Aseton Olmadan Oje Temizlemenin En İyi Yolları

Watsons  5 Ekim 2020

2 Dk

Tırnaklarınıza farklı renklerde oje sürmek, ellerinizi güzelleştirmenin harika bir yoludur ancak ojeyi çıkarmak sıkıcı bir işlemdir. Bazı geleneksel oje çıkarıcılarda tırnaklarınıza ve cildinize zararlı olabilecek kimyasallar bile vardır. Neyse ki, oje çıkarmanın kolay ve doğal alternatif yolları da bulunuyor.

Ojeyi temizlemek için alkol veya alkol bazlı ürünler kullanabilirsiniz. İzopropil alkol tırnaklarınızdaki boyayı temizlemede çok etkilidir; alkol içeriği ne kadar kuvvetli olursa o kadar iyi işe yarar. Ayrıca izopropil alkol, dezenfektan özelliğiyle tırnakları bakteriyel enfeksiyonlardan korur.

Sirke tırnaklarınıza zarar vermeden ojeyi temizlemek için kullanılabilen çok amaçlı, tamamen doğal bir çıkarıcıdır çünkü tırnaklarınızdaki oje tabakasını kıran ve kolayca çıkaran asitler içerir. İlave etki için, sirkenin içine yarım limon sıkabilirsiniz, parmaklarınızı ılık suda 5-10 dakika süreyle ıslatın ve oje kaybolana kadar tırnaklarınızı sirke çözeltisiyle nazikçe ovun.

Sıradan beyaz diş macunu da oje temizleyebilir. Tırnağınıza diş macunu koyun, daha sonra eski bir diş fırçası veya kağıt havluyla fırçalayın. En iyi sonuçları elde etmek için ayrıca diş macunuya kabartma tozunu ekleyebilirsiniz.

Yeni bir oje uygulayın, tercihen daha koyu bir tonlu ve çok hızlı kurumayan bir şey kullanın. İkinci katın uygulanması eski ojeyi nemlendirir ve sıvı hale getirerek kolayca silinebilmesini sağlar. Tek seferde bir tırnağa yeni oje uygulayın, ardından uygulanan ojeyi hemen silip temizleyin, en iyi sonuç için kağıt havlu kullanın. Tırnaklarınız tamamen temizlenene kadar boyamayı ve silmeyi tekrarlayın.

(Visited 2.651 times, 8 visits today)
Hemen Okuyun  Makyaj Malzemelerinin Kullanım Sırası Nasıl Olmalı?