Seramid Nedir? Cilt Bakımına Faydaları Nelerdir?

sempeak  24 Eylül 2022

Cildinizin doğal yapısında bulunan seramid, bir tür yağ molekülü. Lipit olarak da adlandırılan bu yağ molekülleri, cildinizde koruyucu bir bariyer oluşmasında önemli bir role sahip. Bu bariyer cildiniz için gerekli olan nem dengesini sağlamakla görevli. Özellikle kirli hava, cildinizde tahrişe neden olabilecek farklı maddelere yönelik olarak seramidler cildinizi koruma altına alır. Cildinizde bozulan nem dengesi ve yıpranma, kuruma gibi sorunlara bağlı olarak, içeriğinde seramid bulunan bakım ürünlerini tercih etmeniz gerekir. Böylece daha esnek, bakımlı bir cilde sahip olmak için gerekli önlemleri alabilirsiniz. 

Cildinizdeki Problemlerle Mücadelede Seramid Etkisi

Cildinizde kurumaya bağlı oluşan tahriş, kaşınma gibi problemler yaşıyorsanız, cildinizin nem dengesinin bozulduğunu düşünüyorsanız bakım ürünlerinizde özel tercihler yapmalısınız. Zaman içinde cildin doğal yapısında bulunan seramidler, sıcak suya, sabun kullanımına, mevsim değişimlerine bağlı olarak azalabilir. Ciltteki seramid azalması, kuruma ve kaşıntı gibi problemlerle kendini gösterir. Bu durumda kullandığınız cilt bakım ürünlerinde bu dengeyi yeniden kuracak tercihler yapmanız önemli! Seramid içerikli nemlendiriciler, cilt temizleme ürünleri, maskeler, tonikler, vücut losyonları, serumlar, güneş kremleri, sabunlar tercihleriniz arasında yer alabilir. 

Seramidin cildin doğal yapısında bulunması, farklı cilt tipleri için kullanımında bir sorun oluşmamasını sağlar. Cildiniz kuru, yağlı, karma ya da normal olsa da seramid içerikli cilt bakım ürünlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Her cildin doğal yapısında bulunmasından dolayı seramid, farklı cilt tiplerine yönelik ürünlerin içeriğinde de yer alabilir. Böylece farklı cilt tipleri de doğal olarak cildinizde bulunan seramidin zaman için azalan etkisini tamamlayıcı önlemler almış olur.

Seramid Zamana Karşı Mücadelede Cildinizi Koruyor

Yaşlanmaya bağlı kırışıklıklara, ince çizgilere, güneşin zararlı ışınlarının cildiniz üzerinde yarattığı olumsuz etkiye, kullanılan ilaçlara bağlı olarak cildinizde oluşan hasarlara yönelik seramid içerikli cilt bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Cildinizin kaybolan nem dengesini kurarak, zararlı çevresel etkenlere karşı da cildinizde bir kalkan oluşturmaya yardımcı olan bu ürünleri cilt tipinize uygun olarak seçebilirsiniz. Yüzünüz, elleriniz ve tüm vücudunuz için özel içerikle üretilen cilt bakım ürünlerinde seramid içeriğini kontrol ederek cildinizi koruma altına alabilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Yağ ve Su Karışmaz ama Birlikte Harika Makyaj Temizleyicileri Olur

Günlük cilt bakımınızda kullandığınız yüz temizleme ürünleri, tonikler ve nemlendiricilerle birlikte, vücut bakımınızda kullandığınız losyonlarda da seramid içeriği olması, cildinizin doğal yapısını korumanıza yardımcı olur. Nemi cildinizde tutmanızı sağlayan seramid, zararlı etkenlerin cildinize zarar vermesini engeller. Kullanacağınız tüm bu ürünler de cildinize seramid desteği sağlayarak daha bakımlı, genç, yumuşak, esnek bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Cilt Bakım Ürünleri Seçiminizde Seramid Farkı

Tüm cildiniz için özel bir bakım programı uygulamak istediğinizde seramid desteğini de size sunacak bakım ürünleri kullanmayı tercih edebilirsiniz. Günlük kullanım için seçeceğiniz bu ürünler, cildinizde bir bariyer oluşturmanızda size yardımcı olur. Seramid içerikli yüz temizleyici ve tonik cildinize günlük olarak temizlik bakımı yaparken, hassas dokuyu dikkate alarak aynı zamanda bir bariyer oluşturur. Nem dengesini korumaya yönelik oluşturulan bu bariyer, kullanacağınız seramid içerikli nemlendirici ile daha da güçlü bir form alır. Belirli aralıklarla cilt bakımınıza katkı sunmak için kullanacağınız seramid içerikli yüz bakım maskeleri de cildinizi nemlendirerek, daha duru, esnek ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar. 

Watsons’ta, cilt bakımınız için seramid içeriğine sahip yüz temizleme jellerini, tonikleri, nemlendiricileri, vücut losyonlarını ve maskelerle birlikte temel bakımınız için gerekli olan tüm diğer ürünleri bulabilirsiniz. Gece kremleri, serumlar, güneş kremleri, göz çevresi kremleri de seramid içerikleriyle, cildinizi koruma altına almak üzere Watsons’taki diğer cilt bakım ürünleri arasında yer alıyor. Cilt bakımınız için ihtiyacınız olan bu ürünleri kullanarak, yenilenmiş bir cilde sahip olmanın keyfini yaşayabilirsiniz. 

(Visited 1.377 times, 1 visits today)