Yaza Giriş Epilasyon

sempeak  31 Mayıs 2024

Hem kadınlar hem de erkekler için pürüzsüz bir cilde sahip olmak önemlidir. Bu sebeple günümüzde epilasyon vazgeçilmez bir parça haline geldi. Uzun süreli pürüzsüzlük, tıraş veya ağdanın ciltte oluşturacağı hasar yüzünden artık herkesin tercihi olan epilasyon düzenli uygulama ve bakım ile kişisel bakımınızın vazgeçilmezi. Epilasyonun bir diğer önemli avantajı ise cilt sağlığına katkıda bulunmasıdır. Batık tüy problemleri, tıraş sonrası oluşan tahrişler ve ağda kaynaklı cilt hasarları, epilasyon yöntemleriyle minimize edilebilir. Bu, özellikle hassas ciltler için büyük bir avantajdır. Bu yazımızda ürün önerilerimiz ve bakım önerilerimiz ile sizlere yardımcı olmaya çalıştık.

Epilasyon Nedir?

Epilasyon, çeşitli yöntemlerle vücutta bulunan istenmeyen tüylerinizi kalıcı olarak yok eden bir işlemdir. Epilasyon çeşitleri arasında lazer epilasyon ve iğneli epilasyon gibi teknikler bulunmaktadır. Bu yöntemler ile kıl köklerinizi zayıflatır veya tamamen yok edebilirsiniz.

Epilasyon Nasıl Yapılır?

Epilasyonu çeşitlerine göre yapılışı şöyledir;

Lazer epilasyon; işlem yapılmadan birkaç hafta önce güneşten kaçınmalı ve kıllar jilet ile tıraş edilmelidir. Önemli olan köklerinin kalması ve teninizin bronzlaşmaması. Uygulama için lazer cihazı cilt üzerine yerleştirilir ve lazer ışınları kıl köklerine gönderilir. Sonrasında cilt yüzeyini korumak için soğutucu bir jel kullanılır. İşlemin etkili olabilmesi için birkaç seans gerekmektedir.

İğneli Epilasyon; cildinizi işlemden önce temizleyiniz. Uygulama için ince bir iğne kıl köküne yerleştirilir ve elektrik akımı verilir. Bu sayede kıl kökleri ayrı ayrı işlem görür. Bu işlemde de birkaç seans işlem gerekebilir.

Hemen Okuyun  Evde Manikür ve Pedikür

Her iki işlemde de cildiniz tahriş olabilir. Bu yüzden nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Epilasyon sonrası cildiniz hassas olacağından güneşten korunmalısınız ve enfeksiyon riskine karşı temiz tutmalısınız.

Epilasyonun Yararları Nelerdir?

Epilasyonun birçok yararı bulunmaktadır. Bu yararların ilki cildinizde uzun süreli pürüzsüzlük olması, bu sayede sık sık tıraş veya ağda yapmak zorunda kalmazsınız. Düzenli epilasyon ile zamanla tüyleriniz ince ve seyrek olarak çıkacaktır. Tıraş bıçağı ve ağda kullanımından kaynaklı tahrişler ve enfeksiyon riskleri ortadan kalkacaktır. Zamanınızı bu işlem için sürekli ayırmak zorunda kalmayacaksınız. Bu da en önemli yararlarından sayılabilir. Epilasyonun yararlı sizlerin ihtiyacınıza bağlı olarak değişir ama hem estetik açıdan hem de konfor açısından rahatlığı tartışılmaz.

Epilasyon Ne Kadar Süre Devam Etmelidir?

Epilasyon devam süresi sizlerin kıl köklerinize ve kullanılan yönteme bağlı olarak değişmektedir. Lazer epilasyonda ortalama 6-8 seans arasında değişmektedir. İğneli epilasyonda 3-4 seans da sonuç alabilirsiniz. Lazer epilasyonda yılda bir kez bakım gerekebilir. Ama iğneli epilasyon da bu gerekmez. Herkesin cilt tipi, kıl yapısı ve hormonal durumu farklı olduğundan bu işlemlerin sonuçları ve devamlılığı değişiklik gösterecektir. Tedavi planınızı yaparken size özel bir plan yapılması uygun olacaktır.

Epilasyon Cildi Tahriş Eder Mi?

Cildinizin hassasiyetine bağlı olarak epilasyonun bazı etkileri olabilir. Lazer epilasyon işleminden sonra cildinizde hafif kızarıklık ve şişlik olabilir. Bu birkaç saat sonra geçecektir. Bazı hassas ciltlerde de güneş yanığına benzer bir yanma hissi olabilir. İğneli epilasyonda ise cildiniz de hafif kızarıklık ve şişlik oluşabilir. İşlemden bir gün sonra küçük kabuklanmalar olabilir. Epilasyon işlemi, uzman kişiler tarafından ve uygun tekniklerle yapıldığında, cilt tahrişi minimuma indirilebilir. Cildinizin hassasiyetine göre en uygun epilasyon yöntemini seçmek ve işlem sonrası bakım önerilerine uymak, tahriş riskini en aza indirir.

Hemen Okuyun  Evde Manikür ve Pedikür Yapmak Artık Çok Kolay!

Epilasyon Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Epilasyon sonrasında cilt bakımı önemlidir. Cildinizde oluşacak tahrişi en aza indirmek iyileşme sürecinizi hızlandıracaktır. İşlemden hemen sonra soğuk kompres ile kızarıklık ve şişlik azaltılabilir. Sonrasında aloe vera jeli ile cildinizi sakinleştirebilirsiniz. Hafif ve cildinizi tahriş etmeyecek parfümsüz nemlendirici krem ve losyonlar ile cildinizi nemlendirmelisiniz. Epilasyon sonrası cildiniz hassaslaşacağından güneş ışığından kendinizi sakınmalısınız. Bu durum lekelenmenize sebep olabilir. İlk birkaç gün sonrasında duş aldığınızda cildinizi nazik temizleyiciler ile ılık su ile yıkayınız. Kimyasal ürünlerden kaçınmalısınız. Parfümlü ürünler de cildinizi tahriş edeceğinden dikkat etmelisiniz. İşlem sonrasında pamuklu ve nefes alabilen kumaş içerikli kıyafetler giymelisiniz. Epilasyonu yapan kişinin tavsiyelerine ve önerdiği takip seanslarına sadık kalınız. Cildiniz kaşınabilir ama sizler kaşınmaktan kaçınmalısınız. Kaşınmak cildinizi tahriş edecektir ve enfeksiyon riskini arttıracaktır. Epilasyon sonrası cilt bakımı, tahrişin minimuma indirilmesi ve cildin hızlıca toparlanması için çok önemlidir. Bu adımları izleyerek cildinizin sağlıklı kalmasını ve epilasyonun en iyi sonuçlarını elde etmesini sağlayabilirsiniz.

Epilasyon İçin Yaş Sınırı Var Mıdır?

Epilasyon için hormonal değişikliklerin tamamlanması önemlidir. Herhangi bir yaş sınırı belirtilmemesine rağmen ergenlik döneminde vücudunuzda olacak değişikliklerin daha bitmediği için bu süreç bitmeden başlanırsa yapılan işlemlerin faydasını göremezsiniz. Bu yüzden 18 yaşından önce yapılması tavsiye edilmez.

 

Gillette Venus Comfortglide Breeze Tıraş Makinesi + 2 Adet Yedek Başlık; Tek bir hareketle köpürtün ve tıraş olun Gillete Venus Breeze tıraş makinesi kadınların zaman kazandıran tıraş sırrı. Mükemmel pürüzsüzlük için tıraş makinesini ıslatmanız yeterli. Entegre Tıraş jeli barları kaygan bir tıraş için zengin vücut yağları içerir. Ayrıca tıraş jeli ya da sabun kullanmanıza gerek kalmaz. Venus Breeze 2’si 1 arada kadınlar için tıraş makinesiyle kendinizi şımartın. Venus Breeze Duşta Kullanılabilir Yedek Tıraş Bıçakları Farklı özellikleri barındıran ve pratik olan Venus Breeze Kadınlar için Tıraş makinesi Venus Breeze Duşta Kullanılabilir yedek tıraş bıçaklarıyla mükemmel uyumludur. Tıraş jeli kullanmanıza gerek yok. Ekstra konfor için SoftGrip sap SoftGrip sap elinize kolayca uyar ve ıslak olsa bile size harika bir kontrol sağlar. Daha iyi bir kontrol için yuvarlak kenarlı hareketli başlık Döner, yuvarlak kenarlı başlık tıraşı zor bölgelere bile kolayca ulaşır ve Venus yakınlığında tıraş elde etmenize yardımcı olur.

Hemen Okuyun  Su Toplamadan Yeni Ayakkabı Giyebilmek

Watsons Karma Paket Hassas Cilt Ağda Bandı 52 Adet; Cildinizde alerji ve tahrişe neden olmayan bir ağda bulmakta zorlanıyorsanız Watsons Karma Paket Hassas Cilt Ağda Bandı 52 Adet ürününü deneyebilirsiniz. Dermatolojik olarak test edilmiş sir ağda bantları hassas cilt tipine sahip kişiler için özel olarak geliştirilir. Bir paketin içerisinde vücut, yüz, koltuk altı ve bikini bölgesi olmak üzere farklı ebatlarda ağda ebatları yer alır.

Sesu Tüy Dökücü Sprey Normal Ciltler 150 ml; acil durumlarda istenmeyen tüylerinizden pratik ve kolay bir şekilde kurtulmanızı sağlar. Ulaşılması zor bölgeler için de kolaylıkla kullanabilirsiniz. Farklı tüy ve cilt tiplerine göre özel olarak geliştirilmiş formülü ile sizi 8 dakika içinde pürüzsüz bir cilde kavuşturur. Özel formüllü yeni Sesu Tüy Dökücü Köpük Hassas cilt, cildinizde tahrişi azaltırken, içerisindeki E vitamini ile cildinizin yenilenmesine yardımcı olur. Aroma GuardTM teknolojisi sayesinde kötü kokuyu hapseder. Dermatolojik olarak test edilmiştir.

(Visited 178 times, 1 visits today)