Sürdürülebilir Sevgililer Günü Hediyeleri Rehberi

d-option  16 Şubat 2023

Sevgililer Günü yaklaşırken kutlama hazırlıkları ve hediye alışverişleri de başladı.
Siz de bu Sevgililer Günü’nde doğaya da sevginizi gösterin ve yeşil kararlar alın! İlk adımı, sevdiklerinize atık yaratmadan paketlediğiniz, sürdürülebilir hediyeler vererek atın. Hem doğaya hem de en sevdiklerinize en güzel hediyeyi verin 😊

Sürdürülebilir hediye fikirleri

Konser ya da tiyatro bileti
Atıksız bir hediye seçmenin en kolay ve yaratıcı yollarından biri sevdiklerinize onların hoşuna gidecek deneyimler hediye etmektir. Sevdiği bir sanatçının konserine, uzun zamandır izlemek istediği bir oyun ya da müzikale bilet alabilir, bütçeniz daha çoksa bir tatil ya da hobi kursuna üyelik hediye edebilirsiniz.

Doğa dostu & toplumsal sürdürülebilirliğe katkı sağlayan kurumlara bağış
Sevgililer Günü’nde sevdikleriniz adına doğayı ve hayvanları koruyan, kadınların ekonomiye katılımını destekleyen sivil toplum kuruluşlarına bağış yaparak hem atıksız hem de çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliğe katkı sağlayan bir hediye tercihi yapabilirsiniz. TEMA, Haytap, KEDV, ÇEKÜL, WWF Türkiye gibi kuruluşlara bağışta bulunabilirsiniz. Böylelikle kadınların ekonomik olarak güçlenmelerine destek olabilir, kadin emeği ile yerel olarak üretilen ürünleri tercih edebilirsiniz. Fidan bağışında bulunabilir ya da soyu tehlike altında olan canlıların koruma altına alınmasına destek olabilirsiniz.

Atıksız yaşam gereçleri
Sürdürülebilir bir yaşam sürmeye gayret ediyor ve sevdiklerinizi de bu yönde teşvik etmek istiyorsanız onların da daha sürdürülebilir bir yaşam sürmelerini sağlayacak yeniden kullanılabilir su matarası, termos ve bez çanta gibi hediye seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Farkındalık yaratan kitaplar
Kitap en güzel hediyedir. Sevdiklerinize çevre farkındalığı yaratacak ya da bahçecilik gibi doğa dostu hobiler edinmelerini sağlayacak bir kitap hediye edebilirsiniz.

El emeği hediyeler
Favori tarifinizle hazırladığınız bir yiyecek, ördüğünüz bir kazak, yetiştirdiğiniz bir bitki ya da özenip boyadığınız bir ahşap çerçeve… Emek ve zaman ayırarak onlar için özel olarak hazırladığınız bir hediye sevdiklerinizi çok mutlu edecektir.

Hemen Okuyun  Aşkınıza Renk Katın Sevgililer Günü Makyajı

Organik, vegan ve sürdürülebilir hediye seçenekleri
Watsons mağazalarında, Watsons.com.tr ve Watsons Mobil Uygulaması’nda Sürdürülebilir Yaşam kategorisinin altında bulunan vegan, organik ve sürdürülebilir ürünleri tercih ederek sevdiklerinize organik tarım faaliyetleri esaslarına uygun olarak üretilmiş, hayvansal içerik bulundurmayan, doğa dostu, yeniden doldurulabilen, sürdürülebilir içerik ve ambalajlara sahip ürünler hediye edebilirsiniz.

Sürdürülebilir hediye paketleme fikirleri

Evdeki eski dergiler
Hemen herkesin evinde zamanında alıp okuduğu, bir kenarda biriktirdiği dergiler bulunur. Bu dergi yapraklarını kesip yapıştırarak ya da birleştirerek rengârenk sıfır atık hediye paketleri hazırlayabilirsiniz.

Kese kâğıtları
Alışverişlerinizden kalan kese kâğıtlarından ve kraft kâğıt poşetlerden hem şık hem de atıksız hediye paketleri yapabilirsiniz. Paketinizin üzerine renkli kalemlerle resimler yapabilir, güzel yeni yıl dileklerinizi yazabilirsiniz.

Pazar fileleri, bez çanta ve keseler
Hediyenizi sevdiklerinizin daha sonra da kullanabileceği file ve keselerde vererek onları da alışverişlerinde bez çanta ve fileler kullanmaya teşvik edebilirsiniz. Hediyenizi koyduğunuz bez çantanın ağzını renkli kurdelelerle bağlayarak paketinize şıklık katabilirsiniz.

Kumaş peçeteler
Hediyenizi evinizde bulunan kumaş peçetelere sarıp Japonların furoshiki bağlama tekniğiyle paketleyerek sıfır atık hediye paketleri yapabilirsiniz. Hediye verdiğiniz kişiye de bu paketleme tekniğini öğreterek onu da aynı peçeteyi farklı bir hediyenin paketi olarak kullanmaya teşvik edebilirsiniz.

Şal, eşarp ve atkılar
Artık kullanmadığınız ya da hediye vereceğiniz kişinin seveceğini düşündüğünüz şal ve eşarplarınızı hediye paketi olarak kullanarak sevdiklerinize iki hediye birden verebilirsiniz. Dilerseniz hediyenizi kendi ördüğünüz bir atkıya sararak kış aylarında kullanılabilecek değerli bir hediye de vermiş olursunuz.

Doğadan topladığınız malzemeler
Yakınlarınızdaki bir parktan topladığınız dal, kuru yaprak ve kozalak gibi malzemelerle hediye paketinizi süsleyebilir, kâğıt paketlerin üzerine yaprak baskı yapabilirsiniz. Kuru dal ve yaprakları boyayarak renklendirip paketin köşesine iliştirebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Aktif Kömür Nedir

Kumaş ip ve yünler
Hediyenizi paketlerken plastik bant kullanmak yerine evdeki kumaş ip ve yünlerinizle bağlayarak plastiksiz hediye paketleri tasarlayabilirsiniz. İpiniz yoksa paketleme için zımba ya da kâğıt bantlar kullanabilirsiniz.

 

Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun! <3

(Visited 262 times, 1 visits today)