Saç Şekillendiricilerle Yapabileceğiniz Günlük Modeller

Watsons  22 Ekim 2020

5 Dk

Güzel görünen saçlar, iyi görünmenin anahtarıdır. Giyinilen tarza uygun, kimi zaman şık, kimi zamansa spor bir stilde yapılmış saçlar, görünümü tamamlar. Her gün kuaföre gitmek yerine çeşitli saç şekillendiriciler kullanarak saça şekil vermek hem daha ekonomik hem de daha pratik bir yöntemdir. Hangi tip saça, hangi saç şekillendiricinin kullanılması gerektiğini bilmek, saçımıza günlük modeller verirken işimizi kolaylaştırır. Günlük saç modelleri yaparken kullanabileceğiniz saç şekillendiricileri Watsons’ta bulabilirsiniz.

Dalgalı Saçlara Pratik Stiller

Dalgalı saçlı olanlar çoğunlukla elektriklenmeden dert yanarlar. Saçtaki bukleleri belirginleştirecek ve elektriklenmeyi önleyecek saç şekillendiriciler bu tip saçlarda etkilidir. Saç uçlarına uygulayacağınız dalgalı saçlara özel hazırlanmış saç şekillendiriciler ile gün boyu belirgin ve elektriklenmeyen buklelere sahip olabilirsiniz. Çeşitli vitaminlerle zenginleştirilmiş saç şekillendiriciler ile kabaran ve elektriklenen saçlarınızı kontrol altına alabilirsiniz. Saç şekillendiriciyi uyguladıktan sonra dilerseniz saçlarınızı açık bırakabilir, dilerseniz dağınık bir topuz yaparak buklelerinizi topuzun alt kısımlarından çıkarabilirsiniz. Böylece oldukça güzel görünen dağınık bir topuza sahip olabilirsiniz. Bunun için saç şekillendirici uygulanmış saçlarınızı öne atıp bir lastik toka ile yüksek bir at kuyruğu yapmalısınız. At kuyruğundaki saçı tokanın etrafında döndürüp topuz yapın, topuzu tel tokalar yardımıyla sabitleyin. Ense kısmına yakın bir bölgeden ve kulak arkasından bir iki tutam saç çıkarıp topuzunuza sanki özenmeden yapılmış ama hoş görünen bir stil kazandırabilirsiniz. Son olarak topuzunuza saç spreyi sıkarak gün boyu kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Düz Saçlar için Her Güne Uyan Modeller

Düz saça sahip olanlar çabuk inen, kalıp gibi ahenksiz saçlardan şikayet eder. Elektriklenme problemi düz saçlarda da karşılaşılan problemler arasında yer alır. Düz saçlara sahipseniz saçınızı ağırlaştırmadan elektriklenmeyi önleyecek saç şekillendiriciler kullanabilirsiniz. Daha gür görünen saçlar için bir krepe tarağı yardımıyla saçınıza krepe atabilirsiniz. Hem modern hem de spor bir saç stili için saçınızın ön kısmından aldığınız bir tutam saçı krepeleyerek başınızın üzerinde bir yükselti oluşturacak şekilde tel toka yardımıyla sabitleyin. Saçınıza bir miktar saç spreyi sıkıp modelin daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz daha hareketli bir görünüm için kalan saçlarınızı maşalayabilir ya da sarıp açtıktan sonra bir bukle belirginleştirici krem kullanabilirsiniz. Uzun ve düz saçlara sahipseniz yarım topuz diye bilinen, saçın ön kısmından bir tutam alıp küçük bir topuz yapılan ve saçın büyük bölümünün açık kaldığı modeli deneyebilirsiniz. Dünyaca ünlü yıldızların dahi şık ya da spor kıyafetlerle birlikte kullandığı bu saç modeli, hem düz hem de dalgalı saçta kullanılabilir ve oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilir.

Hemen Okuyun  2023 Yılbaşı Hediye Önerileri

Her Dönemin Trendi: Örgü

Saç örgüsü yıllar boyunca kadınların en çok tercih ettiği modellerin başında gelir. İyi bir saç örgüsü için örgünün pürüzsüz görünmesini sağlayacak saç şekillendiriciler kullanabilirsiniz. Saç tipinize göre kullanacağınız bir saç şekillendirici ile saçınızın elektriklenmesinin ve yıpranmasının önüne geçebilirsiniz. Balıksırtı ve sepet örgüsü gibi modeller hem şık hem de gündelik kıyafetlerle kullanılabilen ve romantik bir hava katan saç modelleri arasında yer alır. Düz örgü ise gündelik hayatta saçınıza şekil vermekte zorlandığınız günlerde her daim kurtarıcı modellerin başında gelir. Düz örgünüze daha salaş bir görünüm katmak için saçınızı sımsıkı ördükten sonra örgünün boğumlarını gevşetin, bazı boğumlardan da saçlarınızı çıkarın. Spor, salaş tarzlarla güzel bir uyum sağlayan bu saç stili şık tarzlarda da tezat ama dikkat çekici bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olabilir. Daha ciddi bir görünüm içinse saçınızın yanından örgü yapmaya yetecek bir tutam aldıktan sonra saçınızı topuz yapın. Ayırdığınız tutamı örüp tıpkı bir taç gibi başınızın üzerinden geçirin ve saçınızın renginde tel tokalarla sabitleyin.

Watsons’ta bulabileceğiniz Toni&Guy, Kruidvat ve Superdrug gibi markaların saç şekillendirici ürünleri ile saçınızı daha kolay şekillendirebilir, saç modelinizin daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Gündelik hayatta farklı saç stilleri denemek için Watsons’ta yer alan saç şekillendirici ürünleri inceleyebilir ve hemen satın alabilirsiniz.

(Visited 832 times, 1 visits today)