Mor Şampuan Ne İşe Yarar?

Watsons  18 Mayıs 2022

mor-sampuanBirçoğumuz hayal ettiğimiz saçlara ulaşmak için saçlarımızı boyasak bile saç renginde zamanla turunculaşmalar oluşabilir. Bu durum can sıkıcı olsa da telaş yapmanıza gerek yok! Turunculaşan saç renginden kurtulmanın yolunu araştırmaya başladıysanız emininiz mor şampuanı duymuşsunuzdur. Son zamanlarda kullanımı artan turunculaşma karşıtı şampuan  ne işe yarar sorusu özellikle kadınlar tarafından merak edilen bir konu. Zira bu ürünler, saçlara sağladığı faydalar ile dikkat çekmeyi başarıyor. Siz de mor şampuan ne işe yarar ve nasıl kullanılır merak ediyorsanız, aradığınız soruların yanıtlarına yazımızın devamını okuyarak ulaşabilirsiniz.

Mor Şampuan Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Mor şampuan ne işe yarar sorusunu cevaplamadan önce bu şampuanın ne olduğuna biraz değinelim. Silver şampuan olarak da adlandırılan bu şampuan, saçlardaki istenmeyen kızıllık ve turunculaşmaları gideren bir üründür. Açık tonlardaki boyalı saçlarınızın en yakın dostu olacak mor şampuan ne işe yarar sorusuna genel bir cevap olarak saç rengini tonlamaya ve saçlarınızdaki olumsuz etkileri ortadan kaldırmaya yarar diyebiliriz. 

Peki bu ürünler hangi markalar tarafından üretilir ve tam olarak mor şampuan ne işe yarar? İşte aradığınız yanıtlar… 

  • Gliss mor şampuan, rengini kaybeden boyalı ve röfleli saçların karşıt tonlarını azaltmaya yardımcı olurken parlak bir görünüm kazanması için de besler. 
  • Elseve mor şampuan da istenmeyen turuncu ve sarı yansımalar ile savaşarak nötralize eden bir ürün olarak karşımıza çıkar. Saçların daha kusursuz olmasına yardımcı olacak Loreal mor şampuan etkisini kullanma talimatlarına uygun kullandığınız takdirde ilk kullanımdan itibaren hissedebilirsiniz. 
  • Şampuanlar ürünlerin özelliklerine göre haftada en az bir kere olmak üzere ıslak saça uygulanabilir. 2- 3 dakika beklettikten sonra ise yıkayabilirsiniz. 
Hemen Okuyun  Tuzsuz Şampuan Kullanmanız için 5 Neden

Mor Şampuan Saçı Ne Renk Yapar?

Saçlarınızı boyattınız ve arzu ettiğiniz renge ulaştınız. Ancak zamanla saçlarınızda istenmeyen yansımaların oluştuğunu fark ettiniz. Mor şampuan ne işe yarar sorusuna verdiğimiz cevapta bu şampuan türlerinin saçların turuncu bir hal almasını önlediğinden bahsettik. Peki ürünler saçı hangi renge dönüştürür? Mor şampuan saç rengini açar mı? 

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bu şampuan saçlardaki çiğlikleri alarak yerine küllü ve canlı renkler bırakan bir üründür. Zira şampuanların içerisindeki mor pigmentler, saç renginin nötrleşmesinde görev alır. Yani renkler dünyasına göz atacak olursak mor renk, saçlardaki bakırımsı, turuncu ve kızıllık gibi karşıt renkleri ortadan kaldırarak sizi küllü ve yumuşak yansımalar ile buluşturur. Saçlarınızdaki değişikliği şampuan öncesi sonrası yaparak daha net görebilirsiniz. 

Ayrıca mor şampuan ne işe yarar sorusu altında şunu da ekleyelim: Bu şampuanların saç rengini değiştirmesi kalıcı olmaktadır. Saçınızı yıkadığınızda elde ettiğiniz renk geçmez. Bu tür saç ürünleri, saç rengini bütünleyen nitelikte bir ürünlerdir. Yani saç rengini anlık değiştirmez. Ayrıca koyu renk saçların rengini değil de düzenli kullanıldığında açık renk saçlardaki istenmeyen yansımaları önleyebilen bir şampuandır. Mor şampuan ne işe yarar ve saçları hangi renge dönüştürür sorularına ışık tuttuk. Peki bu şampuan türü kimlerin kullanması için uygundur.

Mor Şampuanı Kimler Kullanabilir?

Son olarak mor şampuanların kimler tarafından tercih edilebileceğinden bahsedelim. Platin sarısı saçları olanların yanı sıra sarı gölgeleri olan kullanıcılar, saçlarındaki istenmeyen turuncuları gidererek parlaklık kazandırabilirler. En iyi mor şampuan ile küllü saçlardaki turuncu yansımalardan da kurtulabilirsiniz. 

Babylights yaptıranlar ve saçlarında açıcı olanlar da ürünlerin etkili formülü ile daha parlak ve yumuşak saçlara sahip olabilirler. Mor şampuan ne işe yarar sorusu altında bu ürünler hakkında genel bilgi verdik. Saç renginiz ile yaşadığınız problemleri en aza indirebilmek için farklı markalar tarafından geliştirilen ürünleri kullanabilirsiniz. Mor şampuan fiyatları, markadan markaya değişiklik gösterebilir. Saçlarınızın rengini koruma noktasında size yardımcı olacak mor şampuan seçeneklerine Watsons’ta ulaşabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Denizden Çıkmış Gibi Saçlar: Curly Girl (Kıvırcık Kız) Metodu

 

(Visited 5.038 times, 1 visits today)