Kayısı Çekirdeği Yağı ve Faydaları

sempeak  26 Ağustos 2022

Doğanın mucizesi, bitkilerin tohumlarından, yapraklarından, köklerinden ve çekirdeklerinden yararlanarak hazırlanan bakım ürünlerinde kendini hissettirir. Her birinin ayrı ayrı birçok farklı probleme yönelik çözümler sunduğu bitkiler, saç bakımından vücut bakımına, cilt bakımına kadar farklı tercihlerle sizlere sunuluyor. Cildinizi, saçlarınızı tanıyarak ihtiyacınız olan özelliklere sahip ürünleri tercih ettiğinizde doğal güzelliğinizi yine doğanın gücü ile koruyabilirsiniz.

Meyvelerin, çiçeklerin sağlığınız ve kişisel bakımını için size sunduğu ayrıcalıklar kayısı çekirdeği örneğinde gözlenebilir. Kayısı çekirdeğinin içeriğindeki B17 sayesinde bağışıklık sistemi üzerindeki güçlü etkisi kayısı çekirdeği yağında da hissedilebilir. Kayısı çekirdeğinin düzenleyici etkisi cilt görünümünün düzeltilmesinde de kullanılabilmektedir. Yine kayısı çekirdeği içindeki A ve E vitaminleri ile Omega 6, hücre yenilenmesi konusunda oldukça etkilidir. 

Pürüzsüz Cilt için Doğal Bir Güç: Kayısı Çekirdeği Yağı

Siyah noktalar, akneler, ciltte oluşan lekeler birçok insanın yaşadığı cilt problemleri arasında yer alır. Düzenli olarak ve bilinçli bir cilt bakımı yapıldığı takdirde bu istenmeyen görünümler azaltılabilir. Bu düzenli cilt bakımı için öncelikle cildinizin özelliklerini, yapısını doğru tanımlamanız gerekir. Yağlı, kuru ya da karma bir cilde sahip olup olmadığınızı bilerek ilk adımları atabilirsiniz. Ardından cilt tipinize uygun bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Cilt sağlığınız için bakım ürünleriniz arasında doğal özlerden üretilen ürünlere mutlaka yer vermelisiniz. 

Kayısı çekirdeğinin hücre yenilemesine yönelik etkisini özünde barındıran kayısı çekirdeği yağı tercih edeceğiniz ürünler arasında bulunur. Ciltteki sivilceleri kurutma özelliğine de sahip olan kayısı çekirdeği yağı, temiz cildinize uyguladığınız takdirde, zaman içinde yüzünüzdeki sivilcelerin kuruyarak kaybolmasına da yardımcı olur. Siyah nokta ve akne görünümünü azaltmak için de uygun cilt temizleme yöntemleri ile temizlediğiniz cildinize kayısı çekirdeği yağını uygulayabilirsiniz. İnce dokusu ile cildiniz tarafından kolay emilen kayısı çekirdeği yağı, yağlı bir his bırakmadan günlük bakımınızı yapmanızı sağlar.

Hemen Okuyun  Sürdürülebilir Yaşam - 1

 Hassas Ciltlerin Doğal Tercihleri

Eğer hassas bir cilde sahipsiniz seçeceğiniz cilt bakım ürünlerinin içeriğini mutlaka kontrol etmelisiniz. Böyle bir durumda doğal ürünlerden yararlanmanız cildiniz hassas dengesini de korumanızı sağlayacaktır. Kuruyan ve pullanma problemi yaşayan cildiniz için de kayısı çekirdeği yağı, doğal tercihleriniz içinde ilk sıralarda yer alabilir. Sağlıklar parlayan bir cilde sahip olmak için düzenli olarak cildinizi temizlemeniz, gündüz ve gece bakımlarınızı yapmanız gerekir. Kayısı çekirdeği yağı bu düzenli bakım için de güvenebileceğiniz doğal bir ürün olabilir. Hafif yapısı sayesinde, cildinizde yağlı bir his bırakmadan bakım yapan kayısı çekirdeği yağı zaman içinde pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. 

Yaşlanmaya Kayısı Çekirdeği Yağı ile Dur Deyin!  

Cildinizde pürüzsüz ve sağlıklı görünüm dışında, içeriğindeki vitaminler ve Omega 6 ile besleme özelliğine de sahip olan kayısı çekirdeği yağı yaşlanma etkilerini azaltmak için de tercih edilebilir. Dolgun görünümle, kırışıklıklara karşı doğal bir önlem olarak kayısı çekirdeği yağını tercih edebilirsiniz. Bu doğal yağı tek başına kullanabileceğiniz gibi evinizde yaptığınız doğal cilt bakım maskeleriniz de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun farklı doğal ürünlerle birleştireceğiniz kayısı çekirdeği yağı cildinize ihtiyacı olan nemi verecektir. 

Kayısı Çekirdeği Yağı ile Cilt Bakımınızı Tamamlayın

Cildinize verdiğiniz önemi, ona düzenli olarak bakım yaparak göstermelisiniz. Her gün sabah ve akşam cildinizi temizlemeli ve doğru bakım ürünleriyle cilt bakımınızı tamamlamalısınız. Kayısı çekirdeği yağı gibi doğal özleri de ilave edeceğiniz bu bakım rutini sağlıklı, parlayan ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. https://www.watsons.com.tr/cilt-bakim/c/101 adresini ziyaret ederek cilt bakım rutininize yönelik kayısı çekirdeği yağı gibi özel ürünleri keşfedebilirsiniz. 

 

(Visited 700 times, 1 visits today)