Saç Dökülmesine Karşı Şampuan

Watsons  22 Nisan 2022

sac-dokulmesine-karsi-sampuan
sac-dokulmesine-karsi-sampuan

Saçlarınızın neden döküldüğünü merak ediyor musunuz! Kadın erkek farketmeksizin pek çok kişi ani saç dökülmelerinden muzdariptir! Çoğu saç dökülmesinin nedeni her ne kadar genetik, stres, zayıf beslenme, ilaç kullanımı, yaş gibi faktörlere bağlansa da kullandığınız saç bakım ürünlerinin de bunda etkisi büyüktür. Günlük 100 saç teline kadar normal kabul edilmekle birlikte fazlasında bir sorun olduğu akla gelmelidir. Siz de saçlarınızın koparak veya kökten dökülmesi karşısında çaresiz kaldıysanız, çözüm arayışında yalnız olmadığınızı bilmelisiniz.Saçlarınızda yaşanan sorunu çözmek için saça uygun keratinli, proteinli, vitaminli ve saç yapısını güçlendiren dökülme karşıtı şampuan kullanmanız önemli!

Saç Dökülmesine Karşı Faydalı Şampuan Seçenekleri

Saç deriniz de tıpkı cildiniz gibi normal, kuru ve yağlı olarak sınıflandırılır. Bunu bilmek saç dökülmenize en iyi gelecek olan saç dökülmesine karşı şampuanı da belirlemenize yardımcı olur. Kuru saçlara sahipseniz nemlendiricili şampuanlara, yağlı bir saç derisine sahipseniz aşırı sebum üretimini düzenleyen şampuana ihtiyaç duyarsınız. Doğru saç bakımı ürünü ile kırılgan yapıya sahip olan saçlarınızı güçlendirebilir ve dökülmelerin önüne geçebilirsiniz. 

Saç köklerinizden gelen bir dökülme sorunu yaşıyorsanız saç derinize oksijen ve besin desteği sağlayan Sebamed saç dökülmesine karşı şampuan  faydalı olabilir. Saç dökülmesinde %90’a varan azalma vadeden şampuan; paraben, SLS içermemesi ile saçı korur ve güçlendirir. NHE formülü, Ginkgo Biloba ve Kafein içeren formülüyle saç dökülme problemi yaşayanların favorisi. 

Saç dökülmesine karşı şampuan arayışınıza özel olarak geliştirile Bioblas  seçenekleri, saçlarınıza derinlemesine temizleyerek bakım yapar. Saç derisini besleyerek dökülmeyi azaltan şampuanın zengin bitkisel içeriği ve B3 vitamin desteği, saç dökülmesini engellemeyi hedefler. Hem hassas hem de yağlı saçlar için dökülme karşıtı ve saçlarınıza bakım yapabileceğiniz yüzlerce ürün vardır. Bunun yanı sıra sağlıklı saçlar için beslenmenize de dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Hemen Okuyun  Keratin Nedir? Keratinli Şampuanlar

Saç Dökülmesini Önelemek için Watsons’ın Bakım Önerileri

Saçınızın sağlıkla parlaması sizin için önemli bir sorun haline geldiyse artık kontrolünü elinize almanın zamanıdır… Yıpranan saçlar ve  saç dökülmesine karşı şampuan seçenekleri için çok çeşitli saç bakım ürünleri vardır. Saç telinizi oluşturan hücreler düzenli olarak besin maddesine ihtiyaç duyar, onları beslemek saçların canlı ve hacimli görünmesi için son derece önemlidir. Saçlarınızın parlak ve canlı kalması için desteklemek saç dökülmesi gibi sorunları yaşamanızın da önüne geçebilir. Örneğin Revox saç dökülmesine karşı at kuyruğu şampuanı  besleyici özellikleri ile saç dökülmelerini engelleyerek saçınızı güçlendirir. Kolajen desteği bulunan şampuan yıpranmış ve çatallaşmış uçlarla canınızı sıkan saçlar için etkili bir çözüm sunar. Peki daha havalı, parlak saçlar için başka neler yapabilirsiniz: 

  •           Zararlı ve kimyasal içerikli ürünlerden uzak durabilirsiniz. Çünkü sert kimyasal içerikleri kafa derinizi tahriş ederek saç dökülmesi gibi sorunlar yaşamanıza neden olur. 
  •           PH seviyesine dikkat ederek şampuan tercih edebilirsiniz. Saç dökülmesi, kepek gibi problemlerde saç derinize ve saçınıza uyumlu bir pH seviyesine sahip olan saç dökülmesine karşı şampuanı kullanmanız gerekmektedir. 
  •           Her zaman aynı şampuanı kullanmak yerine zaman zaman farklı bakım ürünlerini kullanabilirsiniz. Saç dökülmesini önleyen şampuanlarla dönüşümlü olarak sağlıklı saçlar için gereken bakımı sağlayan saç dökülmesine karşı şampuanları deneyebilirsiniz. 
  •           Koparak dökülen saçlarınız varsa, güçlendirici ve besleyici bakım içeren saç dökülmesine karşı şampuan çeşitlerini saç bakımı rutininize ekleyebilirsiniz. 
  •           Saç dökülmesi sorunu yaşadığınızda saçlarınızı düzenli olarak belli bir rutin oluşturarak yıkamayı deneyebilirsiniz. Örneğin haftada en fazla üç kere saç dökülmesine karşı şampuan ile yıkayarak saçınızın pH seviyesini koruyarak kullandığınız şampuanın size sunduğu içeriklerden faydalanabilirsiniz. 
Hemen Okuyun  Yıpranmış Saçlar İçin Çözümler

Saç dökülmesine karşı şampuan arayışlarınız için Restorex, Urban Care, Syoss, L’oreal Paris, Dove, Elidor ve Tresan gibi dünyaca ünlü markaların en kaliteli saç bakım ürünlerini uygun fiyatlar ve geniş ürün çeşitliliği ile Watsons’tan temin edebilirsiniz!

 

(Visited 971 times, 1 visits today)