Tuzsuz Şampuan Kullanmanız için 5 Neden

Watsons  20 Mayıs 2022

tuzsuz-sampuanKimyasal içerikli şampuanlar, saçların yıpranmasına sebep olarak gösterildiğinden dolayı tuzsuz şampuan son dönemlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Tuz ve sülfat içermeyen tuzsuz şampuan çeşitleri hakkında bazı bilgileri saç bakım trendlerini takip ederken siz de duymuşsunuzdur. Peki saçları yıpratmadan temizleme konusunda yardımcı olduğu için kullanılan bu ideal ürünleri tercih etmek için bir nedene mi ihtiyacınız var? Gelin birlikte sizi tuzsuz şampuan kullanmaya yöneltecek birbirinden mantıklı 5 nedene göz atalım.

1. Tuzsuz Şampuan ile Saçlarınızın Doğal Yapısını Koruyun

Saç diplerindeki kaşıntı ve kurulukların verdiği rahatsız edici his ile birlikte gün içerisinde modunuzun düşmesi de kaçınılmaz olabilir. Öyleyse saçlarınıza sağlıklı bir yatırım yapmanızda fayda var. İçerisinde kimyasala yer vermeyen tuzsuz şampuan seçenekleri, tuzlu şampuanların aksine kuruluk ve kaşıntı gibi problemlere neden olarak saç derisi sağlığını olumsuz etkilemez. Saçı yormadan kir ve yağdan arındırma konusunda destek çıkar. Yani bu şampuan türlerinin saçlarınızın kurumasını önleyerek doğal yapısını koruduğunu söyleyebiliriz.

2. Tuzsuz Sülfatsız Şampuan ile Saçlarınız Daha Dolgun Görünsün

Saç diplerinin sağlıklı olması demek daha sağlıklı, canlı ve parlak saçlara sahip olmak demek. Dolayısıyla saçları besleyecek şampuanlara yönelmek önem arz eder. Hacmini kaybetmiş cansız görünen saçlara sahipseniz, çözümü tuzsuz şampuan seçeneklerinde bulabilirsiniz. Zira bu şampuan türlerinin, tuz ve sülfat içermediğinden dolayı saçları daha iyi nemlendirdiği belirtilir. Saçları nemlendirerek parlak görünmesine yardımcı olan bu şampuan türleri aynı zamanda saçlarınızın sönük görünmesinin önüne geçer. Doğal hacmine kavuşmasının yolunu açar.

Hemen Okuyun  Yazın Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

3. Son Dönemlerin Popüler Ürünü Tuzsuz Şampuan Saç Uzatır Mı?

Saçları kolay uzamayanlara tavsiyemiz tuzsuz şampuan kullanmaları yönünde olacaktır. Neden dediğinizi duyar gibiyiz. Bu şampuan türlerinin bilinen faydaları arasında saçın doğal yapısını bozmadığından bahsetmiştik. Dolayısıyla bu ürünler saçı kurutmaz ve saç tellerinin kırılmasının önüne geçebilir. Bu şekilde saçlarınızın daha sağlıklı uzaması desteklenir. Şunu da ekleyelim ki tuzsuz şampuan seçeneklerinin saç dökülmesine neden olacak etkisinin olmadığı da belirtilir. Bazı markalar tarafından ürünler saçları güçlendirecek formüller ile üretilirler. DP tuzsuz şampuan seçenekleri biotin desteği ile saçlarınızın güçlenerek kalitesini artırmaya yardımcı olur. Bu şekilde saçlarınızın daha sağlıklı uzaması desteklenir.

4. Kıvırcık ve Dalgalı Saçlara mı Sahipsiniz? Sizi Buraya Alalım…

Her güzelliğin bir zoru vardır. Kıvırcık ya da dalgalı saçların özel bakıma ihtiyaç duyduğu da aşikar. Dışarıdan muhteşem görünen kıvırcık saçlarınızın ekstra bir bakıma ihtiyacı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bakımı zor saçlarınızın buklelerinizi belirginleştirecek bir ürün mü arıyorsunuz? Tuzsuz şampuan bu noktada yardımınız koşarak saçlarınızın daha kolay şekil almasına yardımcı olur. Bu şampuan türleri ile saçınıza hassas bakım yapılır ve saçlarınız doğal yağlardan arınmaz. Bu sayede saçlarınızda daha fazla nem kalır. Yani tuzsuz şampuan ile kıvırcık saçlarınız daha kolay şekil alabilir, parlak ve belirgin buklelere sahip olabilirsiniz.

5. En İyi Tuzsuz Şampuan Seçenekleri ile Kabaran Saçlarınızı Yatıştırın

Kabaran saçlar hemen hemen her kadının ortak sorunudur. Hacimli ve dolgun saçlar hepimizin hayali olmakla beraber elektriklenmiş saçlar istemediğimiz bir durum olarak karşımıza çıkar. Öyleyse bu durumu önlemek için ne yapılmalı? Tuzsuz şampuan saç kabarıklığını önlemek için başvurulacak yöntemlerden biri olup kuru ve kabaran saçlarınızın nemlenmesini sağlayarak eski ışıltısını kaybetmesini önler. Saçların sertleşmesini önleyecek bu ürünler ile daha yumuşak saçlara kavuşmanız hayal değil! Farklı tuzsuz şampuan markaları, ürünlerini kullanıcı taleplerini karşılayacak şekilde formülize eder. Tuzsuz şampuan fiyatları, markaya ve ürünlerin içeriğine göre farklılık gösterebilir. Saçlardaki doğal nemi tutarak sizi daha sağlıklı saçlar ile buluşturacak tuzsuz şampuan çeşitlerine Watsons’ta ulaşabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

 

(Visited 3.220 times, 5 visits today)