Anasayfa    /    Makyaj   /    Gece Makyajı

Gece Makyajı

sempeak  28 Şubat 2024

Gece makyajı, sizi en ihtişamlı ve çarpıcı şekilde göstermenin bir yoludur. Parlak ışıklar altında, gece hayatının ritmiyle uyumlu bir görünüm elde etmek isteyenler için makyajın önemi büyüktür. Göz kamaştırıcı bir gece makyajı, sadece dikkat çekici değil, aynı zamanda özgüveninizi de artırabilir. Makyaj stillerindeki yenilikler, gece makyajının olmazsa olmazı gibi sorularınızın cevaplarını burada bulabilirsiniz. Vereceğimiz ipuçlarını kullanarak göz kamaştırıcı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Gece Makyajı Nedir?

Gece makyajı, partiler, özel etkinlikler veya benzeri durumlar için yapılan makyajdır. Genellikle yoğun renkler ve belirgin, vurgulayıcı aydınlatmalar kullanılarak yapılır. Gündüz makyajına göre daha koyu renkler tercih edilir.

Gece Makyajı İçin Püf Noktalar Nelerdir?

Makyaja başlamadan önce cildinizi iyice temizleyin ve cildinize uygun bir nemlendirici ile nemlendiriniz. Nemli bir cilt makyajınızın daha pürüzsüz ve doğal görünmesini sağlar. Sırada primer veya baz kullanımı var. Bu ürünleri kullanarak makyajınızın gece boyunca daha kalıcı olmasını sağlarsınız. Gece makyajınızda fotoğraflarda ve ışık altında güzel görünecek bir fondöten seçmelisiniz. Cildinize uyumlu, cilt tonunuza uygun doğal görünümlü bir fondöten uygulamalısınız. Yüz hatlarınıza uygun kontür ve aydınlatma yapınız. Göz makyajı gece makyajınızın en dikkat çekici bölümü olacaktır. Koyu farlar, belirgin eyeliner ve yoğun kirpiklerle dikkatleri gözlerinize çekebilirsiniz. Su geçirmez eyeliner ve maskara tercih ederseniz, makyajınızın bütün gece sabit kalmasını sağlayabilirsiniz. Gelelim dudaklara, belirgin renklerde kullanacağınız rujlar ile dudaklarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Bütün gece dudağınızda kalması için mat ve parlak rujlar kullanabilirsiniz. Hafif bir allık ile yüzünüzü canlı ve daha sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Ve son olarak makyajınızın dayanıklı kalması ve dağılmaması için makyaj sabitleyici spreyler kullanınız.

Hemen Okuyun  Yorgun ve Solgun Görünmeye Son: Renk Eşitsizliği Bakımı

Gece Makyajı İçin Hangi Renkler Tercih Edilmelidir?

Gece makyajı için renk seçimi, ten renginize, giyeceğiniz kıyafete, saç renginize göre değişecektir. Fakat genel anlamda kullanılacak belirli renkler vardır. Mesela koyu renkler, gece makyajında sıkça tercih edilir. Siyah, kahverengi, mürdüm, lacivert gibi derin tonlar göz makyajınızda etkili olacaktır. Bu renklerin kullanımı gözlerinize derinlik ve vurgu sağlar. Metalik tonlarda tercih edebilirsiniz. Gece makyajınızda parlaklık ve göz alıcı bir etki için doğru bir tercihtir. Altın, gümüş, bronz gibi metalik renkleri göz makyajınızda kullandığınızda güzel ve çarpıcı bir etki yaratabilirsiniz. Parıltılı renkler de gece makyajının vazgeçilmezidir. Kullanacağınız far, aydınlatıcı veya dudak parlatıcılarının içeriğinde parıltı, sim var ise ışığın altında etkileyici bir görünüm sağlar. Bu zamana kadar yazdıklarım gece makyajında etkili olacaktır. Bir de hem gündüz hem de gecede kullanabileceğiniz renkler vardır ki onlardan bazıları, kırmızı, bordo, mor gibi canlı renklerdir. Dudaklarınıza kullanacağınız rujun rengi bu tonlarda olursa daha dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Allık ve kontür uygulamanızda doğal tonlarda renkler seçerseniz hem doğal bir görünüm sağlarsınız hem de aşırıya kaçmadan yüz hatlarınızı belirginleştirebilirsiniz.

Gece Makyajı Nasıl Uygulanır?

Gece makyajı uygulamasının sırasıyla şu şekilde yapılır;

Temizlik; ilk olarak yüzünüzü temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Temiz ve nemlendirilmiş bir cilt yapacağınız makyajın daha pürüzsüz ve kalıcı olmasını sağlar. Ardından, primer veya baz kullanarak makyajınızın daha uzun süre dayanmasını sağlarsınız ve cilt kusurlarını kapatmış olursunuz. Bu sizi daha iyi bir makyaja hazırlar.

Fondöten ve Kapatıcı: Ten renginize uygun seçeceğiniz bir fondöten uygulayınız ve gerekiyorsa kapatıcı kullanarak kusurları örtebilirsiniz. Fondöteni, parmaklarınızla, makyaj süngerleriyle veya fırça yardımı ile uygulayabilirsiniz.

Göz Makyajı: göz makyajı her zaman ilk dikkat çekecek yerimizdir. Bu yüzden çarpıcı ve iddialı bir göz makyajı yapmalısınız. İlk olarak, göz kapağınıza bir makyaj bazı uygulayınız. Ardından, göz kapağınıza açık renkli far uygulayın ve göz çukurunuza koyu renkli far ile derinlik katın. Sonra, eyeliner ve maskara ile gözlerinizi belirginleştirin. İsteğe bağlı olarak, kirpik kıvırıcı kullanarak kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz. Göz farını kıyafetinize göre, göz rengine göre seçebilirsiniz. Dumanlı göz makyajı yapmak isterseniz bunun için illa siyah veya gri seçmek zorunda değilsiniz. Yapacağınız gölgelendirmelerle dumanlı bir göz makyajı elde edebilirsiniz. Göz makyajınızın akmaması için suya dayanıklı ürünler tercih etmelisiniz.

Hemen Okuyun  Manikürünüzü Nasıl Daha Uzun Tutabilirsiniz?

Kaşlar: kaşlarınızı şekillendiriniz, var ise boşlukları kaş farı veya kalemi ile doldurunuz.

Dudaklar: Dudaklarınıza dudak kalemi ile çerçeve oluşturarak dudak hatlarınızı belirginleştiriniz. Ardından ruj veya parlatıcı uygulayın. Parlak veya mat renkler tercih edebilirsiniz, ancak gece makyajında genellikle daha canlı ve derin renkler tercih edilir.

Kontür ve Aydınlatma: Yüz hatlarınızı belirginleştirmek için kontür ve aydınlatma yapınız. Kontür için mat bir bronzer veya kontür paleti kullanabilirsiniz ve aydınlatıcı ile yüksek noktalara ışıltı ekleyiniz.

Allık: Yüzünüzde renklendirmek için allık uygulayınız. Doğal bir ton seçerek yanaklarınıza canlılık katabilirsiniz.

Makyajı Sabitleme: Son olarak, makyajınızı sabitlemek için makyaj sabitleyici sprey kullanınız. Özel günlerde makyajımızın daha uzun süre dayanmasını isteriz. Kullanacağınız sabitleyici ile makyajınızın daha uzun süre kalıcı olmasını sağlarsınız

Her adımda, ürünleri dengeli bir şekilde kullanarak aşırıya kaçmamaya özen gösteriniz. Gece makyajında daha dramatik bir görünüm elde etmek istiyorsanız, renkleri ve vurguları cesurca kullanabilirsiniz. Deneyerek kendi tarzınıza uygun makyajı yapabilirsiniz.

Gece Makyajı İçin Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Gece makyajında en çok gözler dikkat çektiği için buğulu göz makyajı, dumanlı göz makyajı gibi makyajları kendi stilinize uyarlayarak yapmanız gerekir. Far paletinizi geniş renk seçeneklerine sahip olması yaratıcılığınızı arttırmanızı sağlar. İyi ve akmayacak göz kalemi, rimel ve eyeliner seçmeniz gerekir. Dudağınıza kullanacağınız ürünlerde 24 saat kalıcılığı olan rujlar tercih ederseniz, yemek yiyip bir şeyler içtiğinizde bulaşma veya silinme yaşamazsınız. Bunun dışında iyi bir sabitleyici sprey de gecenizi kurtaracaktır.

En Popüler Gece Makyajı Ürünleri Nelerdir?

Deborah Extraordinary 5in1 Maskara Siyah; Extraordinary 5’i 1 arada Maskara yüksek hassasiyete sahip konik biçimli bir fırçaya ve uca sahiptir; böylece göz kenarlarındaki en ince kirpikleri bile yakalar ve daha fazla hacim ve belirginlik sağlar. Oftalmolojik testlerden geçmiştir ve parfümsüzdür.

Hemen Okuyun  Düşük Göz Kapağı Makyajı Nasıl Uygulanır?

Flormar Water Lip Stain Kalıcı Mat Dudak Renklendiricisi No: 003; Su bazlı formülüyle dudaklarda ve yanaklarda eşsiz bir renklendirme sunan Flormar Water Lip Stain, uzun süre kalıcı formülüyle gün içinde makyaj tazeleme derdini rafa kaldırıyor. Dudaklarda ve yanaklarda belirgin renklendirme sunan bu ürün, aynı zamanda hiç makyaj yokmuş gibi hissettirecek kadar hafif.

Revolution Forever Flawless Far Paleti Allure; Mermer görünümü ile kendine çekecek olan paletin içerisinde birbirinden güzel 18 ton sizi bekliyor. Dilerseniz mat tonları dilerseniz de pırıltılı tonları kullanabilir, şık bir makyaja imzanızı atabilirsiniz. Nude ve sıcak kiremit tonlarının hakim olduğu paletle dumanlı göz makyajlarını zenginleştirebilirsiniz.

Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Kapatıcı 01 Light; Anti Age Eraser Kapatıcı ile ister kusurları gizle, ister cildini aydınlat ve kontür yap.Yenilenen formülü ile 12 Saate kadar* cildi nemlendirir. Mat ve yorgun cildi aydınlatır, cilt kusurlarını kapatarak cilt tonunu eşitler ve mükemmel bir cilt görünümü sağlar. Göz altı şişkinliklerini, göz altındaki ince çizgileri ve koyu halkaları gizler. İkonik sünger ucuyla kolay uygulama sunar.

 

(Visited 85 times, 1 visits today)