Sürdürülebilir Yaşam – 3

Watsons  21 Ocak 2022

Sürdürebilirlik Çevresel, Ekonomik ve Toplumsal Sürdürülebilirlik olmak üzere üç ana başlıktan oluşmaktadır. Önceki blog içeriğimizde çevresel sürdürülebilirliğin ne olduğunu ve nasıl mümkün olduğunu ele almıştık. Bu içeriğimizde sürdürülebilirliğin bir diğer ana başlığı olan Ekonomik Sürdürülebilirliği ele alacağız.

Sürdürülebilir yaşam tarzına adım atarken zamanla davranışlarımızı şekillendirdikçe tercihlerimizi sürüdürlebilir yaşam ürünlerinden yana kullanabiliriz. Bu sayede ekonomik sürdürülebilirliğe katkıda bulunurken aynı zamanda çevremize verdiğimiz zararı minimuma indirebilir ve toplumsal sürdürülebilirliği destekleyebiliriz.

Ekonomik sürdürülebilirliği tüketim açısından ele aldığımızda ihtiyaç duyulandan fazlasını tüketmemek ve ürünün üretim aşamasından, içeriklerinin seçimine, üreticilerin çalışma koşullarına, tüketim sonrası dönüşümüne kadar olan çevre dostu yolculuğunun tamamı olarak tanımlayabiliriz. Bu nedenle ekonomik sürdürülebilirlik uzun dönemde ekonomik büyümeyi de destekler ve yanlış tüketimin önüne geçerek oluşabilecek sosyal, çevresel ve kültürel negatif etkilerin önüne geçmeyi hedefler.

Sürdürülebilir yaşam ürünlerinde ambalaj, içerik ve üretimi dikkat etmemiz gereken temel başlıklardır.

İyi Görünüp Harika Hissetmek için kullandığımız güzellik ve kişisel bakım ürünlerini tercih ederken aynı zamanda İyilik Yapabileceğimizin farkında mıyız?

Nasıl mı? Seçeceğimiz ürünleri vegan, doğal, organik ya da yeşil ürünlerden tercih edebilir, yeniden dolum alternatifi varsa torba ambalajlı ürünleri satın alarak evlerimizde yeniden dolum yapıp plastik kullanımımızı azaltabilir, sürdürülebilir içerikli ve sürdürülebilir ambalajlı ürünleri satın alabiliriz. Ve tüm bunlarla birlikte satın aldığımız ürünün sürdürülebilirlik yolculuğunda topluma veya çevreye pozitif değer sağlayan bir sosyal sorumluluk projesi olup olmadığına dikkat edebiliriz.

Ürün seçimi yaparken yerel üreticilere öncelik vermek, ihtiyaçlarımızı karşılarken yukarıdaki kriterlere dikkat etmek, ürünün içeriğindeki maddeleri ve ambalajlarını araştırarak ürün seçmek sürdürülebilirlik yolculuğumuzun ekonomik alanında yapabileceğimiz en temel, kolay ve uygulanabilir adımlar. Örneğin çevre dostu cam ambalajlar tercih edebilir ya da plastik bir ambalaj kullanmamız gerektiğinde geri dönüştürülmüş/geri dönüştürülebilir plastik kullanılmış olmasına dikkat edebiliriz. Ürünün içeriği ve markanın yolculuğu da tercih kriterleri listemizi oluştururken düşünmemiz gereken diğer başlıklardır. Çünkü dikkatsizce tercih ettiğimiz ürünlerin sonuçları bizlere ve dünyamıza daha pahalıya mal olabilir.

Hemen Okuyun  Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Watsons Türkiye olarak Sürdürülebilir Yaşam ürünlerimizle çevresel, toplumsal ve ekonomik sürdürülebilirliği destekliyor, tüketicilerimizin sürdürülebilirlik yolculuklarında onları sürdürülebilir seçimler yapmaya teşvik ediyoruz. Yapacağımız sürdürülebilir seçimler ile hem kendimiz hem doğamız hem de dünyamızı paylaştığımız diğer canlılar için pozitif etki yaratabiliriz. Bir sonraki yazımıza kadar sürdürülebilir ve hoşça kalın!

(Visited 695 times, 1 visits today)