Normal Ciltler İçin Cilt Bakımı

sempeak  5 Mart 2024

Cilt bakımı, genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için önemlidir. Günlük yaşantımızda karşılaşmış olduğumuz çevresel faktörler, stres, yanlış beslenme alışkanlıkları ve yaşlanma süreci, cildimizi olumsuz yönde etkiler. Ancak doğru cilt bakımı rutiniyle cildimizi bu tip etkilerden koruyabiliriz. Sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm elde edebiliriz. Normal cilde sahip olanlar için, cilt bakımı genellikle daha kolaydır. Ancak yine de düzenli ve uygun bakım ürünlerini kullanmak gerektirir. Normal cilde sahip olanlar genellikle aşırı yağlılık veya aşırı kuruluk gibi belirgin cilt sorunları ile uğraşmak zorunda kalmazlar. Normal cilt tipine sahip olanlar, cildin doğal nem dengesini korumalıdır. Normal cilt tipine sahip kişiler genç bir cilt görünümünü diğer cilt tiplerine göre daha uzun süre koruyabilir. Ama bu durumu sürdürmek için düzenli bir cilt bakımı şarttır. Doğru bir cilt bakım rutini ile cildinizi temiz ve sağlıklı daha canlı ve daha genç tutabilirsiniz. Tabii bunların dışında cilt sağlığı aynı zamanda zihinsel ve duygusal iyilik halimiz ile de alakalıdır. Kendimize zaman ayırmalı, sağlıklı beslenmeliyiz. Sağlıklı bir cilt, içten dışa doğru güzellik ve özgüvenin anahtarıdır.

Normal Ciltler İçin Cilt Bakımı Nedir?

Normal ciltler için cilt bakımı, cildin temiz ve nemli kalmasını sağlayacak şekilde düzenli bir yol izlemekten geçer. Cildinize uygun olan ürünlerle cilt temizliği yapmak sonrasında tonik kullanımı nemlendirici ürünlerle nemli kalmasını sağlayarak sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Kağıt Maskeler Hakkında Her Şey

Normal Cilt Tipinin Özellikleri Nelerdir?

Normal cilt tipinin genel özellikleri yağ ve nem seviyeleri arasında uyum olmasıdır. T bölgeleri aşırı yağlı veya kuru değildir. Gözenekleri genellikle küçüktür ve belirgin değildir. Genellikle düzgün bir yüzeye sahiptir. Bu cilt tipine sahip insanlarda akne veya leke oluşumuna rastlanmaz. Normal ciltler, esnek ve canlı bir görünüme sahiptir. Cilt hassasiyetleri azdır. Bu özellikler geneldir, kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Normal Ciltlerin Sağlıklı Görünümünü Koruyan Bakım Ürünleri Nelerdir?

Normal cilde sahip olanlar sağlıklı görünümünü koruması için cilt bakım rutininde bulundurması gereken ürünler şöyledir; temizlik ilk sırada yer alır. Bunun için hafif, cildinizi derinlemesine temizlerken kurutmayan bir ürün tercih etmelisiniz. Cilt temizliği sonrası tonik kullanarak gözenekleri sıkılaştırabilirsiniz. Temizlik sonrası nemlendirme gelir. Normal ciltler için nemlendirici, hafif yağsız bir ürün olmalıdır. Gündüzleri mutlaka iyi bir güneş koruyucu kullanarak cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilirsiniz.

Normal Ciltler İçin Cilt Bakım Sıralaması Nasıl Olmalıdır?

Normal cilt tipine sahip kişilerin cilt bakım sıralaması adım adım şu şekilde olmalıdır;

Temizleme; her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez cildinizi nazikçe temizleyiniz.

Tonik; temizledikten sonra cildinize tonik ile siliniz. Bu sayede cildinizin pH dengesini düzenlemiş olacaksınız.

Nemlendirme; akşamları temizledikten sonra hafif bir nemlendirici krem kullanabilirsiniz. Gündüz temizledikten sonra güneş koruyucu sürerek nemlendirmiş ve güneşe karşı korumuş olursunuz.

Göz bakımı; göz çevrenize ihtiyacınız olan nemlendirici ve besleyici bir krem uygulayınız.

Haftalık Bakım; haftada bir veya iki kez peeling uygulayarak cildinizi ölü deriden, siyah noktadan arındırın.

Bakım; cildinize uygun serumlar kullanarak cilt sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Normal çitler için cilt bakımı genel sıralaması bu şekilde olmalıdır. Cilt bakım rutininizi yukarıda belirtilen sıralamaya göre yapabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Hyaluronik Asit Nedir?

Normal Ciltler Hangi Cilt Bakım Ürünlerini Kullanmalıdır?

Normal ciltler için cilt ürünlerini seçmek diğer cilt tiplerine göre daha kolay olacaktır. Mesela temizleyici seçerken jel veya süt formundaki temizleyicileri seçmek nem dengesini korumaya yardımcı olacaktır. Toniklerde alkol içermemesi ve cildin pH dengesini koruyan bir tonik seçmeniz gerekir. Nemlendirici seçerken hafif su bazlı ve hızlı emilen bir nemlendirici seçebilirsiniz. Güneş koruyucu en az SPF 30 olan bir ürün tercih etmeniz cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olur. Gözleriniz için kullanacağınız bakım kremi kırışıklık görünümünü azaltacaktır. Peeling seçerken cildinizi tahriş etmeyecek bir ürün seçmelisiniz. Argan yağı, jojoba yağı veya gül yağı gibi doğal yağlar ile cildinizi derinlemesine besleyebilirsiniz. Cilt bakım ürünlerini seçerken kendi cildinize uygun ürünleri seçmek ve düzenli kullanmak çok önemlidir. Cilt bakımının en mühim noktası rutin sağlamaktır. Günlük rutin oluşturduğunuz zaman cilt problemlerinin önüne geçmiş olursunuz.

Normal Ciltler İçin Popüler Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir?

Normal cilt tipi özellikleri için bakım ürünlerini seçmek diğer cilt tiplerine göre daha kolaydır. Normal cilde sahip olanların popüler sayılabilecek ürünleri genellikle hafif ve nemlendirici özelliğe sahip olmalıdır. Cildinize uygun köpük veya jel formundaki temizleyiciler ile temizlemelisiniz. Sonrasında su bazlı nemlendirici kullanarak cildinizi yumuşatmış olursunuz. Nemlendirici özellikte güneş koruyucu seçmek çok doğru olacaktır. Cildinizi temizlemeye ve cilt tipinizin pH dengesini sağlayacak alkol içermeyen tonik seçmelisiniz. Haftada bir veya iki kez cildinizi ölü hücrelerden temizlemeye yardımcı olacak peelingler yapmalısınız ve mutlaka haftada bir kez nemlendirici maskeleri kullanarak cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlamış olursunuz. Normal cilt tipine sahipseniz popüler olan bakım ürünleriyle cildinize sağlıklı bir görünüm sağlayabilirsiniz. Ama yeni ürün kullanımı çok önemlidir. Öncesinde mutlaka bir yama testi yapmalısınız.

Hemen Okuyun  Cilt Bakım Sıralaması Nasıl Olmalıdır?

Revolution Skincare Vitamin C Super Serum; yoğun C vitamini içeriğiyle cildinizin parlaklığını artıracak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda ürün Ccruelty free ve vegandır.

Neutrogena Hydro Boost Water Gel Nemlendirici Normal Ciltler 50 ml; içeriği ile epidermiste nemi hapseder ve gün boyu nemlendirir. Yağsız yapısıyla hafiftir ve gözeneklerinizi tıkamaz.

Nivea Canlandırıcı Yüz Temizleme Jeli Normal/Karma; cildinizi nazikçe ve derinlemesine temizler. Böylelikle cildiniz canlanır ve sağlıklı bir görüntüye kavuşur.

 

Normal Ciltler İçin Hangi Cilt Bakım Ürünlerini Kullanmamalıdır?

Buraya kadar hep nasıl ürünler kullanılması gerektiğinden bahsettik, şimdi ise normal cilt tipi özelliklerine sahip olanların hangi bakım ürünlerini kullanmaması gerektiğinden bahsedelim;

Aşırı kurutucu ürünler; normal ciltler nem dengesini koruyabilir, aşırı kurutucu ürünler kullanarak cildinizin doğal yağlarını yok edebilirsiniz. Çok kuvvetli ve kurutucu içerikleri olan ürünlerden kaçınmalısınız.

Aşırı yağlı ürünler; normal cilde sahip olanların yağ dengesi tam yerindedir. Aşırı yağlı içerikli ürünler ile cildinizin yağ dengesini bozabilirsiniz. Ciltte parlama veya yağlanma sorunu olur. Bu yüzden aşırı yağlı ürünlerden kaçınınız.

Kimyasal peelingler; normal ciltlerin bu tür sert peelinglere ihtiyacı yoktur. Bu tür peelingler cildinizi tahriş ederek hassasiyet oluşturabilir.

Bunların dışında parfüm alkol ve renklendirici içeren ürünler cildinizi gereksiz yere rahatsız edebilir. Normal ciltler için en uygun olan ürünler genellikle hafif ve nemlendirici özelliklere sahip olan ürünlerdir. Bu sebepten normal cilde sahip olanlar, ciltlerinin doğal nem dengesini koruyacak ürünler tercih etmelidir.

(Visited 344 times, 1 visits today)