Saçınızı Kışa Hazırlayın

Watsons  17 Şubat 2022

Kış aylarındaki soğuk havalar, saçların doğal dengesini bozarak, kırılgan ve kuru hale getirebilir. Nem kaybı saçlarınızı istediğiniz gibi şekillendirmenizi zorlaştırabilir. Düşük sıcaklıklar ve zorlu hava koşulları ile başa çıkabilmek ve her zaman harika görünmek için saçınızı hemen şimdi kışa hazırlayabilirsiniz. 

Kışlık Saç Bakım Rutini Oluşturun

Bir saç bakımı rutininin merkezinde, kullandığınız şampuan ve saç kreminin saçlarınız için doğru olup olmadığı yer alır. Amaç saçınızın daha sağlıklı görünmesini, aynı zamanda stil ve bakım adımlarının kolay olmasını sağlamaktır. Kışın en büyük risklerinden biri saçın kuru ve kırılgan hale gelmesidir. Bu nedenle, yaz ve kış aylarında saçınızın ihtiyacı olan bakım bileşenleri farklılık gösterebilir. Saç tellerinizden eksilen nemi telafi etmek için doğal yağlarla formüle edilmiş şampuanları deneyebilirsiniz. Besleyici yağlardan gelen yüksek nem ve diğer faydalı bileşenlerle saçınızın harika görünmesine ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. 

Yoğun Nemlendirici Bakım Ürünlerini Keşfedin

Aşırı kuru ya da işlem görmüş saçlar, boyasız saçlarla karşılaştırıldığında daha fazla bakıma ihtiyaç duyabilir. Normal şampuan ve saç kremi ile istediğiniz nem seviyesini sağlayamıyorsanız, daha yoğun bir bakım rutini için yoğun nemlendirici maskeleri deneyebilirsiniz. Kısa sürede uygulanabilen Watsons nem maskeleri ile saç tellerinizde hızlı bir nem artışı sağlayabilirsiniz. Kış aylarında yoğun bakım maskelerini haftada en az bir defa kullanarak saçlarınıza kaybettiği esnekliği geri kazandırabilirsiniz.

Küçük İpuçları İle Saç Sağlığını Destekleyin

Dışarısı soğuk olduğunda, sıcak bir duş veya banyo cazip gelebilir. Ancak bu saçlarınız için her zaman en iyisi değildir. Su ne kadar sıcak olursa, saçlardaki doğal yağların o kadar fazla çıkmasına neden olur. Saçlarınızın kurumaması ve doğal yağını koruması için saçınızı yıkarken sıcaklığı biraz düşürmeyi hedefleyebilirsiniz. Eğer başa çıkabilirseniz, yıkama sonunda soğuk bir durulama yapabilirsiniz. Soğuk su saçlı derideki kan dolaşımını hızlandırarak saçınıza sağlık kazandırır.

Hemen Okuyun  Boyadan Yanan Saç Nasıl Düzelir?

Aynı zamanda saç kütiküllerini sıkılaştırıp pürüzsüzleştirerek, saçların daha parlak görünmesinin mükemmel ve doğal bir yolunu sunar. Su buharı saçlarınız için gerçek bir mucize olabilir. Saç maskelerini duşta uygulayabilir, yoğun su buharı ile saç tellerinize nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. https://www.watsons.com.tr/c/sac-maskeleri-414 adresinde, sizde uygun fiyatlar ile aradığınız saç maskesini Watsons güvencesiyle satın alabilirsin.z Soğuk kış günlerindeki saç bakım rutininizi keyifli bir SPA aktivitesine dönüştürmek için en sevdiğiniz kokulara sahip maske ve saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Sıcak Şekillendirmeye Biraz Ara Verin

Kış ayları, sıcak saç şekillendirme ürünlerine biraz ara vermek ve saçlarınızı bir süre doğal haline bırakmak için en iyi zamanlar olabilir. Normalde saçınızı sürekli düzleştiriyor veya kıvırıyorsanız, soğuk kış ayları saçlarınızda ekstra strese neden olabilir. Saç tellerinizin kaybettiği esnekliği geri kazanabilmesi için fön, düzleştirici ya da maşa gibi şekillendiricilerin kullanımını sınırlayabilirsiniz. Saçınızı şekillendirmek istiyorsanız, hasarı en aza indirgemek için bir ısı koruyucu kullandığınızdan emin olmalısınız.

Lee Stafford Original Heat Protection Shine Mist gibi ısı koruyucu spreyler, şampuan ve şekillendirme ürünlerine ek olarak saçınıza bir koruma katmanı ekler. Bu ürünler saçı nemlendirir ve nemi sızdırmaz hale getirir, böylece ısı ile şekillendirme sonucunda meydana gelebilecek hasar azalır.

Saçlarınızı Sağlıklı Beslenme İle Destekleyin

Son olarak, sağlıklı saçların beslenmenizle yakından ilişkili olduğunu unutmayın. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinler açısından zengin beslenerek, saçlarınızın her mevsim güçlü ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Beslenmenin yanı sıra her gün yeterli miktarda su tükettiğinizden emin olmalısınız. Hem cildinizin hem de saçlarınızın nem dengesini bol bol su içerek korumaya yardımcı olabilirsiniz. Saçlarınızı kışa hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm saç bakım ürünleri, hemen şimdi Watsons’ta!

(Visited 505 times, 1 visits today)