Renk Düzeltici Kapatıcılar için En Yeni Rehber

Watsons  5 Ekim 2020

Pembe ve yeşilden sarı ve turuncuya kadar, her renk düzeltici kapatıcı, cildinize ihtiyaç duyduğu bazı sunmak için biraz farklı bir şekilde çalışır. Mevcut renk düzeltici kapatıcılar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kusursuz bir rötuşa sahip olmak üzere bunları nasıl uygulamanız gerektiğini öğrenmek için aşağıdaki en yeni rehberimizi okuyun.

Yeşil

Yeşil renk çemberinde kırmızının zıttı olduğundan, bu tür kapatıcıları sorunlu alanların üzerine uygulamak, herhangi bir lekeyi veya renk değişikliğini etkisiz hale getirmeye yardımcı olacaktır. Renk tonları açık naneden koyu yeşile kadar uzanabilir, bu nedenle, ideal uyumunuzu bulmanıza yardımcı olması için bir uzmanla konuşun.

Yeşil bir kapatıcıyı dikkatli bir şekilde kullanın ve abartmayın – sadece en gerekli alanlara uygulayın. En iyi sonuçlar için, kapatıcıyı iyi karıştırmaya dikkat edin ve üzerine bir kat doğal renkli fondöten uygulayın.

Mor

Mor bir kapatıcı, donuk bir cildi aydınlatmak için makyaj setinize eklemek isteyebileceğiniz harika bir üründür. Renk tablosunda, mor sarının zıttı olduğundan, istenmeyen donuk sarı renkleri ortadan kaldırmakta harikadır.

Mor tonları liladan leylağa kadar uzanabilir  – bunların her biri, cildinize istediğiniz sağlıklı görünümü vermek için sihrini ortaya koyar. Yeşil kapatıcılarda da olduğu gibi, daha soluk tonlar açık tenlere, daha zengin mor tonlar ise koyu tenlere daha iyi uygundur.

Uygulamak için, küçük bir miktar kullanın ve gerekirse doğal renkli bir fondöten veya pudra ile sabitleyin.

Turuncu

Renk düzeltme ailesinin narenciye üyesi turuncu kapatıcılar, daha soğuk tonlara sahip donuk cilt için sıcak tonlar ve sağlıklı bir parıltı vermek için başvurmanız gereken ürünlerdir.

Zeytin tonlarında ve daha koyu cilt tonlarında, göz altındaki halkaları veya yaş lekelerini örtmek için de harikadırlar, beyaz veya açık renkli bir kapatıcıdan daha doğal bir rötuş sunarlar.

Hemen Okuyun  Eğlenceli ve Kolay Nail Art ( Tırnak Sanatı) Fikirleri

Turuncu bir kapatıcı sürmekten korkmayın – konu kapatıcılar olduğunda, parlak turuncu bir bronzluk felaketinden çok uzakta, hoş şeftali ve somon tonları bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra, az miktarda yeşil kapatıcıyı turuncuyla karıştırmanız, mavi-yeşil damarları ve hatta dövmeleri bile kapatmaya yardımcı olur.

Pembe

Gözlerinizin altındaki koyu halkalarla savaşmak veya ağzınızın çevresindeki koyu renk gölgeleri ortadan kaldırmak istiyorsanız, pembe bir kapatıcıya yatırım yapmayı düşünün.

Renk tablosunda yeşilin zıttı olduğundan, cildin yeşil görünen lekelere veya damarlara sahip olan alanlarında pembe makyaj kullanmak son derece mantıklıdır. Ancak, koyu renk gölgeleriniz mavi veya mor renkli görünüyorsa, bunları daha da vurgulamaktan kaçınmak için pembe kapatıcıdan uzak durmak en iyisi olabilir. Yine de denemek istiyorsanız, bunun yerine hoş pembe dokunuşları olan doğal renk tonunda bir kapatıcı tercih edebilirsiniz.

Beyaz ve Nötr

Pek çoğunuz beyaz kapatıcıların aynı zamanda aydınlatıcı olarak kullanıldığını biliyordur. Bunlar tuhaf lekeleri saklayabilecek ve koyu halkaları beyazlatabilecek olsa da, esasen bunların daha çok aydınlatıcı olarak kullanılmalarını tavsiye ediyoruz.

Nötr renkli kapatıcılar, güzellik setinizin çok önemli bir öğesidir çünkü sadece lekeler ve kızarıklıklarla isavaşmakla kalmazlar, aynı zamanda mor ve yeşil gibi parlak renkli kapatıcılarla, hem onlara uyumlu olmak hem de size daha doğal bir rötuş vermek üzere karıştırılabilirler.

Sarı

Sürekli yorgun hissediyor ve kanıtları gizlemek mi istiyorsunuz? Sarı kapatıcı tam size göre olabilir. Yıldızlar arasında popüler bir tercih olan bu cildi aydınlatan kapatıcı, cildinize sıcaklık katar ve doğal, sağlıklı bir parıltı elde etmenize yardımcı olur.

Sarı kapatıcı, renk tablosunda mor ve yeşilin tamamlayıcı renkleri olan kırmızı ve turuncu tonlar içerdiğinden sadece iyi bir genel baz sunmakla kalmaz, aynı zamanda mavi morarmaları veya koyu göz altı halkalarını saklamanın harika bir yoludur.

Hemen Okuyun  Halloween Makyajı Nasıl Yapılır?

Diğer renkli kapatıcıların aksine, sadece açık bir teniniz olduğu için, mutlaka daha açık bir sarı tonu tercih etmeniz gerekmez. Birçok makyaj uzmanı sarı kapatıcıları bir palet halinde satın alır, bu size karıştırabileceğiniz ve deneyebileceğiniz daha geniş bir renk tonu yelpazesi sunar.

(Visited 1.121 times, 1 visits today)