Paraben Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Watsons  8 Ekim 2020

2 Dk

Paraben, vücut losyonları, maskara, saç kremi ve deodorantlar gibi sağlık ve güzellik ürünlerinde bulunur. Ayrıca bira, meşrubat, reçel ve diğer her türlü yiyecekte de bulunur. Güzellik severler için düşündürücü olması şaşırtıcı değil. “Parabensiz” terimini atın ve daha da kafa karıştırıcı olabilir. Pekala, korkmayın – çok basit bir açıklaması var…

Paraben nedir?

Pekala, paraben en sevdiğin kedi gözü eyelinerında ve pazar kahvaltındaki krep şurubunda kullanılabilir mi? Hadi bununla başlayalım. Bu içeriğin ister yemek isterse de makyajınızda olsun, içinde olmamasındansa olmasını isterseniz. Paraben, kötü bakterilerin günlük ürünlerimizi enfekte etmesini önlemek için kullanılan yaygın bir antimikrobiyal koruyucu maddedir.

Neden kullanılır?

Paraben, küf ve mantar için üreme alanı olmalarını engellemek amacıyla tonik, losyon, allık ve fondöten gibi ürünlerde kullanılır. Aynı şey uzun ömürlü gıda ürünleri için de geçerlidir, bu yüzden makyaj ve yemek alanında bulunabilir.

Bir şeyin paraben içerip içermediğini nasıl anlarsın?

Sadece içerik listesinin sonuna doğru bakın ve göreceksiniz. Unutmayın, muhtemelen etilparaben, isobutylparaben, metilparaben veya propilparaben gibi bilimsel bir ismin arkasına saklanıyordur.

Tamam, peki neden paraben içermeyen ürünler kullanalım?

Doğal içerik rotasına gitmeyi tercih ederseniz, paraben içermeyen ürünleri bulabilirsiniz. Ayrıca, hassas bir cildiniz varsa, günlük rutininizden parabeni kesmek sizin için bir seçenek olabilir. Parabenin cildin UV ışınlarına (özellikle metilparaben) olan duyarlılığını arttırdığı biliniyor, bu nedenle bu ışınlara maruz kaldığunızda içinizi rahat ettirecek paraben içermeyen ürünlerden yararlanın.

Benzil alkol gibi doğal koruyucular paraben için harika bir alternatiftir ve aynı yararları vardır. Bu koruyucu maddeler genellikle bitkilerde, çay yapraklarında ve yasemin gibi uçucu yağlarda bulunur.

Hemen Okuyun  Sürdürülebilir Yaşam - 4
(Visited 1.587 times, 3 visits today)