SONBAHARDA DENEMENİZ GEREKEN 10 SAÇ RENGİ

sempeak  18 Ekim 2023

Sonbahar, hava serinlemeye başladığında, yapraklar döküldüğünde ve doğanın tonları değiştiğinde insanlar saçlarını da değiştirmek ister.

  1. Saçlarda Sonbahar Rüzgârı 

Sonbahar, saç rengi değişiklikleri için ideal mevsimdir. Sıcak, doğal tonlara yönelebilirsiniz. Bu sizi doğanın muhteşem renkleriyle uyum içerisinde gösterecektir. Doğal renkler, sonbaharda popüler tercihlerdir. Sonbaharın huzur veren, rahatlatıcı etkisini saç stilinizle de yansıtabilirsiniz. Dağınık topuzlar, çeşit çeşit saç örgüleri sizi çok daha havalı gözetecektir. Katlı kesimler de saçlarınıza hacim ve hareket kazandırarak saçlarınızda sonbahar rüzgârları estirecektir. Doğal saç dalgaları da hafif rüzgârlara uygun bir stil olacaktır.

  1. Sonbaharda Mutlaka Denemeniz Gereken Saç Renkleri Nelerdir? 

Bu mevsimin renk paleti genellikle kızıl, kahverengi ve altın tonlardan oluşur. Kestane kahvesi rengi, sonbaharın sıcaklığını yansıtan harika bir seçenektir. Bu renk, kahverengi ve kızılın tonlarının karışımını içerir. Balköpüğü sarısı, saçlara ışıltı ve sıcaklık katar. Sarı tonlar sonbaharın güneşiyle uyum içerir. Bakır kızıl, sonbaharın enerjisini yansıtan zengin ve canlı bir renktir. Çikolata kahverengi, doğal ve şık bir renk seçeneğidir. Somon gülü rengi, saçlara yumuşak bir pembe ton katar ve sonbaharda dikkat çekici bir seçenektir. Karamel rengi, saçlara sıcaklık ve parlaklık katar. Kestane kızıl, sonbahar yapraklarının kızıllığına benzer ve mevsime oldukça uygundur. Altın kahverengi, saçlara sıcak ve lüks bir görünüm kazandırır. Kızıl saç renkleri sonbaharın sıcak tonlarına mükemmel bir şekilde uyum sağlar ve enerjik görünüm sunar. Mor ve bordo ise sonbaharda dikkat çekecek cesur tonlardır. Kim biraz dikkat çekmek istemez ki?

  1. Saç rengimize karar verirken hangi cilt alt tonuna sahip olduğumuzu nasıl anlarız?

Cilt alt tonunuzu belirlemek, makyaj, saç rengi seçimi ve giyim tercihleri gibi kişisel stil kararlarında size yardımcı olacaktır. Cilt alt tonunuzu belirlemenin en basit yolu bileğinize veya elinize bakmaktır. Doğal ışık altında cildinizi inceleyin. Mavi, yeşil veya gri damarlar genellikle soğuk cilt alt tonunu gösterir. Çünkü bu renkler mavi tabanlıdır. Eğer damarlarınız turuncu veya yeşilimsi görünüyorsa sıcak cilt alt tonuna sahip olabilirsiniz. Çünkü bu renkler sarı tabanlıdır. Kullanmayı tercih ettiğiniz takılarınız da cilt alt tonunuzu belirlemede size yardımcı olacaktır. Gümüş takılar, soğuk cilt alt tonuna sahip kişilere daha çok yakışırken, altın takılar sıcak cilt alt tonuna sahip kişilere daha çok yakışacaktır. Tüm bunların dışında online araçlarla da cilt alt tonunuzu belirleyebilirsiniz. Bu yöntemlerin hiçbiri ile kesin sonuç elde edemeyebilirsiniz. En iyi ve kesin yöntem ise makyaj mağazalarında veya kuaförlerde cilt alt tonunuzu belirlemek için bir profesyonelden yardım almaktır. Bu uzmanlar cilt alt tonunuzu belirlemek için özel cihazlar ve makyaj teknikleri kullanırlar.

Hemen Okuyun  Saç Köpüğü ile Saçlarınıza İstediğiniz Şekli Verin

 

  1. Sonbaharda hangi cilt alt tonuna hangi saç renkleri uygulanmalı?

Sonbaharda saç rengi seçerken cilt alt tonunuza mutlaka dikkat etmelisiniz. Cilt alt tonu, sıcak veya soğuk olabilir: saç renginizi seçerken cilt alt tonunuzun hangi tonda olduğunu anlamak, size en uygun saç rengini bulmanıza yardımcı olacaktır.

Sıcak cilt alt tonu olan kişiler, sarı, altın veya kırmızı alt tonlara sahip saç renklerini düşünebilirler. Kestane kahvesi, balköpüğü sarısı, bakır kızıl ve altın karamel gibi sıcak tonlu saç renkleri sonbaharda sıcaklık ve uyum sağlar. Altın ve bronz tonlu saçlar da sıcak cilt alt tonuyla güzel bir denge oluşturur.

Soğuk cilt alt tonuna sahip kişiler, daha soğuk ve nötr saç renkleri tercih edebilirler. Çikolata kahverengi, somon gülü, mor ve bordo gibi soğuk tonlu saç renkleri sonbaharda güzel bir seçenek olacaktır. Platin sarısı veya gri tonları da soğuk cilt alt tonuyla uyumlu olacaktır, ancak bu renkler çok daha cesur seçeneklerdir.

 

  1. Sonbaharda seçtiğiniz saç rengi ve bakımı nasıl olmalıdır?

Sonbahar saç rengini değiştirmek için uygun mevsimdir. Mevcut renginizi korumayı veya güncellemeyi düşünüyorsanız, saç bakımınıza dikkat etmelisiniz. Saç renginizi değiştirmek istiyorsanız bu işlemi mutlaka profesyonel bir kuaförde yaptırmalısınız. Kuaförünüz, saç renginizi ve cilt alt tonunuzu dikkate alarak size en uygun rengi seçecektir. Yazın kavurucu sıcağı ve denizin tuzu saçlarınızı yıpratmıştır mutlaka. Düzenli olarak derinlemesine bakım yapmak için saç maskeleri kullanabilirsiniz. Bu maskeler saçınızı nemlendirir ve sağlıklı tutar. Saçlarınızın uçları yıprandıysa sonbaharda uçlardan hafifçe kestirmek saçınızı daha sağlıklı gösterecektir. Saçlarınızı kuruturken de mutlaka düşük ısı uygulayın. Yüksek ısılar saçlarınızı kurutup zarar verecektir. Saç sağlığını korumak dengeli beslenmeli; B vitamini, biotin ve protein açısından zengin besinler tüketmelisiniz. Saç renginizi korumak için renk koruma şampuanları ve saç kremleri kullanmalısınız. Bu ürünler sonbaharın canlı ve sıcak tonlarının solmasını önleyecektir.

  1. Sonbaharın çarpıcı saç renkleri

Bu sonbahar soft renklerin yanı sıra cesur renkler de öne çıkmaktadır.

Hemen Okuyun  Saç Dökülmesine Karşı Şampuan

GARNİER COLOR NATURALS 7.4 – Sultan Bakırı

Özellikle bu sene moda olan saç renkleri arasında tarçın tonları yer almaktadır. Tüm cilt alt tonlarıyla uyum sağlayabilecek bu renk sizi doğanın renkleriyle uyumlu hale getirecektir.

 

BioMagic SAÇ BOYASI AÇIK KÜLLÜ KUMRAL 8,72

Anti-age Microemulsion Sistemi sayesinde BioMagic, saçın iç kısmına (Hair Cortex) daha fazla pigment taşır. Bu dsa küllü kumralı saçınızda çok daha kalıcı hale getirecektir.

BioMagic SAKLI GÜZELLİK Doğal Saç Boyası Çikolata Karamel tamamen yenilikçi bir ürün olan biomagic saçlarınıza sonbaharın ışıltısını taşıyacaktır.

GARNİER COLOR NATURALS7.1 – Küllü Kumral

, formülündeki besleyici yağlar ile saçı derinlemesine besler, pürüzsüzleştirir ve saç yüzeyinde koruyucu bir bariyer oluşturur. Saça derinlemesine nüfuz eder ve rengi saçta hapseder.

BioMagic Saç Boyası Koyu Kumral Kızıl Bakır No: 66.43

BioMagic markasına ait sertifikalı organik hammaddeler içeren bakım ürünüdür. BioMagic Doğal Saç Boyası Koyu Kumral Kızıl Bakır No. 66.43 içerisinde amonyak, rezorsinol ve PPD gibi maddeler barındırmaz. Keratin ve argan yağı ile zenginleştirilen krem formüllü boya saçlara doğal bir parlaklık kazandırır. Koyu kumral kızıl bakır rengindeki boya ile sağlıklı görünen extra bakımlı saçlara sahip olabilirsiniz.

BioMagic Organik Amonyaksız Saç Boyası (Pembe Altın)

Hassas saç ve saç derileri için tasarlanmıştır.

Bitkisel yağ desteği sunar.

İçerdiği keratin ve argan yağı sayesinde saçların yıpranmasına engel olmaya çalışır ve yaşlanma etkilerinin azalmasına katkı sağlar.

Organik içerikleri ile saçların doğal yapısı ve güzelliğini koruyarak saçın enerjisinin artmasına yardımcı olur.

Saçların parlaklığının artmasına katkı sağlar.

Mükemmel beyaz kapatıcı özelliği ile ön plana çıkmaktadır.

 

 

(Visited 1.758 times, 1 visits today)