Hangi Renk Kapatıcı Ne için Kullanılır?

sempeak  31 Mayıs 2024

Renkli kapatıcılar, makyaj dünyasının kurtarıcılarından biridir. Her bir tonu özel bir amaca hizmet eder ve ciltteki kusurları gizlemede büyük rol oynarlar. Yeşil, kırmızılıkları nötrleştirirken, turuncu göz altı morluklarını gizler. Mavi tonlar, sarılığı azaltırken, pembe ise solgun ciltleri canlandırır. Bu renkli mucizeler, makyaj rutinlerimizi bir sanat eserine dönüştürmek için kullanılır. Doğru rengi ve uygulama tekniği ile güne yorgun başlasanız da bunu renkli kapatıcılar ile gizleyebilirsiniz. Bu yazımızda detaylı bir şekilde bilgi verip ürün tavsiyelerinde bulunacağız. Keyifli okumalar dileriz.

Renkli Kapatıcılar Nasıl Kullanılır?

Renkli kapatıcılar ile ciltteki renk eşitsizlikleri, cilt kusurlarınızı, sivilce izi veya göz altı morlukları gibi sorunlarınızı kapatabilirsiniz. Bu kapatıcıların daha güzel ve düzgün bir şekilde uygulamak için kullanmadan önce mutlaka cildinizi temizleyiniz ve nemlendiriniz. Cilt tonunuza uygun bir renkli kapatıcı tercih ediniz. Mesela kızarıklıklarınızı gizlemek istiyorsanız yeşil bazlı kapatıcı seçebilirsiniz. Kapatıcıyı uygulamak için parmaklarınızı kullanabilir veya makyaj süngeri ile lekelerinizin veya kızarıklıklarınızın üzerine uygulayabilirsiniz. Sonrasında fondöteniniz ile renkli kapatıcınızı karıştırıp ince bir tabaka halinde bütün cildinize uygulayabilirsiniz. Bu sayede kapatıcı daha doğal görünecektir. Kapatıcıyı sabitlemek için transparan bir pudra kullanabilirsiniz. Bunun sonrasında normal makyajınıza geçebilirsiniz.  Unutmayalım ki renkli kapatıcıları doğru teknikler ile uygulandığı zaman harika bir sonuç alırsınız.

Hangi Renk Kapatıcılar Hangi Cilt Tonları İçin Uygundur?

Yeşil renkli kapatıcılar ile cilt üzerinde bulunan kızarıklarınızı ve akne lekelerinizi kapatmak için uygundur. Açık tenli ve orta ten rengine sahipseniz yeşil renkli kapatıcılar sizler için daha uygundur.

Mor renkli kapatıcılar göz altı morluklarını kapatmaya ve donuk cilt tonunu canlandırmak için uygundur. Özellikle açık tenli kişilerde göz altı morluklarını kapatmak zordur.

Sarı renkli kapatıcılar ile morlukları, mor lekeleri ve hafif kızarıklıkları kapatabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Çam Terebentin Yağı: Saç ve Cilt İçin Doğal Güç Kaynağı

Pembe renkli kapatıcılar ile soluk bir cilt tonuna sahipseniz canlandırabilirsiniz.

Turuncu renkli kapatıcılar ile koyu renkli ve esmer cilt tonlarına sahip olanlarda derin koyu renkli halkaları ve morlukları kapatmak için etkilidir.

Renkli kapatıcılar, cilt tonu ve sorunlarını dikkate alarak doğru renkleri seçerek en etkili sonucu elde etmenize yardımcı olabilir.

Popüler Renkli Kapatıcılar Nelerdir?

Nyx Professional Makeup Color Correctiong Palette; Altı renk düzeltici tonlara sahip kapatıcı paletimizle yüzünüzü şımartın. Kusurların görünümünü kapatarak ideal renginizi yaratabileceğiniz bu hafif formül, sorunsuzca uygulanarak pürüzsüz ve yumuşak bir his kazandırır.

La Colors Corrector Renk Eşitleyici Palet; Corrector Palet çoğu cilt tonu için idealdir. İçerisindeki 4 renk ile doğru ve mükemmel uygulama yapabilirsiniz.

Yeşil: Kırmızı lekeleri azaltır.

Sarı: Daha koyu ve düzensiz cilt tonlarını nötralize eder.

Mor: Cildi aydınlatır.

Şeftali: Koyu göz altı halka görünümünü nötrler.

L’Oreal Paris Infaillible 24H Kapatıcı 323 Fawn; Infaillible ailesinin tek sürüşte yüksek kapatıcılık sağlayan tüm yüze uygulanabilir kapatıcısı yenilendi: L’Oréal Paris Infaillible 24H Tüm Yüze Uygulanabilir Kapatıcı. 24 saat kalıcıdır. Tek sürüşte yüksek kapatıcılık sağlar. Tüm yüze uygulanabilir. Kremsi dokusu ile kolay uygulanabilir. Suya ve neme dayanıklıdır. Hafif ve nemlendirici formülü ile cilde nefes aldırır.

Pembe Renk Kapatıcı

Pembe renk kapatıcılar cildinize taze ve canlı bir görünüm kazandıracaktır. Soluk ve mat cilt tonlarına sahip kişiler cildini aydınlatmak için pembe renk kapatıcıyı tercih edebilir. Göz altı morluklarınızı ve yorgunluk belirtilerinizi gizlemek için pembe kapatıcılar idealdir. Yorgun olduğunuzda veya uyuyamadığınız zamanlarda işinize çok yarayacaktır. Kapatıcınızı uygulama esnasında hafif dokunuşlarla yaparsanız aşırı pembe bir görünümü engellemiş olursunuz. Ya da kombine kullanım ile doğru tonu yakalayabilirsiniz. Fondöteniniz ve pembe renkli kapatıcınızı karıştırın ve cildinize uygulayınız. Pembe renkli kapatıcılar, makyaj rutininize taze bir dokunuş katmak ve cildinizin doğal güzelliğini ortaya çıkarmak için kullanabileceğiniz çok yönlü bir üründür.

Hemen Okuyun  Koyu Cansız Dudaklardan Kurtulun

Sarı Renk Kapatıcı

Sarı renkli kapatıcılar ile morlukları mor lekeleri kapatabilirsiniz. Özellikle göz altı morluklarınız çok fazla ise size çok uygun olacaktır. Akne sonrasında oluşan kızarıklıkları veya küçük damarları gizlemek için sarı kapatıcılar idealdir. Orta tenli ve buğday ten rengine sahipseniz cilt tonunuzu dengelemek ve düzgün bir cilt tonu için kullanabilirsiniz. Hafif dokunuşlarla morluklarınızın üzerine sarı kapatıcıyı uygulayınız ve daha sonra cilt tonunuza uygun olan fondöten veya kapatıcınızı sürünüz. Fazla ürün kullanımından kaçının.

Yeşil Renk Kapatıcı

Yeşil renkli kapatıcılar ile cilt tonunuzu dengeler ve kusurları gizleyebilirsiniz. Akne, rozasea veya ciltte bulunan kızarıklıkları gizler. Yeşilin kırmızı ile zıt renkler oluşturması nedeniyle, bu tür kapatıcılar kızarıklıkları nötralize eder ve cildin daha dengeli bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Yeşil renkli kapatıcıları kullanırken, doğru renk eşleştirmesi ve uygulama tekniği önemlidir. Genellikle kızarıklıkların olduğu bölgelere hafifçe uygulanır ve ardından cilt tonunuza uygun bir fondöten veya kapatıcı ile kapatıcıyı karıştırarak doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Cildinizde yeşil bir ton oluşmasını istemiyorsanız fazla miktarda kapatıcı kullanmaktan kaçınmalısınız. Makyaj rutininizde yeşil renkli kapatıcıyı kullanabilirsiniz. Özellikle kızarıklıklar ve lekeler için idealdir.

Mavi Renk Kapatıcı

Mavi renkli kapatıcılar, sarı, turuncu ve kırmızı tonlarının karşıt rengi olan maviyi kullanarak cilt üzerinde denge sağlar. Özellikle mor lekeler, sarı tonlardaki lekeler veya ciltteki donukluk gibi problemleriniz var ise sizlere çok uygun olacaktır. Mor, lekeleri gizleme konusunda özellikle etkilidirler çünkü mavi ve mor renkler birbirini nötralize eder. Bu nedenle, göz altı morlukları veya diğer mor lekeleri gizlemek için mavi renkli kapatıcılar sıklıkla tercih edilir. Cildinizin doğal bir görünüm kazanması için mavi renk kapatıcıyı öncelikle hafif dokunuşlarla çok az sorunlu bölgeye uygulayın daha sonra fondöteniniz ile karıştırarak bütün cildinize sürünüz. Mavi renkli kapatıcılar, cilt tonunu dengelemek ve kusurları gizlemek için kullanılan güçlü bir makyaj aracıdır. Doğru şekilde kullanıldığında, cildin daha eşit tonlu ve canlı görünmesini sağlarlar.

Hemen Okuyun  Cilt Bakım Serumları Nelerdir?

Turuncu Renk Kapatıcı

Turuncu renk kapatıcıları ile özellikle koyu halkaları ve morlukları gizleyebilirsiniz. Turuncu ve mor karşıtlık oluşturduğu için koyu halkaları kapatır. Cildi daha aydınlık ve canlı görünmesini sağlar. Diğer kapatıcılarda olduğu gibi turuncu renk kapatıcısını da doğru uygulama tekniği önemlidir. Morlukların üzerine hafif dokunuşlarla kapatıcıyı sürün ve sonrasında cildinize uygun olan fondöten ile renkli kapatıcınızı karıştırarak bütün cildinize uygulayın. Turuncu renkli kapatıcılar, cilt tonunu dengelemek ve koyu lekeleri gizlemek için etkili bir makyaj aracıdır. Doğru şekilde kullanıldığında, cildin daha pürüzsüz ve eşit tonlu görünmesini sağlarlar.

(Visited 504 times, 1 visits today)