Yüz Bölgesinde Yaşlanmayı Geciktirmek için Neler Yapmalıyız?

sempeak  27 Kasım 2022

yaşlanma karşıtıYıllar ilerledikçe bedeniniz de bu ilerlemeye bağlı olarak yaşlanma belirtileri göstermeye başlar. Daha yavaş hareket etmeye, daha hızlı yorulmaya başladığınız gibi cildinizde de birtakım yaşlanma belirtilerini gözlenmeye başlarsınız. Teninizin esnekliğini kaybetmeye başladığı, yaşa bağlı olarak bazı cilt lekelerinin de gözlemlendiği bu süreçte doğru bakım adımlarını takip edebilirsiniz. Böylece yaşlanmayı yavaşlatabilirsiniz. Özellikle yüzünüzde yaşlanmaya bağlı izleri daha yoğun hissedebilirsiniz. Kronolojik yaşlanmaya bağlı olarak yüzünüzde yaşanan değişimin ayrıca hormonlara bağlı değişikliklerle de ilişkisi olabilir. Kronik hastalıklar neticesinde de yüzünüzde yaşlanma belirtilerini daha hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Yüzdeki yaşlanmayı geciktirmeye yönelik önlemler almak için öncelikle bu yaşlanmanın belirtilerini doğru tanımlamanız gerekebilir.

Yüzdeki Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Yüzünüzde kronik hastalıklara bağlı olarak kullandığınız ilaçların etkisiyle, hormonal bazı değişikliklerle ya da kronolojik yaşlanmaya bağlı olarak yaşanan değişimler yaşlanma belirtileri olarak kendini gösterir. Yaşlanan yüzünüzün nem dengesinin bozularak matlaşması bu belirtiler arasında dikkat çeker. Nem kaybı matlıkla birlikte cildinizin esnekliğini de kaybetmesine neden olur ve yüzünüzdeki taze görünümün giderek değişmesi ile sonuçlanabilir. Yüzdeki yaşlanma belirtilerinden bir diğeri de cildinizde meydana gelen lekelerdir. Koyu lekelenmeler şeklinde gözlemleyeceğiniz bu renk değişimleri yaşınız ilerledikçe daha yoğun bir şekilde kendini gösterebilir. 

Yüz bölgesindeki yaşlanmaya dair en önemli belirtilerden biri de kırışıklıklardır. Özellikle alnınızda, yanaklarınızda ve göz çevrenizde incelen teninizin kırışmaya başladığını görebilirsiniz. Yüzünüzdeki kırışıklıkları gözlemleyeceğiniz bir diğer bölge de üst dudak çevreniz olabilir. Burada da ince kırışıklıklar zaman içinde kendini gösterebilir. Cildinizdeki sarkmalar ve torbalanmalar da diğer yaşlanma belirtileri arasında yer alır. Göz kapaklarınızdaki sarkmalar ve göz altı bölgenizdeki torbalanmalar yüzdeki yaşlanmanın önemli detayları olarak değerlendirilebilir. 

Hemen Okuyun  Cildiniz Erken mi Yaşlanıyor?

Yaşlanma ile Mücadelede Bazı İpuçları

Genel olarak fiziksel olarak yaşlanmaya karşı alacağınız önlemlere özel olarak yüzünüz için alacağınız önlemleri de ekleyebilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam düzenini takip etmek, sağlıklı beslenmek, ihtiyacınız olan suyu tüketmek, düzenli olarak hareket etmek, yeterince uyumak yüzünüzdeki yaşlanmayı geciktirmeye yönelik önlemler arasında ilk sırada yer alabilir. Özellikle su tüketimi ile cildinizin nem dengesini koruyabilir ve esnekliğini uzun süre korumasını sağlayabilirsiniz. Uyku düzeninizi korumak da özellikle göz altınızda oluşan torbalara ve morluklara yönelik bir önlem olarak değerlendirilebilir. 

Sağlığınıza yönelik alacağınız önlemlerin dışında düzenli olarak kullanacağınız bakım ürünleri vasıtasıyla da yüzünüzdeki yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Özellikle erken dönemlerden itibaren kullanacağınız kırışıklık karşıtı nemlendiriciler, serumlar yüzünüzdeki yaşlanma görünümünün daha geç ortaya çıkmasını sağlayabilir. Göz altınız için kullanacağınız özel bakım ürünleri, cilt lekelerine yönelik olarak özel formüle edilen leke önleme kremleri de yüzünüzde daha genç bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Anti-aging kremler, enerji kremleri ve yenileyici bakım ürünleri yüzünüzde aydınlık bir görünüm oluşmasını sağlar.

Yüzünüzdeki Yaşlanmaya Karşı Özel Bakım Ürünleri

Yüzünüzdeki yaşlanmayı geciktirmek için düzenli olarak kullanacağınız birçok bakım ürününe ulaşabilirsiniz. Bu özel bakım ürünleri arasında yaşlanma karşıtı şekillendiriciler, göz bakım kremleri, kırışıklık önleyiciler, leke karşıtı serumlar, aydınlatıcı ve vitamin içerikli ürünler, sıkılaştırıcı gündüz kremleri, gece serumları ilk adımda karşınıza çıkar. Bunların yanı sıra dolgunlaştırıcı kremler, besleyici kremler, kolajen destekli kapsüller, boynunuz için özel kremler, göz serumları da kullanacağınız diğer ürünler arasında yer alır. Tüm bu ürünlere ve daha fazlasına Watsons’ta ulaşabilirsiniz. Düzenli bir bakım uyguladığınızda yüzünüzdeki yaşlanmayı geciktirebilir, genç ve aydınlık görünümünüzle dikkatleri çekebilirsiniz. Yaşlanma ile mücadelede özel bakım ürünlerinin desteğini alabilir, bakımlı görümünüzle yıllara meydan okuyabilirsiniz.

(Visited 2.000 times, 1 visits today)