Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

Watsons  19 Nisan 2022

gunluk-makyaj
gunluk-makyaj

Aramızda makyajın gücünü bilmeyen var mı? Makyaj ürünleri; her gün sevdiğimiz güzellik görünümlerini yaratmaya, favori özelliklerimizi geliştirmeye ve iyi hissetmemize yardımcı olur. Modern kadının kendine güvenini artırmasına ve gün içinde ne olursa olsun mutlu olmasına neden olan iyi yapılmış bir makyaj ile arzu ettiğiniz gibi görünmek kolaydır. Her gün işe gidip gelmek, dışarı çıkmak veya biri ile buluşmak dışında sadece kendiniz için bile her gün makyaj yapılabilir. Sizin için hazırladığımız günlük makyaj önerileri ile kusursuz görünümün tadını çıkarabilirsiniz.  İşte sizin için hazırladığımız günlük makyaj tüyolarımız…

Her Sabah Güne Cildinizi Hazırlayarak Başlayın

Makyaj ürünlerinizden herhangi birine başlamadan evvel cildinizin güzelce temizlenip ölü derinin atıldığından emin olmalısınız. Hatta termal su ve özel misel su formülü içerikleri kullanarak cilt bariyerini besleyerek güne başlamayı tercih edebilirsiniz. Temizlenerek nemlendirilen cilde makyaj uygulamak çok daha kolay olacak ve sonuç sizi daha memnun edecektir. Hatta nemlendiricinizi sürmeden evvel güneş kreminizi de uygulayarak cildinizi zararlı UV ışınlarına karşı korumaya alabilirsiniz. 

Cilt Tonunuzu Eşitleyin

Artık teniniz yeterince temiz, serum, nem ve güneş koruma faktörlerini aldığına göre ilk basit makyaj adımı olun cilt tonu eşitleme aşamasına geçebilirsiniz. Kapatıcılar, fondötenler, BB veya CC kremler günlük makyaj yaparken işinizi görecektir. Cildinize en iyi gelen cilt tonu eşitleyici ürünü tercih ederek eşit miktarda cildinize uygulayın. Cilt tonunuzun parlak ve hafif bir renk alması için günlük makyajda renkli nemlendirici ürünleri de deneyebilirsiniz. Cilt renginiz tüm yüzünüzde eşit olarak algılandıktan sonra kusurlara kapatıcınız ile rötuş yapabilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Kaş ve Kirpik Serumu Nasıl Kullanılır?

Yağlı Bir Cildiniz Var İse Bitişte Pudra Uygulayın

T bölgesi parlayan, yağlı bir cildiniz varsa matlaştırma etkili ürünlerin yanı sıra toz pudra kullanmanız gerekebilir. Böylece parlama sorunu çözülecek ve cildiniz gün boyu daha iyi görünecektir. 

Yanaklarınıza Allık Uygulayın

Allık sizi neşeli, enerjik, genç ve bakımlı gösterir. Doğal izlenimi verilerek yanaklarda oluşturulan hafif kızarıklık günlük makyajınızı profesyonelleştirerek tamamlamanıza yardımcı olur. Daha dikkat çekici olmak içinse yanaklarınıza ışıltılı dokunuşlar yapabilirsiniz. 

Gözlerinizi Belirginleştirin

Cilt tonu ve cildin genel görünümü güzelleştiğine göre sıra gözlerde… Günlük makyajınızı yaparken gözlerin üzerine, içine veya tek kenardan kalem çekme işlemi yaparak kendinizi vurgulamanız önemli bir makyaj tüyosudur. Kirpiklerinize rimel çekmeden evvel dilerseniz aydınlık veya ışıltılı bir toz far uygulaması yapabilirsiniz. Gölgeli far uygulamalarını özel gün ve gecelerde yapabilirsiniz. 

İhtiyacınız Olan Günlük Makyaj Malzemeleri Watsons’ta!

Rutin bir makyaj için her an elinizin altında olması gereken makyaj malzemeleri;

  •           Yüz temizleme jeli ve toniği
  •           Serum/Nemlendirici
  •           Güneş koruma
  •           BB Krem / Fondöten
  •           Allık / Bronzer 
  •           Göz kalemi/Eyeliner/Far
  •           Ruj/Dudak kalemi

Her gün makyaj yapıyorsanız elbette en kaliteli ürünleri kullanmak hakkınız! Günlük makyaj stilleriniz için en trend ürünleri ve markaları Watsons’ta bulabilirsiniz. 

 

(Visited 9.666 times, 35 visits today)