Plaj Makyajı Nasıl Yapılır?

sempeak  6 Haziran 2023

Plaj modası deyince rengarenk bikiniler, uçuş uçuş pareolar ilk olarak akla gelse de plaj makyajı da bu modanın bir tamamlayıcısıdır. Plaja giderken makyaj yapmak ya da yapmamak tamamen sizin seçiminize ve isteklerinize bağlıdır. Dilerseniz plajda sadece bronz teninizin tadını çıkarabilir dilerseniz plaj modasına uygun bir makyaj yapabilirsiniz.

Günlük makyajdan farklı olarak plaj makyajında waterproof ürünleri kullanmanız gerekir. Yaz aylarında sıcak havanın ve nemin etkisiyle makyajınız akabilir, dağılabilir. Bunun önüne geçebilmek için yaz aylarında mutlaka hava şartlarına uygun olacak ürünler tercih edilmelidir.

Peki, plaj makyajı nasıl yapılır? Plaj makyajının da tıpkı plaj modası gibi trendleri vardır. Son zamanlarda günlük makyajda da popüler olan yok gibi görünen bir diğer adıyla ten makyaj plaj modasında da sevilen makyaj trendlerindendir. Plajda sanki en doğal halinizdeymişsiniz gibi görünen, hafif ışıltılı bir makyaj sizi havalı gösterir. Hem sıcak havanın terleten etkisi hem de denize girip çıkacağınız için suya dayanıklı makyaj malzemeleri seçmeniz gerekir. Terledikçe, denize girip çıktıkça ortaya dağılmış, bozulmuş bir makyaj görüntüsü çıkmasının ancak bu şekilde önüne geçebilirsiniz.

Plaj makyajında makyaj malzemelerinin dayanıklılığının ne kadar önemli olduğunu ve hangi ürünleri seçmeniz gerektiğini anlatmaya devam edeceğiz ama makyaja başlamadan önce güneş kremini sürmeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Plaj çantasının olmazsa olmazı olan güneş kremleri gün boyu deniz kenarında olduğunuz zamanlarda daha da önemli hale gelir. Işıl ışıl görünen, sağlıkla bronzlaşmış bir cilt için yüzünüzü ve vücudunuzu güneşin zararlı UV ışınlarından korumalısınız.

Hemen Okuyun  KAŞ VE KİRPİK BAKIMI

Yaz aylarında güneşin cilde olumsuz etkilerini azaltmanın tek yolu budur. Güneş kremleri 30 ve 50 faktör değerlerinde olabilir. Kendi cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olan güneş kremini seçmelisiniz. Güneş kreminizin faktörü kadar cildinizle uyumu da önemlidir. Sadece cildinizde güneş ışınlarına bağlı olarak gelişebilecek problemleri önlemeye değil var olan cilt problemlerini gidermeye yarayan bir seçim yapabilirsiniz.

Plaj Makyaj Çantasında Mutlaka Bulunması Gereken Ürünler Nelerdir?

Plaj makyajı günlük makyajdan farklı olduğu için kullanılan ürünler de farklıdır. Peki plaj makyajı yapmak için çantanızda olması gereken ürünler nelerdir?

Mutlaka her an yanınızda olması gereken ilk ürün güneş kremi. Yüksek SPF içeren güneş koruyucu krem veya losyon kullanarak plaj makyajınızda cilt sağlığınızı korumakla işe başlayabilirsiniz.

Ardından uzun süre güneşe maruz kaldığınızda bile cildinizi nemli tutacak bir  nemlendirici seçebilirsiniz. Renkli nemlendirici kullanarak hem cildinizin eşitlenmesini sağlayabilir hem de cildinize ihtiyacı olan nemi verebilirsiniz. Renkli nemlendirici kullanmak son zamanların trendi haline geldi. Pratik olan bu ürünler sayesinde yaz kış makyaj yapmak çok daha kolay.

Sıra geldi göz makyajına. Bu noktada suya dayanıklı malzemeler kullanmak çok önemli. Seçeceğiniz maskara, eyeliner

ya da göz kalemi mutlaka waterproof özellikte olmalıdır. Böylece gözlerinizi belirginleştirirken kalıcı bir makyaj yapmış olursunuz.

Cildinize sağlıklı bir ışıltı ve canlılık katmak için allık ve bronzer kullanabilirsiniz. Makyaj çantanızda her zaman hafif tonlarda seçtiğiniz bir allık veya bronzer olmalı.

Abartısız ama havalı görünecek plaj makyajı için ihtiyacınıza olan bir ürün daha var; dudak balmı. Güneş, rüzgâr ve tuzlu su gibi faktörle karşı dudaklarınızı nemlendirirken ışıltı katmak için tercih edeceğiniz dudak balmı ya da dudak parlatıcısı makyajınızı harika bir şekilde tamamlar. Dilerseniz son olarak makyaj sabitleyici sprey de kullanabilirsiniz. Plaj makyajı genellikle ince yapılı ve az ürünle yapılan bir makyaj olsa da makyajınızın uzun süre dayanması için makyaj sabitleyici sprey iyi bir seçim olabilir.

Hemen Okuyun  Makyaj Sıralaması Nasıl Olur?

Plaj Makyajınızı Revolution ile Yapın

Plaj makyaj çantasında hangi ürünlerin olması gerektiğini artık biliyorsunuz. Peki plaj makyajınızı Revolution ile yapmaya ne dersiniz? Kullananların en sevdiği marka olan Revolution zengin renk çeşitliliği, dayanıklı ürünleri ve çeşitliliği ile plaj makyajı için harika seçenekler bulabileceğiniz bir marka. Sizin için seçtiğimiz ürünlerle hafif ve havalı bir plaj makyajınızı Revolution ile yapın ve plajda insanların gözlerini alamadığı güzellikte olmanın tadını çıkarın.

Revolution Conceal & Define Fondöten

Kusursuz bir cilt görünümü oluşturmakla işe başlayacağımız için Revolution Conceal & Define Fondöten tam da bu konuda ihtiyacınız olan ürün. Dilerseniz BB krem ya da CC krem gibi renkli nemlendiricileri de kullanabilirsiniz ama leke kapatmakta ve renk eşitlemekte çok daha başarılı olan bu ürünle tek bir uygulamada şahane sonuç alabilirsiniz. Doğal görünümlü makyajların imza ürünü olan Revolution Conceal & Define Fondöten oil free formülü ile geliştirilen yapısı sayesinde cildinizle harika bir uyum sağlar. Kalıcılık ve doğal görünüm konusunda bu kadar başarılı bir fondöteni plaj makyajınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Revolution Superdewy Likit Aydınlatıcı Gold Champagne

Yüzünüzdeki kusurları giderip, ton eşitliği sağladıktan sonra öne çıkarmak istediğiniz bölgeleri Revolution Superdewy Likit Aydınlatıcı Gold Champagne ile aydınlatabilirsiniz. Bu likit aydınlatıcı cildinize doğal bir ışıltı ve parlaklık katmak için ideal bir seçimdir. Plajda güneş ışığıyla birleştiğinde, cildinizde sağlıklı bir bronzlaşma ve ışıltı etkisi yaratır. Altın tonlarına sahip olmasıyla güneşin altında cildinizin sağlıklı ve ışıltılı görünmesini sağlar. Elmacık kemikleri, burun köprüsü, alın ve çene üzerinde kullanabilirsiniz.

I Heart Revolution Watermelon Eyeliner

Sıra geldi göz makyajına! Plaj makyajında I Heart Revolution Watermelon Eyeliner hem tasarımıyla hem de etkisiyle favoriniz olacak. Gözlerinizi belirginleştirirken suya dayanıklı formülü ile kalıcılık sağlayan bu eyeliner plaj makyajında taze ve eğlenceli bir görünüm yaratır.

Hemen Okuyun  Fondöten Hataları

Relove By Revolution Power Lash Waterproof Volume Maskara

Gözlerinizi ön plana çıkaracak bir diğer ürün ise Relove By Revolution Power Lash Waterproof Volume Maskara Kirpiklerinize hacim ve dolgunluk kazandırırken aynı zamanda uzun süre dayanıklılık sağlayan bu maskara sayesinde plaj makyajınız gün boyu kusursuz görünümünü yitirmez. Su temasına dayanıklı olduğu için plajda terleme veya su aktiviteleri sırasında maskaranızın bulaşmasını veya akmasını engeller.

Relove By Revolution Baby Tint Coral Lip & Cheek

Doğal ve ışıltılı bir makyajın olmazsa olmazı allığı hem dudaklarınıza hem de yanaklarınıza aynı anda sürebilmek ister miydiniz? Cevabınız “Evet” ise Relove By Revolution Baby Tint Coral Lip & Cheek tam size göre. Tek bir ürünle muhteşem fayda sağlayan bu ürün sadece plaj çantanızın değil ışıltılı yaz akşamlarınızın da vazgeçilmezi olmaya aday. Islak ve renkli formülü sayesinde hem yanaklarınıza hem dudaklarınıza kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Dudaklarınızda ıslak ve ışıltılı bir görünüm yaratmak en çok yaz akşamlarına yakışır.

Relove By Revolution Baby Gloss Likit Ruj Dream

Renksiz bir ışıltı bile dudaklarınızı çekici hale getirmeye yeter. Relove By Revolution Baby Gloss Likit Ruj Dream ile tatlı, parlak ve ıslak bir dudak bitişi yakalayabilirsiniz. İnanılmaz parlaklık sağlayan bu lip glossun yaz aşkınız olacağına eminiz.

Eğer gönlünüzü başka birine kaptırmak isterseniz o da Revolution Juicy Pout Lip Gloss Watermelon’dan başkası olamaz. Sadece kokusu bile yaz akşamlarını hatırlatan bu lip glossa bayılacaksınız. Su gibi taze ve hoş, meyveli kokusu ile başınızı döndürecek.

 

(Visited 608 times, 1 visits today)