SALİSİLİK ASİT NEDİR? NE İŞE YARAR?

sempeak  18 Nisan 2023

SALİSİLİK ASİT NEDİR? NE İŞE YARAR?

Salisilik Asit Nedir?

Salisilik asit, BHA grubunda yer alan doğal kaynaklı bir asit çeşididir.
Genellikle beyaz söğüt ağaçlarının yaprağından, kabuklarından ve huş ağacından üretilen bu asit; yağda çözünen koyu bir kıvama sahiptir. Antienflamatuar özelliği olduğu için, kırmızı ve şiş olan sivilcelere karşı iyi gelir. Yağda çözülebildiği için gözeneklerin içindeki yağı temizler ve cilt üzerinde oluşan ölü deriden arındırır. Cilde hızla nüfuz edebildiği için hızlı ve etkili sonuçlar alınabilecek içeriklerdendir.

Cilt Bakımında Salisilik Asit

Salisilik asit, sebum dengesizliğine bağlı cilt problemlerini azaltma ve önleme amaçlarıyla kullanılıyor. Bazı bakım ürünlerinin içerisinde sadece BHA olarak yer alırken bazı bakım ürünlerinde AHA’lar ile birlikte yer alabiliyor.
Yaz aylarında da kullanıma uygun olup; Arbutin, Niacinamide ve Azelaik asit içeren ürünlerle birlikte kullanıldığında ciltte gözle görülür olumlu etkileri oluyor.
Bölgesel olarak uygulanabildiği gibi cilt tipine göre göz çevresi hariç tüm yüze de uygulanabilir. Aynı zamanda sırtta oluşan sivilce problemi için de etkili içeriklerden birisidir.

– Cildin yağ dengesini korumaya katkıda bulunuyor.
– Leke, iz ve kuruluk kaynaklı kızarıklık görünümlerini azaltmaya destek oluyor.
– Gözeneklere nüfuz edebildiği için derinlemesine temizlik sağlarken geniş gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor.

Salisilik asiti kullanırken temiz cilde uygulamanız gerekir. Salisilik asit tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur ve her gün kullanılabilir.

Dikkat edilmesi gereken , C vitamini ve retinolle birlikte kullanmamalı ve güneş koruyucuyunuzu ihmal etmemelisin!

(Visited 3.372 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Kolejan Rehberi