Anasayfa    /    Cilt Bakım   /    Nemlendirici Rehberi

Nemlendirici Rehberi

sempeak  1 Mart 2024

Nemlendirici

Her cilt tipinin kendine özgü ihtiyaçları vardır. Nemlendirici kullanımı, cilt sağlığını korumak ve iyileştirmek için temel bir adımdır. Nemlendiriciler, cildin nem dengesini korumaya, kuruluğu önlemeye, esnekliği artırmaya faydası olur. Ancak, doğru nemlendiriciyi seçmek ve doğru şekilde kullanmak, etkili sonuçlar elde etmek için önemlidir. Bu yazımızda, farklı cilt tiplerine ve ihtiyaçlarına uygun nemlendirici seçiminde rehberlik etmek amacıyla hazırlanmıştır. Kuru, yağlı, karma veya normal cilt tipine sahip olmanıza bağlı olarak, uygun nemlendiriciyi seçmenize yardımcı olacak ipuçları ve öneriler bulabilirsiniz.  Sağlıklı ve nemli bir cilde sahip olmak için nemlendirici kullanımının önemini anlamak ve cildinizin ihtiyaçlarına uygun ürünleri seçmek, cilt bakım rutininizin temel bir parçası olmalıdır.

Nemlendirici Nedir?

Cildimiz dış etkenlerden veya yapısı gereği kuruyabiliyor ve elastikiyetini kaybedebiliyor. Nemlendirici kullanarak bu sorunu giderebiliriz. Cilt nemlendiricileri losyon, krem veya yağ formunda bulunur.

Cildi En İyi Ne Nemlendirir?

Cildinizi en iyi nemlendiren ürünler cilt tipinize uygun olan, cildinizin ihtiyaç duyduğu su bazlı hafif formüllü ürünlerdir. Bu ürünler hızlı emilen ve cilde hafif bir his bırakan losyon veya jeller olabilir. Cildiniz yağlı ise, yağsız veya hafif içerikli nemlendiriciler tercih edebilirsiniz. Kuru ciltler için daha yoğun nemlendirici içeriklere sahip kremler veya yağ bazlı ürünler ihtiyaç duyduğun nemi sağlayacaktır. Gündüzleri güneş kremi kullanarak da cildinizi nemlendirmiş olursunuz. Bunlar dıştan kullanacaklarımız bir de içten desteklememiz önemlidir. Cildinizi içeriden nemlendirmek için yeterli miktarda su içmek çok önemlidir.  Günde en az 2 lt su içmeyi unutmayınız.

Nemlendirici Yoksa Yüze Ne Sürülür?

Nemlendirici yoksa yüzünüze bazı doğal yağlar veya alternatif ürünler kullanabilirsiniz. Doğal yağlardan jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağını yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Yağlı cilde sahipseniz doğal yağları kullanırken dikkat etmeniz gerekebilir. Doğal yağlar dışında aloe vera jelini de nemlendirici olmadığı zaman kullanabilirsiniz. Bu sayede cildinizi nemlendirirken aynı zamanda ciltteki tahrişleri yatıştırabilirsiniz. Bal maskesi de iyi bir nemlendirici seçimi olabilir. Bir miktar balı yüzünüze sürüp 10-15 dk bekletin, sonra ılık su ile durulayınız. Bu maske ile cildinizi nemlendirmiş olursunuz. Serum olarak hyaluronik asit kullanarak cildinizin nemini tutmaya yardımcı olabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Kağıt Maskeler Hakkında Her Şey

Cilt Tipinize Göre Doğru Nemlendirici Nasıl Sürülür?

Cilt tipinize göre doğru nemlendirici şu şekilde uygulanır;

Cilt bakım rutinlerinin ilk adımı temizliktir. Seçeceğiniz nazik bir temizleyici ile cildinizi kirden arındırın. Temizlik sonrası tonik uygulayarak gözeneklerin küçülmesini sağlarsınız. Düzenli olarak tonik kullanımı ciltteki fazla yağı emeceği için akne ve sivilce oluşumunu engeller. Cildinize uygun seçeceğiniz bir nemlendiriciyi yüzünüze parmak uçlarınızla uygulayınız. Dairesel hareketler ve yukarı doğru masaj yaparak nemlendiriciyi cildinize yediriniz. Bu şekilde hem nemlendiriciyi cildinizin emmesini sağlarsınız hem de doğru bir masaj ile mimik çizgilerinin yüzünüze yerleşmesini engellemiş olursunuz.

 

Yüze Her gün Nemlendirici Sürülür Mü?

Evet. Cildinize her gün nemlendirici sürmeniz gerekir. Hatta bulunduğunuz ortama bağlı olarak nemlendiricinizi tazelemeniz de gerekebilir. Cildimiz bulunduğumuz ortama göre ve hava durumuna göre neme ihtiyaç duyabilir. Bu sebeple cildinizin ihtiyaçlarını dikkate alarak ve mevsimsel değişikliklere uygun olarak nemlendirici kullanımını kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Yazın Yüze Nemlendirici Sürülür Mü?

Evet. Yazın yüze nemlendirici sürülür. Yaz aylarında güneş veya sıcak hava cildinizin daha fazla neme ihtiyaç duymasını sağlayabilir. Bu yüzden yaz aylarında cildinizin nem dengesini korumak için ve kurumasını engellemek için nemlendirici kullanmanız gerekir. Tabi yazları nemlendirici seçerken hafif ve yağsız içerikli nemlendiricileri tercih etmelisiniz. Yoğun ve yağlı nemlendiriciler cildinizi rahatsız edebilir ve gözeneklerinizin tıkanmasına sebep olabilir. Bu yüzden hafif, su bazlı nemlendiriciler veya jeller tercih edebilirsiniz.

Neutrogena Hydro Boost City Shield Güneş Koruyucu Spf 25 50 ml; Yoğun nemlendirme sağlar ve cildin savunma mekanizmasını güçlendirir: hyaluronik asit içeren bu hafif krem, cilde sadece yoğun bir nem sağlamakla kalmaz, aynı zamanda her gün cildin koruyucu kalkanını güçlendirerek, cildin dış etkenlere karşı kendini etkin şekilde savunmasını sağlar. Cildi hava kirliliğine karşı korumaya yardımcı olur. Antioksidan içeren formülü, cildin hava kirliliğinin yarattığı hasara karşı korunmasına ve gençlik ışıltısını sürdürmesini sağlar. Güneş hasarına karşı koruma sağlayarak içerdiği Helioplex® teknolojisi ile cildin erken yaşlanmasına sebebiyet veren zararlı UVB ve UVA ışınlarına karşı üstün bir koruma sağlar içerir.

Hemen Okuyun  Cildiniz için En İyi Bakım; Su

 

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Seçimi?

Kuru ciltler için nemlendirici seçerken cildin derinlemesine nemlendirilmesini ve kuruluğun giderilmesini sağlayacak özel içeriklere sahip olması oldukça önemlidir. Bu tür bir nemlendirici, cildinizin su kaybını önleyerek nemin cilde hapsedilmesine yardımcı olur. Örneğin, gliserin, hyaluronik asit, shea yağı veya jojoba yağı gibi nemlendirici maddeler içermesi önemlidir. Ayrıca, alkol ve parfüm gibi cildi kurutabilen maddelerden kaçınılmalıdır. Kremsi veya yağlı içerikler, kuru ciltler için genellikle daha etkili olacaktır. Daha yoğun kıvamlı kremler, cildinizi daha uzun süre nemli tutar. Gece kullanımı için daha zengin ve besleyici bir formül tercih edebilirsiniz. Ayrıca, güneş koruyucu içeren bir nemlendirici seçmek, cildinizin güneşin zararlı etkilerinden korurken aynı zamanda nemlenmesine katkı sağlar. Kuru cilt tipinin, pul pul dökülmeyi önlemek için nemlendiriciyi sabah ve akşam düzenli bir şekilde kullanması gerekir.

 

Frudia Blueberry Yoğun Nemlendirici Krem 55 gr; Su yerine bol ve zengin nemlendirici bileşenli (%69) yaban mersini özleri içeren bu krem, sadece bir kez uygulandığında 72 saat boyunca nemi koruduğu için cilde kurutmayan nem sunar.

 

Karma Ciltler İçin Nemlendirici Seçimi?

Karma ciltler için nemlendirici seçimi, cildin hem yağlı T bölgesindeki parlama ve akne eğilimini kontrol altına alacak hem de kuru yanak bölgelerini nemlendirecek içerikte ürün kullanması gerekir. Bu tür bir nemlendirici ile gözenekler tıkanmaz. Matlaştırıcı özelliklere sahip olanlar, parlama kontrolü sağlayarak yağlı bölgeleri dengelemeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda, hafif ve yağsız içerikler, cildin kuru bölgelerini nemlendirirken ağır bir his bırakmadan cilde nem sağlayacaktır. İçerisinde salisilik asit gibi akne karşıtı bileşenler bulunan nemlendiriciler, akne eğilimli ciltler için de uygun olabilir. Ayrıca, güneş koruma faktörü içeren bir nemlendirici seçmek de önemlidir, çünkü güneşin zararlı etkilerinden korunmak cilt sağlığı için önemlidir. Karma cilt tipinin seçeceği nemlendirici, cildin yağlı ve kuru bölgelerini dengelerken aynı zamanda cildi nemlendirir özellikte olması gerekir.

Hemen Okuyun  Watsons Tıkla Gel Al Hemen

 

Nivea Aqua Sensation Normal/Karma Ciltler için Canladırıcı Bakım Kremi 50 ml; Hızlı emilen jel formül, zenginleştirilmiş salatalık özü içeren formülüyle canlı ve dolgun bir cilt için derinlemesine nemlendirme sağlamaktadır. Sağlıklı, ışıltılı bir görünüm için yorgun görünümlü cildinizi canlandırır ve ferahlatır. Işıltılı ve güzel görünümlü bir cilt için Nivea yüz bakım kremi en derin katmana kadar cildinizi nemlendirir.

 

Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Seçimi?

Yağlı ciltler için uygun nemlendirici seçimi, cildin yağ dengesini dengelemeye ve gözenekleri tıkamamaya yönelik olmalıdır. Bu tür bir ürün, düşük yağ içeriğine sahip ve su bazlı veya hafif jellerden oluşmalıdır. Hafif, yağsız formüller cildin aşırı parlaklığını ve yağlanmayı kontrol altına alırken, matlaştırıcı özelliklere sahip olanlar gün boyu parlama sorununu azaltabilir. Ayrıca, akne oluşumunu engelleyen ve gözenekleri tıkamayan formüller tercih edilmelidir. Bazı nemlendiriciler, salisilik asit gibi yağ kontrolüne yardımcı olan bileşenleri içerebilir. Tahriş edici parfümler veya ağır yağlar içermeyen formüller tercih edilmelidir. Düzenli kullanımıyla, nemlendirici cildin doğal yağ dengesini korurken, cildin nemlenmesine ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

 

(Visited 458 times, 1 visits today)