Maydanoz Kürü Nedir?

sempeak  17 Temmuz 2022

Özellikle salatalara lezzet katan maydanoz, besin değerleri ve içerisinde bulunan vitaminler ile son derece faydalı bir gıda… 

Maydanoz, içerisinde bulunan C vitamini ile bağışıklık sistemini korur ve cildin ışıl ışıl parlamasını sağlar. Maydanoz içerisinde B vitamini grubundan B1, B2, B3, B5 ve B6 bulunur. Yağda çözünen A ve K vitaminleri de vücudun yapı taşlarına katılarak sağlam bir bünyeye sahip olmanızı sağlar. 

Kalsiyum, folik asit, magnezyum, potasyum, demir, çinko gibi minerallere de sahip olan maydanoz, kas ve iskelet sisteminizin korunmasına da katkı sunar. Zengin içeriği ile güçlü bir antioksidan olan maydanozun bir diğer faydası da vücudu temizleyici bir işlevinin olması. Hem zengin içeriği ile vücudu besleyen hem bağışıklık sistemini güçlendiren hem de yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştıran maydanoz, kürü yapılarak düzenli tüketildiğinde kısa sürede dilediğiniz sonuçları almanıza yardımcı olur. 

Maydanoz Kürü Nedir?

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için kullanılan maydanoz kürü, kilo vermeyi kolaylaştırdığı için son derece popüler bir içecek… Maydanoz kürü güçlü bir antioksidan kaynağı olarak kullanılır. Gerekli egzersizleri yapıp beslenme düzeninizi değiştirdikten sonra maydanoz kürü ile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Hızlı bir metabolizma yağ yakım süreçlerini hızlandırdığı gibi var olan kilonuzu korumayı da sağlar. 

Maydanoz kürü detoksunu diğer tüm detoks çeşitleri gibi belirli aralıklarla yapmak gerekir. Kürün genel olarak bir hafta, on gün ya da on beş gün uygulandıktan sonra en az on gün ara verilerek tekrar uygulanması önerilir. İyileştirici özelliğe de sahip olan maydanoz kürü ile vücudunuzdaki şişlik ve ödemlerden de kurtulmanız mümkün hale gelir. 

Hemen Okuyun  Vitamin Kullanımının Önemi

Maydanoz bağırsak sağlığı için son derece faydalı bir ot olduğu için, yapacağınız kür bağırsak sağlığınızı da destekler. Sağlıklı bağırsaklar, emilimi güçlendirdiği için yediğiniz besinlerden maksimum fayda sağlamanız mümkün hale gelir. Maydanoz kürünün en uygun tüketim zamanı sabah kahvaltısından önceki zaman dilimi olup, maydanoz kürünü tükettikten sonra 30 dakika sonra kahvaltı yapmanız tavsiye edilir.

Harika Bir Maydanoz Kürü Tarifi

Maydanoz kürünün ana malzemesi maydanozdur. 15 – 20 dal maydanoz yaprakları ile ya da sadece sapları kullanılarak küre katılır. İki yemek kaşığı ya da yarım limon ve yarım bardak su eklenerek robottan geçirilir. Maydanoz kürüne isteğe bağlı olarak bal gibi doğal tatlandırıcılar da katılabilir. Maydanoz kürü belirli oranlarda tüketilmelidir. 

Çok fazla tüketilen maydanoz kürünün vücuda yarardan çok zarar verebileceğini unutmamalısınız. Kürün her sabah taze bir şekilde hazırlanması hem içinde bulunan vitamin ve mineralleri korur hem de daha fresh bir içecek içmenizi sağlar. Sabahları içeceğiniz maydanoz kürü gece boyu uyku sırasında ağzınızda ve sindirim sisteminde oluşan bakterilerin temizlenmesini de kolaylaştırarak size canlılık ve enerji verir.

Maydanoz Kürü Yalnız Başına Asla Bir Kurtarıcı Değildir!

Metabolizmayı hızlandırarak kilo verilmesini kolaylaştıran maydanoz, cildi koruyup güzelleştiren antioksidanlar sayesinde cildinize de iyi gelir. Oksidatif stresi de azaltan bu kür ile vücudunuzu temizleyebilirsiniz. Maydanoz kürü günümüzde genel olarak zayıflama amaçlı kullanılsa da sadece maydanoz kürü ile zayıflamanız mümkün olmaz. 

Maydanoz son derece faydalı bir bitki olsa da düzenli egzersiz yapan ve sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmayan kişilerin kilo vermesini sağlamaz. 

Bu yüzden maydanoz detoksu esnasında egzersiz ve sağlıklı beslenme gibi konularda da dikkatli olmanız önerilir. Maydanoz kürleri, genel olarak aynı malzemeleri içerse de bazı tariflerde ekstra malzemeler kullanılabilir. Maydanoz kürü ile güne zinde ve canlı bir başlangıç yaparak tüm gününüzü enerjik bir şekilde geçirebilirsiniz.

(Visited 656 times, 1 visits today)