Bacakları Tıraş Etmek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Watsons  6 Ekim 2020

2 Dk

Bacaklarınızı tıraş etmek, güzellik rutininizdeki en can sıkıcı ve sinir bozucu işlerden biri olmalıdır. Bazı insanlar bu korkunç görevden kaçınmak için yılın yarısını bile bekliyor ancak kendinizi o jilete uzanırken buluyor iseniz bilmeniz gereken bazı şeyler var.

 

Bacağınızı tıraş etmek için günün en uygun zamanı var ve hayır, bu zaman sabah duşunda değil. Güzellik uzmanlarına göre, bacaklarınızı güzelleştirmenin en iyi vakti aslında geceleri. Çünkü biz uyurken bacaklarımız ısınır ve hafifçe şişer ve küçük tüyler köklerine doğru çekilir ve daha az belirginleşebilir. Mükemmel bir tıraş ve bacaklarınızı daha pürüzsüz hale getirmek için, her zaman gece tıraş edin.

Ne kadar aceleniz olursa olsun, bacaklarınızı kuru halde traş etmeye çalışmayın. Bacaklarınızı nemlendirici bir tıraş kremi ile nemlendirin ki böylece jilet cildinizde kolayca kayabilsin. Bu çizik ve kesikleri önleyecektir. Tıraş kremi kullanmıyorsanız, saç kremi de bu işe yarar.  Yeterince kayma etkisi sağlamadığından sabunla işlem yapmayın.

 

Bacaklarınıza nazik davranın. Traştan sonra bir bez veya lif kullanımdan kaçının çünkü yeni tıraşlı cilt üzerinde sürtünme büyük tahrişe ve hatta kızarıklığa ve yaralara neden olabilir.

Daha pürüzsüz bir sonuç sağladığı için, dört veya beş bıçaklı jiletlere yatırım yapmak en iyisidir. Bıçağınızı donukluğun ilk belirtisinde değiştirmezseniz, işe yaramayacağından tıraş bıçağı ağızlarını sık sık değiştirmeyi de unutmayın. Eski bıçaklar daha az etkili olmasının yanı sıra, aynı zamanda potansiyel enfeksiyonlara neden olabilecek yara ve kızarıklık ve bakteri tuzağı oluşturma olasılıkları daha yüksektir.

(Visited 4.677 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Bronzlaştırıcı ile Sağlıklı Bir Bronz Tene Sahip Olun