Hindistan Cevizi Yağı Bir Makyaj Temizleyici olarak Ne Kadar İleri Gidebilir?

Watsons  30 Ekim 2020

5 Dk

Diş beyazlatmadan sağlıklı beslenmeye kadar, hindistan cevizi yağı pek çok farklı kullanma alanı bulunan yağlardan biridir. Birçok insan ayrıca cildinde de kullanır. Aslında, hindistan cevizi yağı banyo dolabınızda sahip olabileceğiniz en doğal ve basit makyaj çıkarıcıdır.

Yüzünüzü temizlerken hindistan cevizi yağı kullanmak güvenli olduğu kadar, aynı zamanda oldukça etkilidir ve cildinize sayısız fayda sağlar. Anti-bakteriyel, anti-maya ve aynı zamanda büyük bir ilk yardım kremi olarak işlev görür. Hindistan cevizi yağı da bir temizleme etkisi yaratarak iyi bir makyaj çıkarıcısıdır.

Bazı insanlar mucizevi yağın gözeneklerimizi tıkayıp tıkamadığını merak ediyor. Hindistan cevizi yağının komedojenik olup olmadığı konusunda çeşitli raporlar vardır. Hindistan cevizi yağı, eğer yağlar iyice arındırılmamışsa gözenekleri tıkayabilir, yağdaki doymuş yağ asitleri de sivilcelenmeye neden olabilir. Bu nedenle, makyajın çıkarılması için, sadece sıvı halde organik, arıtılmamış ve soğuk preslenmiş hindistancevizi yağını kullanın. Soğuk preslenmiş işlem cildi etkileyecek toksinleri üretmez.

Hindistan cevizi yağını temizleme yağı olarak kullandığınızda, aşındırıcı mendil veya pamuklu pedlerin kullanılmadığını unutmayın. Sıvılaştırılmış hindistancevizi yağını avuç içinize alın, parmak uçlarınızı yağa batırın ve kuru cilde dairesel hareketlerle hafifçe sürün. Her zaman yoğun göz makyajına özellikle dikkat edin. Makyaj yeterince eridikten sonra, yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve kurulayın.

Unutmayın, tüm cilt tipleri hindistan cevizi yağı ile uyumlu olmayabilir. Eğer yağın cildiniz için iyi olup olmadığından emin değilseniz, sadece bir seferlik biraz kullanın. Yağ hassas ciltler için mükemmel bir seçenek olsa da, hindistan cevizi yağı cildi nemlendirmeyecek ve cilt bariyerine hitap eden proteinler sağlayamayacağından bütünüyle tek bir cilt ürününüz olmamalıdır.

(Visited 2.833 times, 2 visits today)
Hemen Okuyun  Bacakları Tıraş Etmek Hakkında Bilmeniz Gerekenler