaz tenin yanı sıra minimal göz makyajı, önemli. Zira Korelilerin makyaj anlayışlarına bakıldığında bembeyaz bir ten dikkat çeker. Ayrıca bu makyajın en önemli püf noktaları arasında cildin ışıl ışıl olması da yer alır. Kore makyajı ile daha genç görünüme kavuşmak isteyenlere her şeyi sünger ile uygulaması tavsiye edilir. Böylelikle fondöten ve aydınlatıcı gibi ürünler cilde eşit bir şekilde uygun miktarda yayılır. Tabii makyaj malzemelerini doğru uygulamak kadar doğru ürünleri tercih etmek de önem arz eder. Peki Kore makyajı için gerekli malzemeler nelerdir? 

Kore Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Kore güzellik sırları kadar Kore makyajı da son zamanlarda oldukça popüler olan bir uygulama. Makyajı en doğru şekilde yapmak iyi görünüme kavuşmanıza yardımcı olur. Koreliler tarafından yapılan makyajlarda esas olan hem eşit hem de beyaz bir cilde sahip olmak olduğundan dolayı aydınlık bitişli makyaj malzemelerini tercih edebilirsiniz.

1. Ten Makyajı 

Ten makyajında aydınlık bir görünüm elde edebilmek için ışıltılı makyaj bazları tercih edilebilir. Ancak kaliteli makyaj malzemelerine yönelmek önemli. Zira ten makyajında kullanılacak malzemelerin doğal bir ışıltı vermesi için sim içermemesi gerektiği ifade edilir. Makyaj bazının yanı sıra yüzde kalın bir doku oluşturmayacak BB kremler de Kore makyajı uygulamasında kullanılabilir. Işıltı bir cilde sahip olmanızı sağlayacak pek çok ürün mevcut. Bunlardan birisi de ışıltı ve aydınlık etkisi bulunan fondötenler olmaktadır. Öyleyse en ideal makyaja ulaşmak için cildinizin doğal ışıltısını ön plana çıkaracak fondötenleri tercih edebilirsiniz. Mükemmel bir makyaj görünümünün temeli olan Kore cilt bakım rutini içeriğine göz atabilirsiniz.

Hemen Okuyun  2022 Yılının Makyaj Trendleri

2. Yanaklar

Koreliler tarafından yapılan makyajlara bakıldığında genellikle parlak ve pembe yanaklar dikkat çeker. Utanmaktan kızarmış gibi yanaklara sahip olmak için sizi daha sağlıklı ve fresh gösterecek sıvı ya da stick formundaki ürünlere yönelebilirsiniz. Pembe tonlarındaki renkli yanaklar ile daha genç ve dinamik görünebilirsiniz.

3. Göz Makyajı

Gözlerin parlak ve canlı görünmesi, Koreliler için oldukça önemli. Dolayısıyla Kore makyajı için gözlere koyu renk tonlar yerine cilt rengi ile uyum içerisinde olacak nude tonlar ideal. Çünkü bu makyaj tarzında genel olarak ön planda olan cilt makyajı. Göz makyajı daha sade tutularak gözlerin daha büyük görünmesi desteklenebilir. İstenilen görünümler için gözlerin iç kısmına beyaz kalem çekilebilir. Kore göz makyajı için şeftali tonlarına gidilebileceği gibi göz çevresine parıltılı bir far da uygulanabilir.

4. Dudak Makyajı

Kore tarzı makyaj şu ana kadar genel olarak özetlenirse, cam gibi bir cilt, büyük ve masum görünen gözler, pembe ve parlak yanaklar ön planda diyebiliriz. Tüm bunların yanı sıra dudakların da parlak ve bebeksi görünmesi Kore makyajı söz konusu olduğunda önem arz eder. Peki Kore dudak makyajı nasıl yapılır? 

Koreliler tarafından yapılan makyaj tarzında dudakları olabildiğinde küçük göstermek hedeflenir. Canlı görünümünüzü pembe ve parlak rujlar ile tamamlayabilirsiniz. Ruj uygulamasında ise Kore’den gelen bir trend olan degrade dudak hilesini uygulayabilirsiniz. Ombre ruj tekniğinde genel olarak dudaklarda tek ruj kullanılmaz. Bunun yerine dudakların iç tarafına açık renk ve dış taraflarına da koyu renk ruj uygulanır. Ancak Kore makyajı için bu durum tam tersidir diyebiliriz. Zira Kore dudak makyajında dudakların iç tarafı koyu iken dış tarafı açık renk olmaktadır.

Kore Kozmetik Ürünleri Nelerdir?

Kore makyajının etkili olması için cilt tipinize uygun ürünlerin kullanılması gerekir. Dolayısıyla Kore makyajı yapmaya karar verdiyseniz, sizi ışıltılı ve doğal cilde kavuşturacak ürünleri tercih ederken cilt tipiniz ile uyumlu olmasına dikkat edebilirsiniz. Bunun için pembe tonları allıklar ve pembe tonlarında bir aydınlatıcı istediğiniz görünümü yaratmanıza yardımcı olabilir. Işıltılı krem farlar, göz pınarları ve dış köşeler için kahverengi eyeliner, vişne ya da mercan tonlarına sahip rujlar gibi farklı makyaj malzemelerini tercih edebilirsiniz. Kore makyajı yapmanız için gerekli birkaç bilgiyi size aktardık. Siz de trend makyaj tarzını uygulamak isterseniz, farklı makyaj malzemelerine Watsons’ta ulaşabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Ruj Şekliniz Sizin İçin Ne Söylüyor

 

(Visited 6.543 times, 1 visits today)