Yazın Favori Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir?

sempeak  1 Temmuz 2024

Yaz mevsimi, sıcak hava, güneş ışınları ve nem oranındaki artışla birlikte cildinize özel bir özen göstermeniz gerektiren bir dönemdir. Güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinizi daha fazla korumamız gerektiğini hatırlatır. Yaz aylarında cildimizin ihtiyaçları değişir; daha hafif ve serinletici ürünler kullanmak, cildimizi nemli ve sağlıklı tutmak için önem kazanır. Bu dönemde, güneşin zararlı etkilerini önlemek, cilt kuruluğunu engellemek ve tazelenmiş bir cilde sahip olmak için favori cilt bakım ürünleri devreye girer. İşte yaz aylarında cildinize yapacağınız küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratmanın ipuçları…keyifli okumalar.

 

Yaz aylarında favori cilt bakım ürünleri başında güneş kremleri var sonra hafif, yoğun olmayan nemlendirici, C vitamini serumlar ve jel temizleyiciler gelmektedir. Güneş kremleri, cildinizi zararlı UV ışınlarından korurken, hafif nemlendiriciler ile yağlandırmadan cildinize nem sağlar. C vitamini serumu, cilt tonunuzu eşitler ve yaz aylarında oluşabilecek lekelerle savaşır. Jel temizleyiciler ise cildi derinlemesine temizler ve tazeler. Bu ürünlerle yazın cildinizi koruyabilir ve sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yaz Aylarında Cildin İhtiyaç Duyduğu Ürünler Nelerdir?

Yaz aylarında cilt bakımınızda kış aylarında yaptığınız bakıma göre bazı değişiklikler yapmanız gerekir. Bunlardan ilki güneş koruyucu kullanımıdır. Cildinizi güneşin UVA ve UVB ışınlarına karşı yüksek korumalı güneş kremleri ile korumalısınız. Yağsız ve su bazlı nemlendiriciler ile cildinizde ağırlık olmadan nemlendirebilirsiniz. C vitamini serumları kullanarak cilt tonunuzu eşitleyebilir ve yaz aylarında oluşabilecek lekeleri önlemiş olursunuz. Kullanacağınız hafif temizleyiciler ile cildinizi kremlerden, kirden, yağdan nazikçe arındırabilirsiniz. Haftada bir veya iki kez de peeling ile ölü cilt hücrelerinden cildinizi arındırabilir ve parlaklık kazandırmış olursunuz. Bu ürünler ile yaz aylarında cildinizin ihtiyacı olan bakımı sağlamış olursunuz.

Hemen Okuyun  Gua Sha Taşı ile Kullanabileceğiniz Ürünler

Yazın Gelmesi ile Ciltte Oluşan Problemler ve Çözümler Nelerdir?

Yaz aylarının gelmesi ile cildinizde bazı problemler oluşabilir. Bu problemlerin başında güneş yanıkları gelir. Bunun için güneş koruyucu kullanılması çok önemlidir. Yanık oluştuysa rahatlatmak için aloe vera jelleri ve yatıştırıcı losyonları kullanabilirsiniz. İkinci problem cilt lekeleridir. Cilt lekeleri için C vitamini serumu ve niacinamide içeren ürünler çok etkilidir. Bu tarz ürünlerin kullanımı ile beraber en az SPF 30 ve üzeri olan güneş kremleri kullanmanız gerekir ve tabi ki güneşin etkili olduğu saatlerde güneşten kaçınmalısınız. Üçüncü problem aşırı yağlanma ve akne oluşumudur. Bunun için hafif, su bazlı nemlendiriciler ve ürünler kullanabilirsiniz. Oluşan akneler için de Salisilik asit veya benzoyl peroksit içeren ürünler kullanmalısınız. Dördüncü problem ise cilt kuruluğudur. Hafif peeling ürünleriyle ölü cilt hücrelerini temizleyebilir ve su bazlı nemlendiricilerle cildinizi nemlendirebilirsiniz. Yüz mistleri de anlık ferahlık sağlar. Tıkanmış gözenekler başka bir sorundur. Haftada bir veya iki kez kil maskesi yaparak gözenekleri derinlemesine temizleyebilirsiniz.

Yaz Aylarında Oluşan Cilt Kuruluğu İçin Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Yaz aylarında oluşabilecek cilt kurulukları için hafif su bazlı ve yağsız nemlendiriciler ile cildinizi ferahlatabilirsiniz. Hyaluronik asit içeren nemlendiriciler, cildin su tutma kapasitesini artırarak yoğun nem sağlar. Yüz mistleri de başka bir çözümdür. Aloe vera veya gül suyu içeren yüz mistleri ile cildinizi yatıştırabilir. Ferahlık ve nem sağlarsınız. Süt veya krem bazlı temizleyiciler ile cildinizi kurutmadan doğal yağı koruyarak nem dengesini sağlarsınız. Nem maskeleri kullanarak yoğun nemlendirme yapabilirsiniz. Aloe vera jeli veya panthenol içeren güneş sonrası bakım ürünleri ile cildinizi yatıştırır ve nemlendirebilirsiniz.

Yaz Aylarında Kullanılan Popüler Nemlendiriciler Nelerdir?

Bepanthol Derma Yüz Bakım Kremi Nemlendirici ve Besleyici Spf 25 50 ml; Bepanthol Derma Nemlendirici & Besleyici SPF 25 Güneş Koruyuculu Günlük Yüz Bakım Kremi, cilt kuruluğuna karşı anında etki eden, 48 saat süren nemlendirme sağlar. Cildi UVA/UVB güneş ışınlarına karşı korur. Cildi besler ve cilde canlı bir görünüm kazandırır. Dermatolojik olarak test edilmiştir.

Hemen Okuyun  Cildiniz İçin Doğru Yağı Seçin

Maruderm Nemlendirici Hyaluronik Asit Yüz ve Vücut Bakım Kremi 200 ml; Temiz cilde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanmalıdır. Harici kullanıma uygundur. Gözle direkt temasından kaçınılmalı ve temas halinde bölge bol suyla durulanmalıdır. Cildi nemlendirme ve nem dengesinin korunmasına yardımcı olur. Düzenli kullanımda ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltmaya destek olur. Cildin daha ışıltılı olmasına destek olur. Cildine nem kazandırmak isteyenler ve yumuşak ve pürüzsüz bir cilt görünümü elde etmek isteyenler tarafından kullanıma uygundur.

 

Frudia Blueberry Yoğun Nemlendirici Krem 55 gr; Su yerine bol ve zengin nemlendirici bileşenli (%69) yaban mersini özleri içeren bu krem, sadece bir kez uygulanarak 72 saat boyunca nemi koruduğu için cilde kurutmayan nem sunar.

L’Oreal Paris Nem Terapisi Aloe Vera Suyu Normalden Karmaya Ciltler 70 ml; Su bazlı likit dokusu anında emilir ve yoğun bir şekilde nem sağlarken anında ferahlık verir. CİLDE NEMİ HAPSEDER: Işıltılı bir cilt için yoğun bir şekilde etki eden formülü ile nemi cilde hapseder. 72 SAAT** boyunca etkili nemlendirme sağlar.

Vaseline Nemlendirici Jel Original 100 ml; cildinizi 24 saat nemlendirir. Vaseline Original Nemlendirici Jel 3 kat saflaştırılmış formüle sahiptir. Vaseline Original Nemlendirici Jel, deri hücreleri arasında bariyerler oluşturarak nemi hapseder ve kuru cildinizin nem ile onarılmasına yardımcı olur. Kuru ve nem açısından zayıf cildiniz için cilt nemlendirici jellerden Vaseline Original Nemlendirici Jel’i tercih edebilirsiniz. Cildiniz dış dünyaya karşı sizi koruyan savunma tabakanızdır. Siz de gün içerisinde rüzgarla, güneşle, suyla temas eden cildinizi korumak için vücut nemlendirici Vaseline Original Nemlendirici Jel’i kullanın. Ellerinize, yüzünüzü, ayaklarınıza; tüm vücudunuza güvenle uygulayabilirsiniz.

 

(Visited 515 times, 1 visits today)