Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

sempeak  19 Ağustos 2022

Özellikle yaz aylarında güneşe fazla maruz kalmanın neticesinde bazı cilt problemlerinin yaşanması kaçınılmazdır. Güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde, cildiniz için herhangi bir önlem almadan dışarıda fazla kalmak cilt sorunlarını da beraberinde getirir. Güneş yanığı, bu ışınlardan doğrudan etkilenen cilt bölgesindeki iltihabi durumu ifade eder.

Güneş yanığı farklı cilt tiplerini daha yoğun etkileyebilmektedir. Açık bir tene sahipseniz güneşten daha yoğun şekilde etkilenme riskiniz artacaktır. Ayrıca çocukların da hassas ciltlerinden dolayı güneş yanığına maruz kalma ihtimalleri yüksektir.

Farklı şiddette yaşanabilen güneş yanığı problemi, güneş ışığına maruz kalınan süreye bağlı olarak hafif ya da şiddetli olabilmektedir. Eğer şiddetli bir güneş yanığınız var ise cildinizde daha sonra iz bırakabilecek kabarcıklar olduğunu görebilirsiniz. Bu cilt problemi için etkili bir koruyucu bakım ürünü kullanmalı ve cildinize gereken hassasiyeti göstermelisiniz. 

Zararlı Güneş Işınlarının Neden Olduğu Yanıkla Mücadele

Fiziksel birtakım problemler de yaşayacağınız güneş yanığı sorununda en fazla zarar cildinize olacaktır. Yanık etkisiyle kızaran ve zamanla su toplayan yanık bölge bazı durumlarda kaşıntı yaşanmasına da neden olabilir. Eğer şiddetli bir yanık probleminiz var ise mutlaka bir doktora başvurmanız gerekir. Ancak cildinizde hafif şiddette bir güneş yanığınız bulunuyorsa bunun için özel bakım ürünleriyle önleminizi alabilirsiniz. Güneş ışınlarına maruz kalmadan önce de önlem almalı ve koruma faktörlü ürünleri kullanmalısınız. 

Cildinizin yapısına göre seçeceğiniz koruma ürünleri, güneş ışınlarına maruz kalmadan önce ve kaldıktan sonra farklı etkilerle cildinize gerekli korumayı sağlayacaktır. Önlem almadan uzun süre ve tekrarlayan şekilde güneş ışınlarına maruz kalmak ayrıca cildinizin hızla yaşlanmasına da neden olacaktır. Bilinçsiz, gerekli koruma önlemleri almadan güneşlenmeden kaynaklanacak güneş yanığı, arzu ettiğiniz cilt görünümüne kavuşmak yerine bir cilt problemi yaşamanıza neden olabilir.

Hemen Okuyun  Glikolik Asit Nedir

Güneş Yanığına Karşı Önlem Alabilirsiniz

Güneş yanığına önlem almak için bu ışınlara maruz kalmadan önce, güneş ışınlarının altında ve sonrasında cilt tipinize uygun bakım ürünlerini kullanmalısınız. Bu üç adımda doğru ürünleri tercih ettiğiniz takdirde cildinizde güneş yanığından kaynaklanan sorunlar yaşamazsınız. Güneş koruma ürünlerinizin içeriği ve koruma faktörü güneş yanığı ile mücadelede size yardımcı olur. Güneş ışını etkili UV ışınlarına karşı da kullanabileceğiniz bu ürünler etkilerine göre farklı faktörlerde olacaktır. 

Sun Protection Factor şeklinde ifade edilen SPF, güneşe karşı bakım ürününün etki faktörünü belirtir. SPF 15, 30, 50 olabileceği gibi 75 ve 100 faktör güneş kremleri de bulunmaktadır. Her rakam güneş ışınlarına karşı artan oranlarda koruma sağlayabilmektedir. Güneş ışınları ile temas etmeden önce cilt tipinize göre belirli faktörlerde koruma kremlerini, öncelikle yüzünüz, kollarınız gibi en çok etkilenecek bölgelere uygulamalısınız.

Güneş ışınları ile uzun süreli bir temasınız olacaksa, belirli aralıklarla güneş kreminizi cildinize uygulamalısınız. Etki sonrasında da yine güneş sonrası bakım kremleri ile cildinizi rahatlatmalı, ihtiyaç duyduğu nemi ona kazandırmalısınız. 

Doğru Güneş Koruma Ürününü Seçmelisiniz

Cildinizi tanıyarak güneş ışınlarına karşı önleminizi alabilirsiniz. Böylece güneş yanığı problemi yaşamadan önleminizi alabilir, güneş yanıklarına karşı da cildinizin eski görünümüne ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Güneş öncesi bakım ürünleri, güneşlenme sırasında ve sonrasında bakım kremleri, sütleri, hafif dokulu spreyler güneş yanığı problemi yaşamanıza engel olabilir.

Açık ya da koyu renk cildiniz var ise seçeceğiniz ürün de bunu dikkate alabilirsiniz. Ayrıca cildinizin kuru, karma ya da yağlı yapıda olması da seçeceğiniz üründe dikkate almanız gereken ayrıntılar arasında yer alır. Yüzünüz ve tüm vücudunuz için güneş bakım ürünlerini Watsons’ta bulabilir, sizin için en uygun bakım kremini seçebilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Selülit Masajının Gücü ve Etkisi

 

(Visited 630 times, 1 visits today)