Supplement Ürünler

sempeak  12 Nisan 2023

Supplement (Gıda Takviyesi) Ürün Nedir?

Spor yapmayı, egzersizleri seviyorsanız mutlaka yolunuz supplementlerle kesişmiştir. Spor yaparken vücudunuzdaki vitamin ve mineral değerlerinin dengeleri değişir. Vücutta yetersiz olan maddeleri dışarıdan alacağınız takviyelerle tamamlamanız gerekir. Supplementler ilaç kategorisinde olmayan ama yiyeceklerden daha fazla ve etkili besin değerine sahip olan takviye olarak düşünülebilir.

Supplement Ürünler Ne İşe Yarar?

Gıda takviyesi olarak düşünebileceğiniz supplement ürünler sadece spor yapanlar için değil vücudun yapısal olarak eksikliğini çektiği maddeleri almak, özel beslenme tarzlarına uygun diyet yapmak için kullanılabilir. Vücudunuzun hali hazırda ürettiği protein, amino asit gibi maddelerin üretilebilmesi için gereken desteği vermenin yanı sıra dışarıdan besinlerle alınabilen vitamin gibi maddelerin vücutta yetersiz olduğu anlarda takviye edilmesini sağlarlar.

Supplement Çeşitleri Nelerdir?

Vücudun ihtiyacı olan besinleri karşılamaya destek olan supplementler genellikle kilo alma, kilo verme, antrenmanları ya da diyeti destekleme, cildi iyileştirme gibi birbirinden farklı amaçlar için kullanılır. Tüm bu supplementlerin ortak noktası takviye edici olma özelliği taşımasıdır. Toz ve kapsül olarak bulunan seçenekleri vardır. Supplementler protein supplementleri, vitamin supplementleri, mineral supplementleri gibi farklılaşan, her ihtiyaca özel olarak geliştirilmiş formüllere sahiptir.

Protein tozu en sık kullanılan ve sevilen supplement çeşididir. Özellikle kasların yapısını destekleyerek beslenmesini ve tamir edilmesini sağlar. Spor yapanlar için vazgeçilmez olan besin takviyelerinden biridir. Spor yaparken harcanan protein miktarını takviye ederek vücudun depoladığı proteini kullanmasını engellemiş olursunuz. Kaslar içerisinde yoğun olarak bulunan protein yakılınca kas hacmi azalır ve güç düşüklüğü yaşanır. Bunun önüne geçebilmek için spor yapanların ya da yeterli protein alamayanların kullanması gerekir.

Hemen Okuyun  Altı Cilt Tipi için Besleyici Altı Diyet Önerisi

Karbonhidrat supplementler sıkı diyet yapan profesyonel sporcuların en sevdiği çeşittir. Karbonhidratlar vücudun ihtiyacı olan temel enerjinin üretilmesini sağlar. Vücudunuzdaki karbonhidrat yeterli değilse vücudunuzun enerjisi de yeterli olmaz. Hücrelerin ve organların düzgün çalışmasını en çok ihtiyaç duyulan üçüncü besin türüdür. Yediğimiz besinlerin çoğunda karbonhidrat bulunduğu için dışarıdan takviyesine pek ihtiyaç görülmese de sıkı diyet yapan sporcuların ve kilo almak isteyenlerin tercihidir.

Amino asit supplementler ise proteini oluşturan moleküllerdir. Çok değişik çeşitleri olan amino asitler vücutta protein sentezini artırırlar. Gelişmeyi ve büyümeyi destekleyerek hızlı sonuç almanızı kolaylaştırırlar. Amino asit supplementler protein tozundan bir önceki nokta olarak düşünülebilir. Amino asit takviyesi ile vücudun protein üretmesi sağlanır. Amino asit supplementlerin kilo aldırmaya ve kilo verdirmeye yarayan farklı seçenekleri de vardır.

Vitamin ve mineraller içeren supplementler sağlık için faydalıdır. Bazı vitamin ve mineraller vücutta üretilirken bazıları sadece dışarıdan karşılanabilir. Her vitamin ve mineral farklı faydalar sunduğu için kullanım amaçları da farklıdır. Dışarıdan karşılanan vitaminler de vücudun ürettiği vitaminler de bir doktor önerisiyle kullanılmaya başlanmalıdır.

Kolajen supplement kullanmak son dönemlerin en trend takviye çeşidi. Kaslar, kemikler, cilt, damarlar sindirim sistemi gibi pek çok yerde bulunan kolajenler bir çeşit proteindir. Vücutta azalması sonucunda vücudunuz ve cildiniz sağlamlığını, esnekliğini kaybeder. Bunun için kolajen takviyesi almak önemlidir.

Supplement Ürünler Nasıl Kullanılır?

Supplement ürünler doğru seçildiğinde ve kullanıldığında sağlığınıza büyük katkı sunan takviyelerdir. Bu takviyeleri doğru bir biçimde kullanmaksa alacağınız faydayı artırır. Neden supplement kullanacağınıza karar verdikten sonra nasıl kullanacağınızı da seçeceğiniz takviyeye göre belirleyebilirsiniz. Eğer diyet yaparken supplement kullanıyorsanız beslenme alışkanlıklarınızı da bu şekilde düzenlemelisiniz. Spor yaparken takviye olarak supplement kullanmak istiyorsanız kas oluşumunu destekleyecek, protein içerikli olanları seçebilirsiniz. Eğer bakteri oluşumunu engelleyecek bir takviyeye ihtiyacınız varsa probiyotik ürünler kullanmalısınız.

Hemen Okuyun  Sağlıklı Yaşam için 9 Adım

Supplement Ürünler Ne Zaman Alınır?

Supplementler farklı amaçlarla kullanılabilen ürünler olduğu için kullanım zamanları da farklıdır. Vücut geliştirme ve ağırlık çalışma antrenmanına katkı sağlamak için kullanacaksanız spordan hemen sonra almanızda fayda var. Spordan sonra almak bu supplement ürünlerin faydasını artırır. Spor yapmadığınız günlerde ise yine aynı amaçla günün her saati alabilirsiniz. Protein tozu kullanacaksanız eğer onu da spordan sonra kullanmalısınız. Spordan sonra ya da sabah erken saatlerde alırsanız kaslarınıza ihtiyacı olan proteini hızlıca ulaştırmış olursunuz. Böylece gün içerisinde desteklediğiniz kaslarınız gece boyu kas yakımını minimuma indirir. Eğer diyetinize uygun olan kilo aldırma etkili supplement ürün kullanmak istiyorsanız bunu günlük kalori miktarınızı belirleyip ona göre almanız gerekir. Kilo aldırıcıları ne kadar kullanacağınız günlük yedikleriniz ve metabolizma hızınıza göre değişir. Bu sebeple günlük kalori tüketiminizi hesapladıktan sonra kilo aldırıcı ürünleri kullanabilirsiniz. Gün boyunca ihtiyacınız olan dozu eşit miktarlarda alabilirsiniz. Tam tersi olacak şekilde zayıflamanıza destek olacak bir takviyeye ihtiyacınız varsa buna özel olarak üretilen supplement ürünlerden kullanabilirsiniz. Yatmadan önce ve egzersiz yapmadan 2-3 saat önce alırsanız kullanacağınız ürünün etkisini artırabilirsiniz.

En İyi Supplement Ürün Markaları Hangileridir?

Supplementler protein supplementleri, vitamin supplementleri, mineral supplementleri gibi farklılaşıp başka ihtiyaçlar için kullanılabilir. Bu çeşitler arasından kendi beslenme düzeninize, diyetinize ya da yaşam tarzınıza uygun olanları seçebilirsiniz. Sizin için en sevilen supplement ürünlerini listeledik.

One Up C Vitamini Efervesan

C vitamini antioksidan vitaminlerden biridir. Enfeksiyon hastalıkları ve kanserle savaştaki başarısı, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile oldukça faydalı olan C vitamini vücutta depolanamadığı için mutlaka takviye edilmelidir. One Up C vitamini desteğini 10 mg çinko ile zenginleştiren bir formüle sahiptir. Suda çözünmesi ile kullanım kolaylığı sağlar.

Hemen Okuyun  Sürdürülebilir Yaşam - 4

Naturagen

Son zamanların trendi olan kolajen almak vücudunuza, cildinize inanılmaz katkı sağlar. Cilt esnekliğini ve nem dengesini düzenleyerek cildin derin tabakalarındaki kolajen yoğunluğunu artırır. Bu etki sayesinde cildinizin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Naturagen Kolajen Saşe Beauty Assist

içeriğindeki hidrolize kolajen, vitamin C, vitamin B6, vitamin B1 içeren takviye gıda cildinize ve sağlığınıza iyi gelir. Günlük beslenme rutininize dahil ederek kullanabilirsiniz. Günde 1 şase 1 bardak suya katılarak günün istediğiniz saatinde tüketilebilir. Şase formu kullanımda kolaylık sağlar.

Nature’s Supreme

Nature’s Supreme özellikle vitamin takviyesi çeşitleri ile ön plana çıkıyor. Özellikle erkeklere ve kadınlara özel olarak üretilen takviyeler sayesinde hormonal destek de sağlar ve ürünün etkisini artırır. Vücudun farklı süreçlerinde etkisi olan vitaminler insanların cinsiyet ve metabolizmalarına göre değişiklik gösterir. Dilerseniz probiyotik, Omega3, Biotin, multivitamin

gibi çeşitlerinden kendinize ve cinsiyetinize göre seçebilirsiniz. Nature’s Supreme Probiotic kapsül formda olan gıda takviyesidir. Probiyotik mikroorganizmalar sinidirm sisteminizi düzenlemeye ve bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olur. Drcaps formülü sayesinde probiyotiklerin mide asitinden korunarak bağırsağa canlı bir biçimde ulaşması sağlanır.

Bianca Bella Gummy

Saçlarınızın dökülmesinden şikayetçiyseniz bunu sadece şampuan, krem, maske gibi bakım ürünleriyle değil vücudunuzun ihtiyacı olan maddelerin takviyesiyle giderilebilirsiniz. Bianca Bella Gummy formülündeki vitamin, mineral, amino asitler içeren takviye edici gıdadır. Özellikle bitkisel ekstratlar ile bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlarken saç köklerinin ve saç derisinin beslenmesini sağlar. Böylece saçlarınızın dökülmesi azalır, dökülen saçlarınız yerine daha sağlıklı ve kaliteli saçlar çıkar. Aynı zamanda saçlarınızın daha hızlı uzamasını ve eskisinden daha canlı ve sağlıklı görünmesini de destekler.

(Visited 578 times, 1 visits today)