Cruelty Free Nedir? Cruelty Free Markalar Hangileri?

Watsons  25 Şubat 2022

Eğer güzelliğiniz kadar hayvanların özgürlüğü ile de ilgileniyorsanız cruelty free  kozmetik ürünleri sizi cezbedebilir. Günümüzde doğaya ve hayvanlara verilen değerle birlikte tamamen doğal olarak tescillenen makyaj ürünleri hayli popüler. Genel olarak bu terim satın almak istediğiniz ürünün, üretim aşaması boyunca hiçbir hayvan üzerinde test edilmediğini gösterir. 

Peki, Kozmetik Ürünlerde Cruelty Free Nedir?

Kozmetik sektöründe hazırlanan ürünlerin çoğu kullanıma sunulmadan önce hayvanlar üzerinde deneyler yapılır. Test edilen ürünlerin özellikle hayvanların iç organlarındaki etkisini gözlemek amacıyla deneydeki hayvan öldürülebilir. Tam da bu noktada “zulümsüz” manasına yakışan cruelty free ürünler karşımıza çıkar.

Eminiz ki birçoğunuz sürdürülebilirlik kavramını duydunuz ve önem veriyorsunuz. Bilinçli bir tüketici olmak adına yaptığınız araştırmalar sonucunda mümkün olduğunca doğayı korumaya yönelik ürünlere yönelmek isteyebilirsiniz. Bu durumda Watsons’ta pek çok cruelty free kozmetik markası bulabilirsiniz. Hayvanlar üzerinde test edilmeyen temiz içerikler, cildinize zarar verecek bileşenler barındırmaz. Dermatolojik olarak test edilen makyaj ürünlerini düzenli aralıklarla kullanarak güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

Vücudunuza bakım yapmak, değişmek, güzel hissetmek veya çekiciliği artırmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı tüm kozmetik ürünlerini kullanabilirsiniz. Ancak hayvanlara karşı aşırı hassasiyetiniz varsa bu ürünleri tercih edebilirsiniz. Sedefli, mat veya dolgunlaştıran rujlarla dudaklara bakım yaparken güzellik hissiniz ile vicdanınız çakışmaz. Böylece siz de rahat bir nefes almış olursunuz. 

 

 

 

(Visited 2.724 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Toplumsal Sürdürülebilirlikte Kadınların Ekonomiye Katılımının Dört Önemli Etkisi