Sürdürülebilir Yaşam – 4

Watsons  21 Ocak 2022

Sürdürülebilirliği Çevresel Sürdürülebilirlik, Ekonomik Sürdürülebilirlik ve Toplumsal Sürdürülebilirlik olmak üzere üç temel başlıkta ele alıyoruz. Önceki blog içeriklerimizde sürdürülebilirlik kavramını, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliğin ne olduğunu ve nasıl mümkün olduğunu ele almıştık. Bu içeriğimizde ise sürdürülebilirliğin bir diğer ana başlığı olan Toplumsal Sürdürülebilirliği ele alacağız.

Toplumsal sürdürülebilirlik en genel tanımı ile eşitlikçi, çeşitliliğe özen gösteren ve uyum içinde yaşanan bir toplum düzeni olarak tanımlanıyor.

Sürdürülebilir bir toplum düzeninde motivasyonu ve özgüveni yüksek, gelişmiş ve her gün daha ileriye gitmeye hazır bir toplum oluşur.  Toplumsal sürdürülebilirlik sağlandığında her bir bireyin toplumsal gelişime katkısı dengelidir.

Her birey topluma farklı bir şekilde değer katar. Kimi bilgisi ile, kimi iletişimi ile, kimi ise el becerisi ile… Topluma değer katmak ve ekonomiye katılmak için çabalayan, emek veren bireylerin verdiği emekleri görünür kılmak ise bizlerin elinde. Burada ise kooperatiflerin desteklenmesi ve yerel üretimin öneminin vurgulanması büyük bir rol oynuyor.

Watsons çıkmış olduğu Sürdürülebilir Yaşam yolculuğunda, toplumsal sürdürülebilirlik alanında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı KEDV ile el ele veriyor ve KEDV’in desteklediği 200’ün üzerindeki kadın kooperatifinde el emeği ile üretilen ürünleri hiçbir kar elde etmeden kadınların ekonomik olarak güçlenmelerine ve yerel üretime destek olmak amacıyla seçili mağazalarında, watsons.com.tr’de ve Watsons Mobil Uygulamasında müşterileriyle buluşturuyor.

Watsons çıktığı Sürdürülebilir Yaşam yolculuğunda kadın girişimcilere ve çalışanlara destek olmak, kadınların emeklerine ve fikirlerine öncelik vermek, emeklerini görünür kılmak için her gün daha fazla adım atıyor ve iş ortaklarını da aynı amaca dahil etmek adına teşvik ediyor. Bunun için 2021 yılı itibariyle geleneksel Watsons Güzellik ve Kişisel Bakım Ödülleri ödül gecesinde Watsons adına üretim yapan ve kadın çalışan oranı en yüksek olan 3 tedarikçisini ödüllendiriyor.

Hemen Okuyun  Kış Ayında Vitamin

Bizler de kadın girişimcilere destek olarak ve kadın emeği ile üretilmiş ürünler satın alarak kadınların ekonomik olarak güçlenmelerine ve toplumsal sürdürülebilirliğe katkı sağlayabiliriz.

Sürdürülebilir ve hoşça kalın!

(Visited 391 times, 1 visits today)