Halloween Makyajı Nasıl Yapılır?

sempeak  19 Kasım 2022

Sonbahar kapıya dayandığında, Halloween kutlamalarının heyecanı da başlıyor. Son yıllarda dünyanın birçok ülkesinde de farklı, eğlenceli manzaralara sahip olan Halloween kutlamaları, özel etkinliklerle daha da coşkulu bir görünüm kazanıyor. Yaza veda ettiğimiz bu günleri özel makyaj uygulamaları, özel kostümlerle karşılamaya hazır mısınız? Eğlenceli, çılgın kostümlerle Halloween kutlamalarına katılan herkesin birbirinden farklı karakterlere dönüştüğü bu makyaj uygulamaları oldukça dikkat çekiyor. Halloween’ın gizemli, heyecanlı bir o kadar da eğlenceli atmosferinde uygulanan makyaj trendlerini keşfedebilir, seçtiğiniz karakteri tüm renkleri ile canlandırabilirsiniz. 

halloween makyajHalloween Kutlamaları için Hazır mısınız?

Sonbaharın en romantik günlerinde gerçekleştirilen bu kutlamalar, uzun kış gecelerine geçmeden önce ailenizle ve arkadaşlarınızda neşeli vakitler geçirmenize aracı oluyor. Bu özel zamanlar için de uygulayacağınız makyajın Halloween ruhuna uygun olması bekleniyor. Bunun için sınırlarınızı zorlamanız, farklı konseptler arasından tercih yapmalısınız. Klasik makyaj alışkanlıklarınızın ötesinde sizi farklı kimliklere büründürecek Halloween makyajında öncelikle katılacağınız etkinliğin özelliklerini doğru tanımlamalısınız. Farklı karakterler olmanızı sağlayacak bu makyajla önce ne olmak istediğinize karar vermelisiniz. Bir vampir mi, zombi mi, cadı mı yoksa bir palyaço mu?

Tüm bu karakterler özel makyaj malzemeleri ile yapılan özenli bir makyajı işaret eder. Vampir olmak istediğinizde gerçekçi bir görünüm için makyajınızda bazı özel renklere ağırlık vermelisiniz. Kan kırmızısının dikkat çekeceği bu makyajın yanı sıra eğer bir zombi olmak istiyorsanız tıpkı bir ölü gibi bembeyaz olmanız gerekebilir. Gözleriniz, dudaklarınız, yanaklarınız için özel vurgular yine Halloween makyajındaki önemli detaylar arasında yer alır. Her bir karakter için birkaç küçük ipucu duymak ister misiniz? 

Hemen Okuyun  Manikürünüzü Nasıl Daha Uzun Tutabilirsiniz?

Halloween Makyajı için İpuçları

Halloween kutlamalarında katılacağınız partide cadı olmaya karar verdiyseniz, şu ipuçları işinize yarayabilir:

  •           Renk tonunuzu siyah olarak belirleyebilirsiniz. Siyah bir ruj, aynı koyulukta göz makyajı ürünleri ilk etapta elinizin altında bulunması gerekenler. Ayrıca tırnaklarınız için seçeceğiniz ojelerde de yine siyah tonları ile bu karaktere özgü bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Eğer partide bir palyaço olmak ve Halloween’ın neşeli, çılgın kutlamalarında yer almak istiyorsanız şu bilgileri dikkate alabilirsiniz:

  •           Özgür bir şekilde tüm renklerden yararlanabilirsiniz. Neon renklerde göz makyajı, eğlenceli tonlarda dudaklar sizi bu neşeye dahil edebilir. Yine farklı renklerde ojelerle tırnaklarınızda da çılgın bir görünüm yakalayabilirsiniz. Kırmızı yanaklar için bu tonlarda bir allık, neşeli görüntünüzü tamamlar. 

Halloween partisinde zombi olarak yer almak istiyorsanız, bir ölünün solgun görünümüne sahip olmanız gerekir. Bunun için ise şu detaylara dikkat edebilirsiniz:

  •           Beyaz, gri ve siyah tonlarda bir renk paleti oluşturmalısınız. Kararmış gözler, soluk bir ten, morarmış dudaklar ve tırnaklar sizi tıpkı bir ölü gibi gösterecektir. 

Halloween’ın simgesi bir bal kabağı da olmak isteyebilirsiniz. Sonbaharı da müjdeleyen bal kabağı, kutlamada eğlenceli bir karakter olmanızı sağlar. Bunun için ise ihtiyacınız olan ipuçları şunlar olabilir:

  •           Turuncunun farklı tonları, bir bal kabağının tatlı görünümü için makyajınızda size yol gösterir. Turuncu yanaklar, portakal rengi dudaklar, göz makyajındaki turuncu detaylar bu görünümü yakalamanızı sağlar. 

Sıradışı ve Eğlenceli Karakterler için Özel Makyaj Malzemeleri

Zengin renk tonlarında, farklı karakterler olmanızı sağlayacak makyaj malzemeleri için özel seçimler yapmalısınız. Renkli rujlar, allıklar, ojeler, göz makyajı için farlar, rimeller ve eyelinerlar bu özel seçimlerinizde yer almalı. Ayrıca pudralar, kapatıcılar, saçlarınızda aynı sıradışı etki için jöleler, saç spreyleri de Halloween makyajınızı tamamlayan detaylar olacaktır. Tüm bu makyaj malzemelerini, özel saç bakım ürünlerini Watsons’ta bulabilirsiniz. Halloween partisinin çılgın karakteri olmak için yapacağınız eğlenceli makyajınızda bu ürünleri kullanabilirsiniz. 

(Visited 1.093 times, 1 visits today)